United Nations High Commissioner for Refugees

Τελευταία Νέα

Σάμος: Διαγωνισμός της Υ.Α. για την προσωρινή στέγαση ευάλωτων αιτούντων άσυλο

31 January 2017

© UNHCR/Roland Schoenbauer

Το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) έχει προκηρύξει διαγωνισμό για υποβολή προτάσεων από ιδιοκτήτες μικρής κλίμακας ξενοδοχειακών καταλυμάτων στη Σάμο με σκοπό την παροχή θέσεων προσωρινής στέγασης για ευάλωτους αιτούντες άσυλο. Η σχετική δράση εντάσσεται στην προσπάθεια της Υ.Α. στο πλαίσιο του Προγράμματος Παροχής Στέγασης να ανταποκριθεί στο αίτημα των ελληνικών Αρχών για στήριξη της δυνατότητας υποδοχής αιτούντων άσυλο στη χώρα.

» Περισσότερα...

Samos: UNHCR launches tender for temporary accommodation of vulnerable asylum seekers

31 January 2017

© UNHCR/Roland Schoenbauer

UNHCR on Samos intends to temporarily host vulnerable asylum seekers registered with the Asylum Service, prior to their transfer to the mainland for continuation of asylum procedures. This will primarily include pregnant women or with babies under 6 months, individuals with a serious medical conditions, elderly or persons with disabilities.

 

 

» Περισσότερα...

Y.Α.: Ιδιαίτερα ανησυχητικές οι επιπτώσεις της αναστολής του Προγράμματος για τους Πρόσφυγες στις ΗΠΑ

30 January 2017

© UNHCR

 

Μόνο αυτή τη βδομάδα, πάνω από 800 πρόσφυγες επρόκειτο να κάνουν την Αμερική τη νέα τους πατρίδα, όμως αντ' αυτού ενημερώθηκαν ότι τους απαγορεύεται να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) εκτιμά ότι 20.000 πρόσφυγες που βρίσκονται σε επισφαλείς συνθήκες θα μπορούσαν να είχαν επανεγκατασταθεί στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των 120 ημερών της αναστολής που ανακοινώθηκε την Παρασκευή, βάσει των μέσων μηνιαίων στοιχείων των τελευταίων 15 ετών. Οι πρόσφυγες είναι πολύ αγχωμένοι, μπερδεμένοι και συντετριμμένοι για αυτή την αναστολή εν μέσω μίας διαδικασίας που είναι ήδη μακροσκελής.

 

 

» Περισσότερα...

Ύπατη Αρμοστεία - ΔOM: Κοινή δήλωση σχετικά με το Διάταγμα για τους Πρόσφυγες του Προέδρου Trump

30 January 2017

© UNHCR

Η μακροχρόνια πολιτική φιλόξενης υποδοχής των ΗΠΑ απέναντι στους πρόσφυγες έχει αποφέρει πολλαπλά οφέλη, καθώς έχει σώσει τις ζωές κάποιων από τους πλέον ευάλωτους ανθρώπους στον πλανήτη, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν εμπλουτίσει και ενδυναμώσει τις νέες κοινωνίες υποδοχής τους. Η συνεισφορά των προσφύγων και των μεταναστών στις νέες τους πατρίδες σε όλο τον κόσμο έχει υπάρξει εξαιρετικά θετική.

» Περισσότερα...

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και ο Δήμος Λιβαδειάς ανανεώνουν το πρόγραμμα στέγασης στα πλαίσια της μετεγκατάστασης

27 January 2017

© UNHCR

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο Δήμος Λιβαδειάς και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΗΛ), ανακοίνωσαν από κοινού την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, τη συνέχιση και επέκταση του προγράμματος "Διαμονή Αιτούντων Άσυλο και Υποψήφιων Μετεγκατάστασης" που έχει ήδη ξεκινήσει στη Λιβαδειά. Συνολικά 420 υποψήφιοι μετεγκατάστασης και ευάλωτοι αιτούντες άσυλο θα μπορούν να φιλοξενηθούν σε 70 διαμερίσματα στη Λιβαδειά το 2017.

» Περισσότερα...

Nέο σχέδιο ανταπόκρισης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Ευρώπη

19 January 2017

© UNHCR/Achilleas Zavallis

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.), ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) και 72 ακόμα εταίροι παρουσιάζουν σήμερα μια νέα στρατηγική και έκκληση, προκειμένου να βοηθήσουν στην ανταπόκριση για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Ευρώπη το 2017.

» Περισσότερα...

Η Y.A. επαινεί τις προσπάθειες της Ευρώπης για τη διάσωση ζωών στη Μεσόγειο

16 January 2017

© UNHCR/Marco Rotunno

 

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) επαινεί τη διάσωση 1.500 περίπου ανθρώπων από σκάφη εκτεθειμένα σε ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες στη Μεσόγειο τις τελευταίες τρεις ημέρες. Οι διασώσεις έγιναν από την ιταλική ακτοφυλακή σε συντονισμό με την Frontex, τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.

 

» Περισσότερα...

Μεγάλο κίνδυνο διατρέχουν πρόσφυγες και μετανάστες λόγω του χειμώνα στην Ευρώπη

© UNHCR/Igor Pavicevic

Μας ανησυχεί ιδιαίτερα η κατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών σε όλη την Ευρώπη που αντιμετωπίζουν ακραίες καιρικές συνθήκες. Έχουμε ενισχύσει την παροχή βοήθειας σε αρκετές χώρες, όπως στην Ελλάδα και τη Σερβία. Η διάσωση ζωής πρέπει να είναι απόλυτη προτεραιότητα και καλούμε τις κρατικές αρχές σε όλη την Ευρώπη να συμβάλλουν περισσότερο στην παροχή βοήθειας και προστασίας προσφύγων και μεταναστών.

» Περισσότερα...

Η Υ.Α. μεταφέρει επειγόντως αιτούντες άσυλο σε ξενοδοχεία στη Λέσβο εν μέσω σφοδρών χιονοπτώσεων

09 January 2017

© UNHCR/Elena Marda

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) και ο εταίρος της Ηλιαχτίδα έχουν ξεκινήσει τη μεταφορά περίπου 130 ευάλωτων αιτούντων άσυλο, κυρίως οικογένειες με παιδιά που μένουν σε σκηνές, σε ξενοδοχεία με προνομιακή τιμή, ως ένα μέτρο έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των χιονοπτώσεων στη Λέσβο. Η ρύθμιση αποτελεί μέρος ενός βραχυπρόθεσμου προγράμματος εγκατάστασης που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

» Περισσότερα...

UNHCR urgently transfers vulnerable asylum-seekers to hotels on Lesvos in the midst of heavy snowfall

09 January 2017

© UNHCR/Elena Marda

 

UNHCR, the UN Refugee Agency, and its partner Iliaktida, have started the temporary transfer of some 130 vulnerable asylum-seekers, mainly families with children living in tents, to hotels at special rates, as an emergency measure due to the snowfall on Lesvos. The arrangement is part of a short-term accommodation scheme funded by the European Union.

 

 

» Περισσότερα...

Παλαιότερα Νέα

2011

Νέα 2011

2010

Νέα 2010

2009

Νέα 2009

2008

Νέα 2008

URL: www.unhcr.gr/nea.html
copyright © 2001-2018 UNHCR - all rights reserved.