United Nations High Commissioner for Refugees

Τελευταία Νέα

Περισσότερες από ποτέ οι απώλειες στη Μεσόγειο φέτος

25 October 2016

© Massimo Sestini για το Ιταλικό Ναυτικό

 

Καθώς έχουν μείνει μόνο δύο μήνες για το τέλος του έτους, ο αριθμός των θανάτων προσφύγων και μεταναστών που έχουν διασχίσει μέχρι στιγμής τη Μεσόγειο φέτος έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.). Εκφράζοντας την ανησυχία της για την κατάσταση αυτή, η Υ.Α. αναφέρει ότι 3.740 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής το 2016, ελάχιστα λιγότεροι από τους 3.771 θανάτους που καταγράφηκαν συνολικά το 2015.

» Περισσότερα...

Η ιστορία της Hayat: Ένα νέο ξεκίνημα στην Ισπανία

21 October 2016

© UNHCR/Yorgos Kyvernitis

Ο 14χρονος Sami ενθουσιάζεται με την αφήγηση της καθημερινής ζωής των εφήβων στην κλασσική αρχαιότητα και θαυμάζει τις περικεφαλαίες των οπλιτών. Η 9χρονη Rahaf δεν ξεκολλά το βλέμμα της από το μεγάλο μαρμάρινο κυκλαδικό ειδώλιο μιας γυναίκας με διπλωμένα χέρια. Ο 12χρονος Adbal Fatah κοιτάζει με περιέργεια τα απλά καθημερινά αντικείμενα: αγγεία, λυχνάρια, αργαλειούς.

» Περισσότερα...

Hayat’s story: A new beginning in Spain

22 October 2016

© UNHCR/Yorgos Kyvernitis

Fourteen-year-old Sami gets carried away when he listens how the everyday life of teenagers was, during the ancient Greek Classical era, and stands in awe of the warriors' helmets. Nine-year-old Rahaf cannot keep her eyes off the big, marble Cycladic figurine of a woman with her hands crossed. Twelve-year-old Abdal Fatah scrutinizes simple everyday objects: vessels, oil lamps, looms.

» Περισσότερα...

Η Υ.Α. ανησυχεί για την επιστροφή 10 Σύρων αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα

21 October 2016

© UNHCR /Aikaterini Kitidi

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την επιστροφή υπηκόων της Συρίας από την Ελλάδα στην Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε η Υ.Α., μια ομάδα 91 ατόμων έφτασε στη Μήλο στις 9 Οκτωβρίου. Στις 14 Οκτωβρίου μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Λέρου, όπου εξέφρασαν επίσημα στις αρμόδιες αρχές την επιθυμία τους να ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα.

» Περισσότερα...

Η Ύπατη Αρμοστεία διανέμει πάνω από 200.000 είδη για το χειμώνα

18 October 2016

© UNHCR/Roland Schoenbauer

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) ξεκίνησε τη διανομή ειδών, όπως χειμωνιάτικα ρούχα, υπνόσακοι και θερμικές κουβέρτες, σε 38.000 αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά. Η διανομή αυτή είναι μέρος των προσπαθειών που γίνονται σε ανθρωπιστικό επίπεδο ώστε να προετοιμαστούν οι χώροι όπου διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες για τον πρόωρο χειμώνα, υπό το συντονισμό του Υπουργείου Εσωτερικών-Μεταναστευτικής Πολιτικής.

» Περισσότερα...

UNHCR delivers over 200,000 winter items to asylum-seekers across Greece

18 October 2016

© UNHCR/Roland Schoenbauer

The UN Refugee Agency UNHCR has started to roll out the delivery of winter clothes, sleeping bags and thermal blankets to 38,000 asylum-seekers on Greek mainland and the islands. This is part of the efforts across the humanitarian sector to prepare the sites where refugees and migrants live for the early onset of winter, coordinated by the Ministry of Interior - Migration Policy (MoMP).

» Περισσότερα...

Η ΑΧΑ στηρίζει το έργο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα

13 October 2016

©

O Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ, Ερρίκος Μοάτσος, και ο Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Philippe Leclerc, συναντήθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Αθήνα, με κύριο θέμα την οικονομική ενίσχυση από πλευράς ΑΧΑ για την άμεση ανακούφιση των προσφύγων στη χώρα μας.

» Περισσότερα...

AXA supports the work of the UN Refugee Agency in Greece

13 October 2016

©

The CEO of AXA, Errikos Moatsos, and the Representative of the UN Refugee Agency (UNHCR) in Greece, Philippe Leclerc, met at UNHCR's premises in Athens earlier this week. The main topic of the meeting was AXA's financial support for the immediate relief of refugees in Greece.

» Περισσότερα...

Η Y.A. καλωσορίζει την πρόταση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον António Guterres ως τον νέο Γενικό Γραμματέα

06 October 2016

© UNHCR/Achilleas Zavallis

 

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) καλωσορίζει την πρόταση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να διατελέσει νέος Γενικός Γραμματέας ο António Guterres, ο πρώην Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

 

 

» Περισσότερα...

Έλληνες ήρωες τιμήθηκαν στην τελετή απονομής του Βραβείου Προσφύγων Νάνσεν 2016

04 October 2016

© UNHCR/Mark Henley

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) τίμησε τις ηρωικές προσπάθειες των Ελλήνων εθελοντών κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης του 2015, απονέμοντας το Βραβείο Προσφύγων Νάνσεν στον Κωνσταντίνο Μητράγκα από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) και την Έφη Λατσούδη από τον ανοιχτό χώρο φιλοξενίας του πρώην ΠΙΚΠΑ στη Λέσβο.

» Περισσότερα...

Παλαιότερα Νέα

2011

Νέα 2011

2010

Νέα 2010

2009

Νέα 2009

2008

Νέα 2008

URL: www.unhcr.gr/nea.html
copyright © 2001-2018 UNHCR - all rights reserved.