United Nations High Commissioner for Refugees

Τελευταία Νέα

Οι νησιώτες που άνοιξαν την καρδιά και τις επιχειρήσεις τους στους πρόσφυγες

21 September 2017

© UNHCR

Το μικρό ακριτικό νησί της Τήλου έχει πληθυσμό που δεν ξεπερνάει τα 800 άτομα. Κατάφερε όμως τον τελευταίο χρόνο να γίνει παράδειγμα σε όλο τον κόσμο, καθώς οι κάτοικοί του έχουν ανοίξει την καρδιά και τις επιχειρήσεις τους σε περίπου 10 οικογένειες προσφύγων ξεριζωμένες από τον πόλεμο στη Συρία.

» Περισσότερα...

Δικηγόρος που μεσολάβησε στην απελευθέρωση κοριτσιών Chibok κερδίζει το Βραβείο Προσφύγων Νάνσεν 2017

18 September 2017

© UNHCR/Rahima Gambo

Το ίδρυμα του Zannah Mustapha παρέχει εκπαίδευση σε ορφανά παιδιά και κρίσιμη βοήθεια σε γυναίκες που έχασαν τους άντρες τους στις ταραχές στη βορειοανατολική Νιγηρία.

» Περισσότερα...

Ένας οραματιστής Νιγηριανός δάσκαλος βραβεύεται με το Βραβείο Προσφύγων Nάνσεν της Υ.Α.

18 September 2017

© UNHCR/Rahima Gambo

Ο άνθρωπος που μεσολάβησε για να βοηθήσει στην απελευθέρωση των κοριτσιών Chibok τιμάται με το ανθρωπιστικό βραβείο για τη δημιουργία σχολείων εν μέσω συρράξεων στη βορειοανατολική Νιγηρία.

» Περισσότερα...

Ο Ύπατος Αρμοστής καλεί από την Ουγγαρία για μεγαλύτερη πρόσβαση στο άσυλο, λήξη της κράτησης και περισσότερη αλληλεγγύη

13 September 2017

© UNHCR/Kitty McKinsey

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Filippo Grandi κάλεσε την Ουγγαρία να βελτιώσει την πρόσβαση για όσους επιθυμούν να ζητήσουν άσυλο και να βάλει ένα τέλος στις αποκαλούμενες συνοριακές «ζώνες διέλευσης», που είναι στην ουσία κέντρα κράτησης, όπως ανέφερε.

» Περισσότερα...

Έκθεση της Υ.Α. υπογραμμίζει την κρίση στην εκπαίδευση για τα παιδιά πρόσφυγες

12 September 2017

© UNHCR/Anthony Karumba

 

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύει σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.), περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια παιδιά πρόσφυγες ηλικίας 5 έως 17 ετών δεν είχαν την ευκαιρία να πάνε στο σχολείο το περασμένο ακαδημαϊκό έτος. 

 

» Περισσότερα...

H Y.A. εντείνει τις προσπάθειες για εναλλακτικά της κράτησης μέτρα στη Λιβύη και λύσεις για τους ευάλωτους πρόσφυγες

12 September 2017

© UNHCR/Iason Foounten

 

Η Λιβύη παραμένει μία από τις πιο πολύπλοκες καταστάσεις μικτής μετανάστευσης στον κόσμο, καθώς οι πρόσφυγες ακολουθούν μαζί με τους μετανάστες τις ίδιες επισφαλείς διαδρομές. Καταφέρνουν να διασχίσουν επικίνδυνες ερήμους και να επιζήσουν από μορφές κακοποίησης όπως η σεξουαλική βία, τα βασανιστήρια, η κράτηση σε απάνθρωπες συνθήκες και οι απαγωγές για λύτρα. Και όλα αυτά συμβαίνουν πριν ακόμα μπουν στις βάρκες που διασχίζουν τη θανατηφόρα Κεντρική Μεσόγειο, όπου ένας στους 39 κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του. Η Λιβύη βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο μιας σύρραξης που έχει εκτοπίσει εκατοντάδες χιλιάδες Λίβυους. 

 

» Περισσότερα...

Η Υ.Α. απευθύνει έκκληση για τη βελτίωση των συνθηκών στα ελληνικά νησιά

08 September 2017

© UNHCR/Achilleas Zavallis

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) ανησυχεί για την επιδεινούμενη κατάσταση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Ο αριθμός των νέων αφίξεων, που αυξήθηκε τον Αύγουστο, ασκεί πίεση στις υπερπλήρεις δομές υποδοχής και παρεμποδίζει τις προσπάθειες για τη βελτίωση των συνθηκών. 

» Περισσότερα...

Δήλωση της Υ.Α. για την απόφαση του Δικαστηρίου της Ε.Ε. για το πρόγραμμα μετεγκατάστασης

06 September 2017

@ UNHCR

"Η σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρόγραμμα μετεγκατάστασης στέλνει ένα πολύ ηχηρό μήνυμα για τη σημασία της αλληλεγγύης και της κατανομής των ευθυνών μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε."

» Περισσότερα...

Οι υποψήφιοι για το Βραβείο Προσφύγων Νάνσεν αλλάζουν τις ζωές των συνανθρώπων τους

06 September 2017

© UNHCR/Isaac Kasamani

Οι φετινοί υποψήφιοι που έχουν περάσει στο τελικό στάδιο επιλογής για το μεγάλο ανθρωπιστικό βραβείο της Υ.Α. έχουν βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους

» Περισσότερα...

Δήλωση της Υ.Α. για τα δύο χρόνια από τον θάνατο του Alan Kurdi

31 August 2017

© UNHCR/Yante Ismail

Σχεδόν δύο χρόνια από τότε που το άψυχο κορμάκι του τρίχρονου αγοριού από τη Συρία Alan Kurdi βρέθηκε στις ακτές της Τουρκίας, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) καλεί τη διεθνή κοινότητα να πάρει δραστικά μέτρα για την αποτροπή περισσότερων τραγωδιών.

» Περισσότερα...

Παλαιότερα Νέα

2011

Νέα 2011

2010

Νέα 2010

2009

Νέα 2009

2008

Νέα 2008

URL: www.unhcr.gr/nea.html
copyright © 2001-2018 UNHCR - all rights reserved.