United Nations High Commissioner for Refugees

Δελτία Τύπου

Πρόσκληση Συμμετοχής στον 20ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα τα Παιδιά Πρόσφυγες «Αν ήσουν εσύ στη θέση του Αζίζ…»

27 April 2015

ΑΘΗΝΑ – Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων  προκηρύσουν τον 20ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας με θέμα τα Παιδιά Πρόσφυγες. 

» Περισσότερα...

Κοινή δήλωση για την Προστασία στη Μεσόγειο, βάσει της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 23 Απριλίου 2015

27 April 2015

© UNHCR/F.Malavolta

Δεδομένης της εντατικοποίησης των θαλάσσιων μετακινήσεων και της συνεχιζόμενης, απαράδεκτης απώλειας ζωών στη Μεσόγειο, εμείς, οι υπογράφοντες*, λαμβάνουμε γνώση της απόφασης της Έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 23 Απριλίου 2015. Αναγνωρίζουμε τη σαφή δέσμευση του Συμβουλίου να «προσπαθήσει με κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή του να εμποδίσει περαιτέρω απώλειες ζωών στη θάλασσα και να αντιμετωπίσει τα βαθύτερα αίτια της ανθρωπιστικής κρίσης». 

» Περισσότερα...

Κοινή δήλωση για τις διελεύσεις στη Μεσόγειο

23 April 2015

UNHCR/F. Malavolta

Μια τραγωδία επικών διαστάσεων εκτυλίσσεται στη Μεσόγειο. Εμείς, οι υπογράφοντες*, παροτρύνουμε έντονα τους Ευρωπαίους ηγέτες να θέσουν ως προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή, τα ανθρώπινα δικαιώματα  και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, καθώς θα αποφασίζουν σήμερα για την υιοθέτηση ενός κοινού σχεδίου αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης στη Μεσόγειο.

» Περισσότερα...

Υ.Α. Νέα τραγωδία με σκάφος στη Μεσόγειο, ίσως η μεγαλύτερη που έχει συμβεί ποτέ. Άμεση ανάγκη για επείγουσα δράση

19 April 2015

O Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες António Guterres δήλωσε σήμερα βαθιά συγκλονισμένος από την πρόσφατη ανατροπή πλοιαρίου στη Μεσόγειο, στην οποία αναφέρεται ότι χάθηκαν εκατοντάδες ζωές.

» Περισσότερα...

Τραυματίες με εγκαύματα μεταφέρθηκαν εσπευσμένα για θεραπεία στη Λαμπεντούζα μετά τη δύσκολη εμπειρία που έζησαν στα ανοιχτά

17 April 2015

© UNHCR/F. Malavolta

ΛΑΜΠΕΝΤΟΥΖΑ, Ιταλία, 17 Απριλίου (Υ.Α.) – Ένα μωρό μόλις έξι μηνών, με σοβαρά εγκαύματα στο μισό του πρόσωπο, βρισκόταν ανάμεσα στους τραυματισμένους επιζώντες που διασώθηκαν σε πρόσφατη επιχείρηση στη θάλασσα, στα ανοιχτά της νήσου Λαμπεντούζα στη νότια Ιταλία.

» Περισσότερα...

UNHCR issues recommendations to the new Greek government

06 April 2015

© UNHCR/Christos Tolis

UNHCR is submitting today a set of recommendations to address the continued gaps in the protection and asylum situation in Greece to the new authorities. UNHCR welcomes positive steps made in the last months since the elections and urges the authorities to further implement reforms needed.

» Περισσότερα...

Συστάσεις της Ύπατης Αρμοστείας προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση

06 April 2015

© UNHCR/Christos Tolis

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) υποβάλλει σήμερα σειρά συστάσεων προς τη νέα κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων ελλειμμάτων στα ζητήματα προστασίας και  ασύλου στην Ελλάδα. Η Υ.Α. χαιρετίζει τα θετικά βήματα που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες μετά τις εκλογές και καλεί τις αρχές να  προωθήσουν περαιτέρω την εφαρμογή των  απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων. 

» Περισσότερα...

