United Nations High Commissioner for Refugees

Τελευταία Νέα

Το Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων αποκτά το πιστό του κοινό.

14 July 2017

© UNHCR/Alessandro Penso

Το Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου στη Φλωρεντία με ένα γευστικό αφρικανικό μενού, αφού υποδέχθηκε χιλιάδες επισκέπτες σε 84 εστιατόρια 13 ευρωπαϊκών πόλεων για περισσότερες από 15 ημέρες.

» Περισσότερα...

Ευρώπη: νέες συστάσεις για τη βελτίωση της κατάστασης των ασυνόδευτων και χωρισμένων από την οικογένειά τους παιδιών προσφύγων και μεταναστών. Κοινό Δελτίο Τύπου από την Υ.Α., τη UNICEF και την IRC.

10 July 2017

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.), η UNICEF και η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης (IRC), δημοσίευσαν σήμερα έναν Οδικό Χάρτη δράσης (Roadmap) με συστάσεις για τη βελτίωση της κατάστασης των παιδιών προσφύγων και μεταναστών που φθάνουν και διαμένουν στην Ευρώπη χωρίς τους γονείς τους ή κάποιον άλλο κηδεμόνα.

» Περισσότερα...

H Υ.Α. δωρίζει εξοπλισμό στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου της Λέσβου

07 July 2017

© UNHCR/Nadine Tzetza

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δώρισε σήμερα εξοπλισμό στη Μαιευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου της Μυτιλήνης στη Λέσβο. Ένα μηχάνημα υπερήχων και ένας ειδικός εκτυπωτής παραδόθηκαν επίσημα στη διοικήτρια του Νοσοκομείου Άννα Ζερβού, ως δείγμα εκτίμησης για την ακατάβλητη και σωτήρια υποστήριξη προς τις εγκυμονούσες γυναίκες πρόσφυγες, όσον αφορά τις επιπλοκές στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

» Περισσότερα...

UNHCR donates equipment to Lesvos hospital maternity ward

07 July 2017

© UNHCR/Nadine Tzetza

UNHCR, the UN refugee agency, donated today equipment for the maternity clinic of Mytilene's General Hospital on Lesvos. An ultrasound machine and a specialized printer were formally handed over to the Hospital's Director, Anna Zervou, in appreciation of the tireless life-saving assistance to refugee women in pregnancy complications and childbirth.

» Περισσότερα...

Η Υ.Α. και ο Δήμος Τρικκαίων ξεκινούν στα Τρίκαλα το πρόγραμμα στέγασης αιτούντων άσυλο

07 July 2017

Σε δεύτερη φάση περνά για τον Δήμο Τρικκαίων η ύπαρξη προσφύγων στην πόλη των Τρικάλων. Το μεσημέρι της Παρασκευής, 7 Ιουλίου 2017, υπογράφτηκε σύμβαση συνεργασίας για τη στέγαση περίπου 420 αιτούντων άσυλο σε 70 διαμερίσματα στα Τρίκαλα, με ιδιαίτερη έμφαση σε όσους ήδη βρίσκονται στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων στην πόλη.

» Περισσότερα...

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Filippo Grandi καλεί για περισσότερη αλληλεγγύη προς την Ιταλία

01 July 2017

© UNHCR/Medea Savary

"Αυτό που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας στην Ιταλία είναι μια τραγωδία. Κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου, 12.600 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στις ακτές της Ιταλίας και εκτιμάται ότι 2.030 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο από την αρχή του έτους".

» Περισσότερα...

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στη Σάμο

27 June 2017

© UNHCR/D.Anagnostou

H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.), σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, μη κυβερνητικές οργανώσεις, πρόσφυγες και εθελοντές, διοργάνωσε στις 25 Ιουνίου ένα Φεστιβάλ Μουσικής και Γεύσεων στο υπαίθριο θέατρο του Άη Γιαννάκη, στο Άνω Βαθύ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

» Περισσότερα...

Δήλωση του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Filippo Grandi για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

20 June 2017

© UNHCR

Στις 20 Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, τιμάμε την αντοχή και το σθένος περισσότερων από 65 εκατομμυρίων ανθρώπων που αναγκάστηκαν να διαφύγουν από τον πόλεμο, τις διώξεις και τη βία. Είναι όμως και η κατάλληλη στιγμή για να αναγνωρίσουμε εκείνες τις κοινότητες και τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που υποδέχονται τους πρόσφυγες και τους εσωτερικά εκτοπισμένους προσφέροντάς τους ασφάλεια και καλωσορίζοντάς τους στα σχολεία τους, τους χώρους εργασίας τους και την κοινωνία τους.

» Περισσότερα...

Ο πόλεμος, η βία και οι διώξεις οδηγούν σε άνευ προηγουμένου αύξηση του εκτοπισμού

19 June 2017

© UNHCR/Andrew McConnell

Ο πόλεμος, η βία και οι διώξεις παγκοσμίως αναγκάζουν περισσότερους ανθρώπους από ποτέ να εκτοπιστούν από τις εστίες τους, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύει σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.).

» Περισσότερα...

War, violence, persecution push displacement to new unprecedented high

19 June 2017

© UNHCR/Andrew McConnell

 

War, violence and persecution worldwide are causing more people than ever to be forcibly displaced, according to a report published today by UNHCR, the UN Refugee Agency.

 

» Περισσότερα...

Παλαιότερα Νέα

2011

Νέα 2011

2010

Νέα 2010

2009

Νέα 2009

2008

Νέα 2008

URL: www.unhcr.gr/nea.html
copyright © 2001-2018 UNHCR - all rights reserved.