United Nations High Commissioner for Refugees

Δελτία Τύπου

Στρατολόγηση παιδιών, παιδική εργασία, διακρίσεις και μοναξιά - Η κρίση και τα παιδιά πρόσφυγες από τη Συρία

29 November 2013

© UNHCR/O.Laban-Mattei

Έρευνα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) για τα παιδιά πρόσφυγες από τη Συρία που ζουν στο Λίβανο και την Ιορδανία διαπίστωσε ότι υφίστανται εκτεταμένη ψυχολογική πίεση, ότι πολλά από αυτά ζουν μόνα ή χωρισμένα από τους γονείς τους,  τα περισσότερα δεν λαμβάνουν εκπαίδευση και πολλά εργάζονται παράνομα.

» Περισσότερα...

Η Υ.Α. καλεί τα κράτη να υποδεχτούν πρώην διαμένοντες στον καταυλισμό Ασράφ

19 November 2013

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) καλεί τα κράτη να καταβάλουν νέες προσπάθειες για τη μετεγκατάσταση πρώην κατοίκων του καταυλισμού Ασράφ, που είναι επίσης γνωστός ως Καταυλισμός Νέο Ιράκ.

» Περισσότερα...

Boat capsize leaves 12 people dead in the area of Lefkada Island, Greece

15 November 2013

© UNHCR/F.Noy

This morning a boat carrying 31 people, reportedly Syrian and Palestinians, capsized between the Ionian island of Lefkada and the western coasts of mainland Greece, leading to the death of 12 people among them four small children. These people were reportedly attempting to make the journey to Italy.

» Περισσότερα...

Ναυάγιο με 12 νεκρούς κοντά στη Λευκάδα

15 November 2013

© UNHCR/F.Noy

Πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν 31 άτομα, Σύροι και Παλαιστίνιοι σύμφωνα με πληροφορίες, ανατράπηκε σήμερα το πρωί στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λευκάδας και των δυτικών ακτών της ηπειρωτικής χώρας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων μικρών παιδιών. Οι άνθρωποι αυτοί φαίνεται ότι προσπαθούσαν να ταξιδέψουν προς την Ιταλία.

» Περισσότερα...

UNHCR seeks clarifications on the fate of Syrian refugees in Evros

13 November 2013

©UNHCR / Jared J.Kohler

In the afternoon of 12 November, UNHCR received information that around 150 Syrian refugees, among them many families with children, were being held in police custody in the area of northern Greece, after crossing the Evros river earlier that day.

» Περισσότερα...

Η Ύπατη Αρμοστεία ζητά διευκρινίσεις για την τύχη Σύρων προσφύγων στον Έβρο

13 November 2013

© UNHCR / Jared J.Kohler

Το απόγευμα της 12ης Νοεμβρίου, η Υ.Α. δέχτηκε πληροφορίες ότι περίπου 150 Σύροι πρόσφυγες, ανάμεσά τους πολλές οικογένειες με παιδιά,  κρατούνταν από αστυνομικές δυνάμεις σε περιοχή του βόρειου Έβρου, μετά την είσοδό τους στην Ελλάδα  το πρωί της ίδιας μέρας.

» Περισσότερα...

Η Υ.Α. θα μεταφέρει αεροπορικά βοήθεια στους επιζώντες του τυφώνα Χαϊγιάν στις Φιλιππίνες

11 November 2013

© Courtesy JSLim

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Y.A.) ανακοίνωσε τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, πως διοργανώνει έκτακτη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στις Φιλιππίνες, όπου περίπου 9,8 εκατομμύρια άνθρωποι επλήγησαν από τον καταστροφικό τυφώνα Χαϊγιάν την περασμένη Παρασκευή.

» Περισσότερα...