Οι πόλεμοι στη Συρία και το Ιράκ οδήγησαν τις αιτήσεις ασύλου στον υψηλότερο αριθμό των τελευταίων 22 ετών

26 March 2015

© UNHCR/A.D'Amato

ΓΕΝΕΥΗ - Οι πόλεμοι στη Συρία και το Ιράκ, καθώς και οι ένοπλες συγκρούσεις, οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η επιδείνωση των συνθηκών ασφαλείας και της ανθρωπιστικής κατάστασης σε άλλες χώρες, οδήγησαν το 2014 τις αιτήσεις ασύλου στις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες στον υψηλότερο αριθμό των τελευταίων 22 ετών, σύμφωνα με έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.), η οποία δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα.

» Περισσότερα...

Το 16ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γουσού Κουνγκ Φου υιοθετεί το αντιρατσιστικό μήνυμα της Ύπατης Αρμοστείας

18 March 2015

©

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γουσού Κουνγκ Φου στηρίζει την εκστρατεία «Και 1 θύμα ρατσισμού είναι πολύ!» υιοθετώντας το αντιρατσιστικό μήνυμα του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.). 

» Περισσότερα...

Επιδεινώνονται οι συνθήκες για τους πρόσφυγες, καθώς η σύγκρουση στη Συρία συνεχίζεται για πέμπτο χρόνο

12 March 2015

©UNHCR/I.Prickett

Καθώς η σύγκρουση στη Συρία συνεχίζεται για πέμπτο έτος, τα εκατομμύρια των προσφύγων στα γειτονικά κράτη και των εκτοπισμένων στο εσωτερικό της χώρας ζουν σε ανησυχητικά επιδεινούμενες συνθήκες, ενώ παράλληλα έρχονται αντιμέτωποι με ένα ακόμη πιο δυσοίωνο μέλλον χωρίς περαιτέρω διεθνή στήριξη, όπως προειδοποίησε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.). 

» Περισσότερα...

Η Ύπατη Αρμοστεία παρουσιάζει ολοκληρωμένες προτάσεις για ευρωπαϊκή δράση στη Μεσόγειο

13 March 2015

© UNHCR/A.D'Amato

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση μια σειρά ολοκληρωμένων προτάσεων, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που τίθενται από τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που διακινδυνεύουν τη ζωή τους κάθε χρόνο, επιχειρώντας να φτάσουν στην Ευρώπη.

» Περισσότερα...

UNHCR welcomes the envisaged changes in the administrative detention of third country nationals

19 February 2015

© UNHCR / J. Björgvinsson / June 2010

The UN Refugee Agency’s Office in Greece (UNHCR) wishes to express its appreciation for the recent joint statement of the Alternate Minister of Citizen Protection, Mr. Ioannis Panousis, and the Alternate Minister of Migration Policy, Ms. Anastasia Christodoloupoulou, which recognizes and addresses a number of problems concerning the administrative detention of third country nationals in Greece.

» Περισσότερα...

Η Υ.Α. καλωσορίζει τις προτεινόμενες αλλαγές ως προς τη διοικητική κράτηση αλλοδαπών

19 February 2015

© UNHCR / J. Björgvinsson / June 2010

Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.) εκφράζει την ικανοποίησή του για την πρόσφατη κοινή ανακοίνωση των Αναπληρωτών Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Πανούση, και Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Αναστασίας Χριστοδουλοπούλου,  που αναγνωρίζει και δρομολογεί προς άμεση διευθέτηση μια σειρά από προβλήματα σχετικά με τη διοικητική κράτηση υπηκόων τρίτων χωρών στη χώρα. 

» Περισσότερα...

Η Υ.Α. καλεί την Ευρώπη να επανασυστήσει μια ισχυρή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο, καθώς η Επιχείρηση Triton δεν έχει τους απαιτούμενους πόρους και την εντολή για διασώσεις

12 February 2015

© UNHCR/F.Fossi

Μετά τις ναυτικές τραγωδίες αυτή την εβδομάδα στη Μεσόγειο και το θάνατο εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) καλεί σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση να μεταβάλει επειγόντως την προσέγγισή της στην αντιμετώπιση των θαλάσσιων διελεύσεων, ώστε να εξασφαλιστεί ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η διάσωση ανθρώπινων ζωών.

» Περισσότερα...

