United Nations High Commissioner for Refugees

Δελτία Τύπου

Χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες συρρέουν στο Ιράκ

18 August 2013

© UNHCR/G.Gubaeva

Βαγδάτη, 18 Αυγούστου 2013 (Y.A.) - Χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες συνέρευσαν στο βόρειο Ιράκ  την Κυριακή, 18 Αυγούστου, σχηματίζοντας ένα κύμα ανθρώπων φορτωμένων με τα υπάρχοντά τους.

» Περισσότερα...

Ο Ύπατος Αρμοστής καλεί την Ευρώπη να κάνει περισσότερα για τους Σύρους αιτούντες άσυλο

19 July 2013

© UNHCR/J.Tanner

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Antonio Guterres, εξέφρασε την ανησυχία του για τα σοβαρά κενά στην προστασία των Σύρων που καταφθάνουν στην Ευρώπη και έκανε έκκληση για μια πιο γενναιόδωρη και συνεπή προσέγγιση απέναντι στους Σύρους που αναζητούν καταφύγιο και άσυλο στην Ευρώπη.

» Περισσότερα...

Ο Ύπατος Αρμοστής προτρέπει τις γειτονικές της Συρίας χώρες να διατηρήσουν ανοιχτή την πρόσβαση στους Σύρους πρόσφυγες

18 July 2013

© UNHCR/O.Laban-Mattei

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Antonio Guterres, προέτρεψε την Τρίτη (16/7) τα κράτη να μην περιορίζουν τη διασυνοριακή πρόσβαση στους πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ παράλληλα προειδοποίησε ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για τον περιορισμό του τεράστιου κινδύνου διάχυσης της σύγκρουσης και για τη σταθεροποίηση των χωρών που συνορεύουν με τη Συρία.

» Περισσότερα...

H Y.A. εκφράζει την ανησυχία της για τη θέσπιση νέων περιορισμών για τους Σύρους πρόσφυγες στην Αίγυπτο

15 July 2013

©UNHCR/S. Baldwin

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) εκφράζει την ανησυχία της σχετικά με αναφορές που έλαβε στο διάστημα 8-12 Ιουλίου, για την πραγματοποίηση μιας σειράς πτήσεων με τις οποίες Σύροι επιστρέφονταν από αεροδρόμια της Αιγύπτου στον τόπο προέλευσής τους. Οι Σύροι υπήκοοι επιστρέφονταν στα σημεία από τα οποία είχαν αναχωρήσει οι πτήσεις τους, στα οποία συμπεριλαμβάνονται η Δαμασκός και η Λατάκεια στη Συρία.

» Περισσότερα...

Συνέντευξη Τύπου της Υ.Α. – Επίκαιρα Ζητήματα Προστασίας

04 July 2013

©UNHCR/Kristina Colovic

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου στις 4 Ιουλίου 2013, παρουσιάζοντας τις θέσεις της σχετικά με επίκαιρα ζητήματα προστασίας των προσφύγων στην Ελλάδα.

» Περισσότερα...

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου

01 July 2013

©UNHCR/S. Baldwin

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) σας καλεί σε Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2013 και ώρα 12:30 μ.μ.στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ Ακαδημίας 20, 1ος όροφος (Αίθ. Γ. Καράντζα)

» Περισσότερα...

Δήλωση του Antonio Guterres, Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2013

21 June 2013

©UNHCR/J.Kohler

Έχω έρθει στην Ιορδανία για αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, προκειμένου να σταθώ στο πλευρό του συριακού λαού σε αυτή την περίοδο επιτακτικής ανάγκης. Επίσης, θα ήθελα να χαιρετίσω την Ιορδανία, το Λίβανο, την Τουρκία και όλες τις χώρες της περιοχής, καθώς αποτελούν γενναιόδωρα καταφύγια και έχουν σώσει εκατοντάδες χιλιάδες ζωές.

» Περισσότερα...

Δήλωση της Ειδικής Απεσταλμένης της Υ.Α., Angelina Jolie, για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2013

20 June 2013

© UNHCR/O.Laban-Mattei

Η συριακή κρίση εδώ, στην Ιορδανία, και σε ολόκληρη την περιοχή αποτελεί σήμερα την πιο οξεία ανθρωπιστική κρίση παγκοσμίως.

Ένα εκατομμύριο εξακόσιες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Συρία μόνο με τα ρούχα που φορούν και κάθε λεπτό καταφτάνουν ακόμη περισσότεροι.
Πάνω από τους μισούς είναι παιδιά.

» Περισσότερα...

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 ετών ο αριθμός των βίαια εκτοπισμένων, σύμφωνα με έκθεση της Υ.Α.

19 June 2013

© UNHCR

Γενεύη,19 Ιουνίου 2013 -Έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.), αναφέρει ότι ο αριθμός των προσφύγων και των εσωτερικά εκτοπισμένων βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από  το 1994 [i], καθώς η κρίση στη Συρία αναδεικνύεται σε νέο, σημαντικό παράγοντα εκτοπισμού παγκοσμίως.

» Περισσότερα...

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ 20 Ιουνίου 2013

18 June 2013

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων και διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες και την οργάνωση «Συμβίωση».

» Περισσότερα...

