United Nations High Commissioner for Refugees

Τελευταία Νέα

Μαλακάσα: Η Ύπατη Αρμοστεία μεταφέρει 11 νεογέννητα και άλλους ευάλωτους αιτούντες άσυλο από σκηνές σε ξενοδοχεία

05 December 2016

© UNHCR

"Το μωρό μου δεν μπορούσε να κοιμηθεί όλη τη νύχτα, έκανε πολύ κρύο μέσα στη σκηνή μας", λέει ο Shamsrahman Safai, Αφγανός αιτών άσυλο στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μαλακάσα. "Η γυναίκα μου έπρεπε να κρατάει την κόρη μας στην αγκαλιά της όλη τη νύχτα".

» Περισσότερα...

Η Υ.Α. καλεί για ισχυρότερη ευρωπαϊκή δράση απέναντι στους πρόσφυγες

05 December 2016

© UNHCR/Achilleas Zavallis

Σε κείμενο που παρουσιάζει σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) καλεί την Ευρώπη να αναμορφώσει σημαντικά την παγκόσμια στάση της απέναντι στους πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένου και του ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου. Η Υ.Α. καλεί την Ευρώπη να παρέχει πιο στρατηγική και στοχευμένη υποστήριξη στις χώρες προέλευσης, ασύλου και διέλευσης προσφύγων, να επανεξετάσει τις προετοιμασίες έκτακτης ανάγκης για να ανταποκριθεί σε μεγάλες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών, και να εδραιώσει ένα πιο αποτελεσματικό και καλύτερα διαχειριζόμενο σύστημα ασύλου.

» Περισσότερα...

Βρίσκοντας καταφύγιο στην πεδιάδα. Από την Πέτρα Ολύμπου στις όχθες της Λίμνης Βόλβης

02 December 2016

 

"Είναι όμορφα εδώ. Γαλήνια". Ο άντρας που μιλάει είναι μικρόσωμος αλλά με επιβλητική παρουσία και μια ηρεμία στις κινήσεις του που τον ξεχωρίζει. Φορά ένα κόκκινο μπουφάν ριγμένο στους ώμους και κοιτά πάντα τον συνομιλητή του στα μάτια. Αν και 34 χρονών δείχνει σαφώς μεγαλύτερος, αλλά όχι τσακισμένος. Δίπλα του βρίσκονται σχεδόν πάντα η γυναίκα και η τετράχρονη κόρη του. Ο Kheri Mando Sliman είναι ένας από τους 1.100 περίπου πρόσφυγες που η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες μετέφερε τις τελευταίες μέρες από την Πέτρα Ολύμπου σε διάφορα διαμερίσματα και δωμάτια ξενοδοχείων ανά την Ελλάδα, σε έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο και τον χειμώνα που πλησίαζε απειλητικά.

 

 

» Περισσότερα...

"Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι"

30 November 2016

© Marianna Mouratidou

"Αυτό το γράφω με πάρα πολλή αγάπη! Αυτή την ιστορία, την σκέφτηκα μόνη μου και την έγραψα μόνη μου. Ελπίζω να σας άρεσε. Το βιβλίο μιλάει για τη διαφορετικότητα. Ό,τι και να είμαστε, μαύροι, κίτρινοι, μελαμψοί κ.λπ., είμαστε ίσοι. Αλλά αυτό το σκέφτηκα χάρη στους δύο δασκάλους μου, Χάρη και Βικτώρια και τους συμμαθητές μου. Οι δάσκαλοί μου μας μίλησαν για την διαφορετικότητα και παίξαμε θεατρικό. Μπράβο μας! Επίσης κάναμε ζωγραφιές στα προσφυγάκια και όλοι λέμε: Πόσο θα θέλαμε ένα διαφορετικό φίλο!!!"

 

 

» Περισσότερα...

Η Ύπατη Αρμοστεία εκφράζει τη θλίψη της για τον τραγικό θάνατο γυναίκας και παιδιού στη Μόρια της Λέσβου

25 November 2016

© UNHCR/ E. Marda

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο μιας 65χρονης γυναίκας και ενός εξάχρονου παιδιού στο Κέντρο Υποδοχής και Ασυλου της Μόριας στη Λέσβο. Η γυναίκα και το αγόρι σκοτώθηκαν την Πέμπτη το βράδυ όταν εξερράγη μια φιάλη αερίου. Η μητέρα του νεκρού παιδιού και το μικρότερο αδελφάκι του υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Αθήνας.

» Περισσότερα...

UNHCR saddened by tragic death of woman and child in Moria, Lesvos

25 November 2016

© UNHCR/E.Marda

The UN Refugee Agency, UNHCR, is deeply saddened by the death of a 65-year-old woman and a six-year-old boy at the Moria Reception and Asylum Centre on the island of Lesvos. The woman and the boy were killed on Thursday night when a cooking gas canister exploded. The mother of the deceased boy and his younger sibling were severely burned and transferred to Athens where they are hospitalized.

» Περισσότερα...

Η αλληλεγγύη νίκησε στα Ιωάννινα

23 November 2016

© UNHCR/Yorgos Kyvernitis

Με ανάμικτα συναισθήματα και ειλικρινή διάθεση να μεταφέρει χαρά και ελπίδα, μια 29μελής αποστολή παλαίμαχων και πρώην μελών της ποδοσφαιρικής ομάδας της Barcelona επισκέφθηκε την Παρασκευή,18 Νοεμβρίου, το χώρο φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά Ιωαννίνων. Ήταν η πρώτη στάση τους στο ταξίδι αλληλεγγύης με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, το οποίο διοργάνωσε ο Σύλλογος Παικτών της διάσημης ισπανικής ομάδας σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

» Περισσότερα...

Η Ύπατη Αρμοστεία εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τα περιστατικά βίας στη Χίο

18 November 2016

© UNHCR/Onofrio D'Amato

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τα πρόσφατα περιστατικά που σημειώθηκαν εναντίον προσφύγων και μεταναστών στο χώρο φιλοξενίας της Σούδας που διαχειρίζεται ο δήμος Χίου. Ύστερα από μια επίθεση, την Πέμπτη το βράδυ, με μολότοφ και μεγάλες πέτρες εναντίον όσων διαμένουν στη Σούδα, καθώς και άλλα βίαια περιστατικά που σημειώθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αρκετές σκηνές κάηκαν και σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στα καταλύματα πολλών ανδρών, γυναικών και παιδιών που έχουν διαφύγει από χώρες οι οποίες πλήττονται από πολέμους.

» Περισσότερα...

UNHCR expresses serious concern over the violence on Chios

18 November 2016

© UNHCR/Onofrio D'Amato

 

UNHCR, the UN Refugee Agency, expresses its serious concern over the recent incidents against refugees and migrants at the municipality-run Souda site on the island of Chios. Following an attack against the residents of Souda with Molotov cocktails and heavy stones on Thursday night and other violent incidents earlier this week, several tents burned and serious damages were caused to the shelter of many men, women and children escaping from war-torn countries.

 

» Περισσότερα...

Ένα ταξίδι αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες από διεθνείς προσωπικότητες του ποδοσφαίρου

14 November 2016

©

Με το σύνθημα #FCBPlayers #WithRefugees,μία ομάδα του Συλλόγου Παικτών της FC Barcelona, ταξιδεύει στην Ελλάδα αυτή την Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

» Περισσότερα...

Παλαιότερα Νέα

2011

Νέα 2011

2010

Νέα 2010

2009

Νέα 2009

2008

Νέα 2008

URL: www.unhcr.gr/nea.html
copyright © 2001-2018 UNHCR - all rights reserved.