Τελευταία ενημέρωση: Επιβεβαιώνεται μεγάλη τραγωδία στη Μεσόγειο - Αγνοούνται 300 μετανάστες και πρόσφυγες

11 February 2015

©UNHCR/A. D’Amato

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) είναι συγκλονισμένη από τις νέες πληροφορίες που ανακύπτουν για την πραγματική κλίμακα της τραγωδίας στη Μεσόγειο, μετά τις απόπειρες διάσωσης από την ιταλική ακτοφυλακή τη Δευτέρα. Σύμφωνα με στοιχεία  που συγκέντρωσε η Υ.Α. από την ιταλική ακτοφυλακή και τους επιζώντες στη Λαμπεντούζα, περίπου 300 άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί ότι αγνοούνται.

» Περισσότερα...

Η Ειδική Απεσταλμένη της Υ.Α. Angelina Jolie απευθύνει έκκληση από το Ιράκ για ηγετικές πρωτοβουλίες προκειμένου να σταματήσουν τα δεινά από τις περιφερειακές συγκρούσεις

26 January 2015

© UNHCR/A.McConnell

Η Ειδική Απεσταλμένη της Υ.Α. Angelina Jolie βρέθηκε στην ιρακινή πόλη Dohuk την Κυριακή 25 Ιανουαρίου, πραγματοποιώντας επίσκεψη σε Σύρους πρόσφυγες και σε εσωτερικά εκτοπισμένους Ιρακινούς που έχουν μεταβεί στην Περιφέρεια του Κουρδιστάν στο Ιράκ (KRI), προκειμένου να προσφέρει υποστήριξη στους 3,3 εκατ. εκτοπισμένους στη χώρα και να προβάλει τις επιτακτικές ανάγκες τους.

» Περισσότερα...

Μελέτη της Υ.Α. καταδεικνύει την ταχεία επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης για τους Σύρους πρόσφυγες στην Ιορδανία

14 January 2015

©UNHCR/B.Szandelszky

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Antonio Guterres, ανέφερε σήμερα ότι μεγάλος αριθμός προσφύγων από τη Συρία διολισθαίνει σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας με ανησυχητικό ρυθμό, λόγω του μεγέθους της κρίσης και της ανεπαρκούς στήριξης από τη διεθνή κοινότητα.

» Περισσότερα...

«Θα πω την ιστορία σου» - Αποτελέσματα Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για τους πρόσφυγες

19 December 2014

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) με χαρά ανακοινώνει τα αποτελέσματα του 19ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με θεματολογία σχετική με τους πρόσφυγες, που διοργάνωσε κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014 σε συνεργασία με την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων.

» Περισσότερα...

Ο ΟΗΕ και οι εταίροι του ανακοινώνουν σημαντικά προγράμματα παροχής βοήθειας για τη Συρία και τη γύρω περιοχή

18 December 2014

© UNHCR/I.Prickett

ΒΕΡΟΛΙΝΟ (18 Δεκεμβρίου 2014) – Καθώς ο πόλεμος στη Συρία οδεύει στο πέμπτο έτος του, ο ΟΗΕ και οι εταίροι του απηύθυναν νέα, σημαντική έκκληση για ανθρωπιστική και αναπτυξιακή βοήθεια, ζητώντας πάνω από 8,4 δισεκατομμύρια δολάρια, για την παροχή βοήθειας σε σχεδόν 18 εκατ. άτομα στη Συρία και τη γύρω περιοχή για το 2015.

» Περισσότερα...

«Βάλε 1 τρίποντο στο ρατσισμό»: Ο Γ.Σ. Περιστερίου στηρίζει την αντιρατσιστική εκστρατεία της Υ.Α.

18 December 2014

Στηρίζοντας την εκστρατεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ενάντια στο ρατσισμό, ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου υιοθετεί το σύνθημα «Βάλε ένα τρίποντο στο ρατσισμό» για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015. Οι αθλητές του Συλλόγου στέλνουν έμπρακτα ένα μήνυμα αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής, αντιδρώντας στις διακρίσεις και τις επιθέσεις μίσους με μόνο κριτήριο το χρώμα ή την καταγωγή των θυμάτων.

» Περισσότερα...

URL: www.unhcr.gr/nea/deltia-typoy.html
copyright © 2001-2018 UNHCR - all rights reserved.