Βράβευση μαθητών και παιδιών προσφύγων που διακρίθηκαν σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για το ρατσισμό

Έκθεση: «Μικροί και μεγάλοι καλλιτέχνες κατά του ρατσισμού»  06 November 2013

©

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Y.A.) και η Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων  σας προσκαλούν στην Τελετή Βράβευσης των μαθητών/τριών και των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων, που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας του 2012-2013, με τίτλο «Η σιωπή είναι ανοχή;» και θέμα τη στάση των νέων ανθρώπων απέναντι στο ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, 

» Περισσότερα...

«Η σιωπή είναι ανοχή;» - Αποτελέσματα Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού

17 October 2013

©UNHCR/ K.Lianos, G.Vazoutis, A.Vaggelis, N. Giogakas, K. Katsios

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με χαρά ανακοινώνει τα αποτελέσματα του 18ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με θεματολογία σχετική με τους πρόσφυγες της σχολικής χρονιάς 2012-2013, που διοργάνωσε σε συνεργασία με την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων.

» Περισσότερα...

Συγκλονισμένος δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής με τη νέα ναυτική τραγωδία στη Μεσόγειο

12 October 2013

© UNHCR/F.Noy

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Antonio Guterres, δήλωσε συγκλονισμένος καθώς άλλη μία ναυτική τραγωδία στη Μεσόγειο στοίχισε τις ζωές τουλάχιστον 26 ανθρώπων, από τους οποίους οι περισσότεροι ήταν γυναίκες και παιδιά.

» Περισσότερα...

Απαράδεκτες οι συνθήκες στην Λαμπεντούζα–Η Y.A. ζητά να ληφθούν επειγόντως μέτρα

08 October 2013

© UNHCR/A.Di Loreto, July 2007

ΡΩΜΗ, 8 Οκτωβρίου 2013 – Αναφορικά με την τρομερή τραγωδία στην Λαμπεντούζα, ο Laurens Jolles, Περιφερειακός Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) στην Ιταλία, ζητά από την ιταλική κυβέρνηση την επείγουσα λήψη μέτρων για τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής, όχι μόνο για τους επιζώντες του ναυαγίου της 3ης Οκτωβρίου αλλά και για όλους όσους αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας πολέμου ή διώξεων και καταφεύγουν σε ιταλικό έδαφος για να βρουν προστασία.

» Περισσότερα...

Συγκλονισμένη η Ύπατη Αρμοστεία εξαιτίας της τραγωδίας στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα

03 October 2013

©ANSA

Σοκαρισμένος δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Antonio Guterres, για τη σημερινή τραγωδία με πλοιάριο κοντά στο νησί Λαμπεντούζα της Ιταλίας. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 82 νεκρούς.

» Περισσότερα...

H Angelina Jolie συγχαίρει τη νικήτρια του Βραβείου Προσφύγων Νάνσεν της Υ.Α. για το 2013

30 September 2013

©UNHCR

Λίγο πριν από την απονομή του Βραβείου Προσφύγων Νάνσεν για το 2013 στην αδελφή  Angelique Namaika από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό απόψε στη Γενεύη, η Ειδική Απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Angelina Jolie συνεχάρη με μήνυμά της την καθολική μοναχή, εγκωμιάζοντάς την για την ανιδιοτελή δουλειά της, με την οποία βοηθά εκατοντάδες γυναίκες θύματα βίας, βιασμών και άλλων μορφών κακοποίησης.

» Περισσότερα...

Δίκτυο Καταγραφής Ρατσιστικής Βίας: Η Πολιτεία πρέπει να στείλει σαφές μήνυμα ενάντια στη ρατσιστική βία

26 September 2013

©

«Αυτοί που σκότωσαν χθες, έκαναν τρία χρόνια προπόνηση σε κορμιά μεταναστών», δήλωσε ο επιμελητής του νοσοκομείου Νίκαιας Παναγιώτης Παπανικολάου μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα.

» Περισσότερα...

Η UNIQLO δωρίζει 1 εκατ. δολάρια για την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη Συρία

20 September 2013

©

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) καλωσορίζει σήμερα τη δωρεά του 1 εκατομμυρίου δολαρίων στην οποία προέβη η κορυφαία ιαπωνική αλυσίδα λιανικής πώλησης ενδυμάτων, UNIQLO, για την κάλυψη ανθρωπιστικών αναγκών στο πλαίσιο της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που επικρατεί στη Συρία.