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες χαιρετίζει τη χρηματοδοτική στήριξη της ΕΕ για την κρίση στη Συρία, ύψους 400 εκατ. ευρώ

07 June 2013

© UNHCR/J.Kohler

Βρυξέλλες , 6 Ιουνίου (Υ.Α.) - Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Antonio Guterres, χαιρέτισε την Πέμπτη (6 Ιουνίου) την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι θα προβεί σε μια νέα, σημαντική συμβολή, ύψους 400 εκατ. ευρώ, για την κατάσταση στη Συρία το 2013.

» Περισσότερα...

Ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό: Η Υ.Α. κάνει έκκληση για την προστασία των αμάχων εν μέσω νέων συγκρούσεων

23 May 2013

© UNHCR/F.Noy

Γενεύη, 22 Απριλίου 2013 - Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για τις νέες συγκρούσεις στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ανάμεσα σε κυβερνητικά στρατεύματα και μαχητές του κινήματος ανταρτών M23.

» Περισσότερα...

Ο Ύπατος Αρμοστής καταδικάζει τις επιθέσεις στην Τουρκία

14 May 2013

© UN Department of Public Information/Eskinder Debebe

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, κ. António Guterres, εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια προς το τουρκικό κράτος και τον τουρκικό λαό για τους πολυάριθμους θανάτους και τραυματισμούς, τους οποίους προκάλεσαν οι εκρήξεις του Σαββάτου, 11 Μαΐου, στο Ρεϊχανλί της Τουρκίας.

» Περισσότερα...

Συνέντευξη Τύπου του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας - Παρουσίαση Ετήσιας Έκθεσης 2012

23 April 2013

©

Αθήνα – Το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας  σας καλεί σε Συνέντευξη Τύπου με σκοπό την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από την καταγραφή περιστατικών βίας με ρατσιστικό κίνητρο από τα μέλη του Δικτύου κατά τη διάρκεια του 2012.

Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 και ώρα 12.30, στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος)

» Περισσότερα...

Η Υ.Α. προειδοποιεί το Συμβούλιο Ασφαλείας για την «τρομακτική» ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία

19 April 2013

©UNHCR/J.Kohler

Γενεύη, 18 Απριλίου 2013 - Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Antonio Guterres, προειδοποίησε σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας ότι, αν δεν σταματήσουν σύντομα οι συγκρούσεις, σχεδόν οι μισοί από τους 20,8 εκατομμύρια κατοίκους της Συρίας πιθανόν θα έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας μέχρι το τέλος του 2013.

» Περισσότερα...

Συνέντευξη Τύπου της Υ.Α. για τη Συρία: δραματική η ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή, έκκληση για παροχή προστασίας στους Σύρους που φτάνουν στην Ελλάδα

17 April 2013

©UNHCR/S.Nanou

Αθήνα, 17 Απριλίου 2013 - Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) έδωσε σήμερα Συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα για την κλιμακούμενη ανθρωπιστική κρίση στη Συρία και την κατάσταση των Σύρων προσφύγων στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας σειρά προτάσεων για την προστασία τους. 

» Περισσότερα...

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου

11 April 2013

© UNHCR / A. Branthwaite

Εν μέσω της δραματικής αύξησης του αριθμού των προσφύγων και των εσωτερικά εκτοπισμένων ατόμων λόγω της κρίσης στη Συρία (με περισσότερους από 1,3 εκ. πρόσφυγες και 3,6 εκ. εσωτερικά εκτοπισμένους), η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σας καλεί σε Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, 17 Απριλίου και ώρα 12:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ Ακαδημίας 20, 1ος όροφος, Αίθουσα Γ. Καράντζα

» Περισσότερα...

Η Υ.Α. διευρύνει τις ευκαιρίες πρόσβασης των βίαια εκτοπισμένων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

11 April 2013

© UNHCR/H. Davies

Γενεύη, 11 Απριλίου 2013-Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και η Ιησουιτική Υπηρεσία Προσφύγων (JRS), μέσω της συνεργαζόμενης οργάνωσης «Ιησουιτικά Κοινά: Πρωτοβουλία για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε Περιθωριακές Ομάδες» (JC:HEM), υπέγραψαν συμφωνία για την ενίσχυση των ευκαιριών πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των προσφύγων και άλλων βίαια εκτοπισμένων ατόμων, με μαθήματα που παραδίδονται είτε μέσω Διαδικτύου είτε στην τάξη.

» Περισσότερα...

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες χαιρετίζει την Παγκόσμια Συνθήκη για το Εμπόριο Όπλων

04 April 2013

©UN Department of Public Information/Eskinder Debebe

Γενεύη, 03 Απριλίου 2013-Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Antonio Guterres, χαιρέτισε το γεγονός ότι την Τρίτη εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ μια παγκόσμια συνθήκη για το εμπόριο όπλων.

» Περισσότερα...

Η σύγκρουση στη Συρία συντελεί στην αύξηση των αιτημάτων ασύλου στις βιομηχανικές χώρες

21 March 2013

©UNHCR

Νέες και παλιές συγκρούσεις κατά την προηγούμενη χρονιά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Σομαλία, συντέλεσαν στην αύξηση κατά 8% των αιτημάτων ασύλου στις βιομηχανικές χώρες το 2012, με τη μεγαλύτερη άνοδο να παρατηρείται στα αιτήματα ασύλου από Σύρους.

» Περισσότερα...

URL: www.unhcr.gr/nea/deltia-typoy.html
copyright © 2001-2018 UNHCR - all rights reserved.