» Περισσότερα...

Η Υ.Α. και τα κράτη που συνορεύουν με τη Συρία ανακοινώνουν κοινή προσπάθεια διεύρυνσης της διεθνούς στήριξης στις χώρες φιλοξενίας μεγάλων προσφυγικών πληθυσμών

04 September 2013

© UNHCR/J-M.Ferr

Καθώς ο αριθμός των προσφύγων που έχουν εγκαταλείψει τη Συρία αγγίζει τα δύο εκατομμύρια, υπουργοί των κυβερνήσεων του Ιράκ, της Ιορδανίας, του Λιβάνου και της Τουρκίας μαζί με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) ανακοίνωσαν σήμερα πως συμφώνησαν να αναζητήσουν από κοινού επείγουσα και ευρεία ενίσχυση της διεθνούς βοήθειας για την περιοχή.

» Περισσότερα...

Ύπατη Αρμοστεία: Δύο εκατομμύρια οι Σύροι πρόσφυγες

03 September 2013

© UNHCR/G.Gubaeva

Γενεύη, 03.09.2013 (UNHCR)-Ο αριθμός των Σύρων προσφύγων ξεπέρασε σήμερα το όριο των δύο εκατομμυρίων, χωρίς να διαφαίνεται τερματισμός στην τραγική φυγή τους από τη χώρα. Ο πόλεμος ήδη διανύει το τρίτο έτος του και η Συρία αιμορραγεί άνδρες, γυναίκες και παιδιά, οι οποίοι συχνά διασχίζουν τα σύνορα σχεδόν μόνο με τα ρούχα που φορούν.

» Περισσότερα...

Οι επικεφαλής της Υ.Α. και του WFP εξαίρουν την πολιτική των ανοικτών συνόρων για τους Σύρους πρόσφυγες στην περιοχή του Κουρδιστάν

30 August 2013

© UNHCR/S.Baldwin

Καθώς συνεχίζεται η φυγή Σύρων προς την περιοχή του Κουρδιστάν στο Ιράκ, οι επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) επαίνεσαν την τοπική κυβέρνηση για τη φιλοξενία σχεδόν 200.000 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 47.000 που κατέφθασαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

» Περισσότερα...

Οι επικεφαλής της Υ.Α. και του WFP επισκέφθηκαν το Ιράκ κι εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για τη φιλοξενία χιλιάδων Σύρων προσφύγων

28 August 2013

© UNHCR/G.Gubaeva

Βαγδάτη, 27 Αυγούστου(Υ.Α.)- Οι επικεφαλής των υπηρεσιών του ΟΗΕ που είναι αρμόδιες για την προστασία των προσφύγων και την παροχή επισιτιστικής βοήθειας επισκέφθηκαν την ιρακινή πρωτεύουσα στις 27 Αυγούστου, εν μέσω της αυξανόμενης φυγής Σύρων προς την περιοχή του Κουρδιστάν στο Ιράκ.

» Περισσότερα...

Δήλωση της Ειδικής Απεσταλμένης της Ύπατης Αρμοστείας Angelina Jolie, με αφορμή το ορόσημο του 1 εκατομμυρίου παιδιών-προσφύγων από τη Συρία

23 August 2013

©

Αυτό που συμβαίνει στα παιδιά της Συρίας είναι αποκρουστικό. Χιλιάδες αθώα αγόρια και κορίτσια έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε φρικτές συνθήκες, όπως οι πρόσφατες επιθέσεις κοντά στη Δαμασκό. Και τώρα, ένα εκατομμύριο παιδιά από τη Συρία αγωνίζονται να επιβιώσουν ως πρόσφυγες σε περιστάσεις που σπαράσσουν την καρδιά.

» Περισσότερα...

URL: www.unhcr.gr/nea/deltia-typoy.html
copyright © 2001-2018 UNHCR - all rights reserved.