United Nations High Commissioner for Refugees

Δελτία Τύπου

2016: Ετήσια Έκθεση Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας

04 April 2017

© UNHCR/Y. Kybernitis

Την ετήσια έκθεση για το 2016 παρουσίασε σήμερα το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, στην οποία αναλύονται τα ποσοτικά και ποιοτικά αποτελέσματα της καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας και εγκλημάτων μίσους από τις 37 οργανώσεις που συμμετέχουν στο Δίκτυο.

» Περισσότερα...

2016 Annual Report of the Racist Violence Recording Network

04 April 2017

© UNHCR/Y. Kyvernitis

The Racist Violence Recording Network (RVRN) presented today its 2016 annual report, analyzing the quantitative and qualitative findings of racist violence and hate crime recordings by the 37 organizations participating in the Network.

» Περισσότερα...

Δήλωση της Υ.Α. για τις μεταφορές από τα ξενοδοχεία στα Ιωάννινα

03 April 2017

© UNHCR/A. Zavallis

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) έχει φροντίσει για τη στέγαση εκατοντάδων ανθρώπων σε ξενοδοχεία στα Ιωάννινα καθώς και σε άλλες περιοχές της Βόρειας και Δυτικής Ελλάδας ως ένα προσωρινό μέτρο προστασίας κατά τη διάρκεια του χειμώνα για τις ευάλωτες οικογένειες που ζουν σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων.

» Περισσότερα...

UNHCR statement on transfers from hotels in Ioannina

03 April 2017

© UNHCR/A. Zavallis

 

UNHCR, the UN Refugee Agency, has arranged accommodation for hundreds of people in hotels in Ioannina, Epirus region, and other parts of Northern and Western Greece as a temporary protection measure, during the winter months, for vulnerable families living in sites.

 

» Περισσότερα...

Press Conference on 2016 Annual Report of the Racist Violence Recording Network

31 March 2017

© UNHCR/ Υ. Κyvernitis

Athens - The Racist Violence Recording Network is organizing a Press Conference for the presentation of its findings based on the recordings of 2016.

» Περισσότερα...

Συνέντευξη Τύπου: Ετήσια Έκθεση 2016 του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας

31 March 2017

© UNHCR/ Υ. Κyvernitis

Το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας σας καλεί σε Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από την καταγραφή περιστατικών βίας με ρατσιστικό κίνητρο από τα μέλη του Δικτύου κατά τη διάρκεια του 2016.

» Περισσότερα...

Y.A.: Ισχυρότερη συνεργασία για τη διασφάλιση βιώσιμης προσφυγικής ανταπόκρισης στην Ελλάδα

27 March 2017

© UNHCR/Achilleas Zavallis

Οι από κοινού προσπάθειες και μια πιο ισχυρή συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της κατάστασης για τους αιτούντες άσυλο και τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, δήλωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.), δημοσιεύοντας οχτώ συστάσεις* που θα βοηθήσουν στη διασφάλιση μιας βιώσιμης προσφυγικής ανταπόκρισης στη χώρα.

» Περισσότερα...

Σχόλιο του Διευθυντή του Γραφείου Ευρώπης της Υ.Α., Vincent Cochetel, για τα τελευταία ναυάγια ανοιχτά της Λιβύης

23 March 2017

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) ανησυχεί ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες αναφορές για τουλάχιστον δύο ναυάγια που συνέβησαν την Πέμπτη έξω από τις ακτές της Λιβύης. Σύμφωνα με πηγές από μη κυβερνητικές οργανώσεις, πέντε σοροί νεαρών ανδρών ανασύρθηκαν σήμερα σε απόσταση 14 μιλίων από τη Λιβυκή ακτή κοντά σε δύο άδειες και μερικώς βυθισμένες φουσκωτές βάρκες.

» Περισσότερα...

Η Ειδική Απεσταλμένη Angelina Jolie ανανεώνει τη συνεργασία της με την Y.A.

16 March 2017

© UNHCR/Mark Henley

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στα κεντρικά γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) στη Γενεύη, η Angelina Jolie κάλεσε το προσωπικό της Υ.Α. να βγει μπροστά και να πει "ποιοι είμαστε και για ποιους αγωνιζόμαστε" καθώς και να εργαστεί ακόμα πιο σκληρά γι' αυτούς.

» Περισσότερα...

Φεστιβάλ σχολείων δίνουν φωνή στα όνειρα των ασυνόδευτων παιδιών

14 March 2017

Πάνω από 1000 μαθητές σε 69 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα αντλώντας έμπνευση από το βιβλίο "Μονόλογοι από το Αιγαίο - το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων" ζωντανεύουν δημιουργικά τις σκέψεις, τις αναμνήσεις και τα όνειρα των συνομήλικών τους ασυνόδευτων παιδιών. Από τις 18 μέχρι τις 31 Μαρτίου οι "Μονόλογοι από το Αιγαίο" ταξιδεύουν σε 7 πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Πάτρα, Τρίκαλα,), ενώνοντας τις δημιουργικές δυνάμεις της εκπαιδευτικής και τοπικής κοινότητας.

» Περισσότερα...

Η Συρία σε κρίσιμο σημείο, καθώς ο πόλεμος μπαίνει στο έβδομο έτος του

09 March 2017

© UNHCR

Καθώς πλησιάζει ένα ακόμα τραγικό ορόσημο στον ολέθριο πόλεμο της Συρίας, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) καλεί τη διεθνή κοινότητα να πολλαπλασιάσει τη γενναιόδωρη στήριξή της, ώστε να βοηθήσει να αντισταθμιστούν οι συνεχείς και αφόρητες κακουχίες που περνούν εκατομμύρια αθώοι άμαχοι στη χώρα τους και στην ευρύτερη περιοχή.

» Περισσότερα...

Y.A. για το νέο Διάταγμα των ΗΠΑ: αναγκαία η ανθρωπιστική ανταπόκριση

07 March 2017

Με αφορμή το Διάταγμα της 6ης Μαρτίου σχετικά με το πρόγραμμα επανεγκατάστασης των ΗΠΑ, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) υπογραμμίζει ότι οι πρόσφυγες είναι καθημερινοί άνθρωποι που αναγκάστηκαν να διαφύγουν από τον πόλεμο, τη βία και τις διώξεις στην πατρίδα τους. Ανθρωποι που εξακολουθούν να έχουν άμεση ανάγκη ζωτικής βοήθειας και προστασίας.

» Περισσότερα...

Πρόσφυγες και μετανάστες αντιμέτωποι με περισσότερους κινδύνους προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη

27 February 2017

©

Σε μια νέα έκθεση, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) περιγράφει με λεπτομέρεια τις επιπτώσεις των αυξημένων συνοριακών περιορισμών που άρχισαν να ισχύουν το 2016 στις μετακινήσεις των προσφύγων και των μεταναστών προς και εντός της Ευρώπης. Δείχνει ότι οι άνθρωποι συνεχίζουν να μετακινούνται αλλά επιχειρούν διαφορετικά και επικίνδυνα ταξίδια, που βασίζονται συχνά σε διακινητές λόγω της έλλειψης προσβάσιμων νόμιμων οδών για να φτάσουν στην Ευρώπη.

» Περισσότερα...

Educational space LEDU, Leros

16 February 2017

© Save the Children

UNHCR, the UN Refugee Agency, and the International Organization Save the Children, inaugurated today Thursday, February 16, an educational space for refugee and migrant children on Leros island (Lepida area).

» Περισσότερα...

Εκπαιδευτικός χώρος LEDU, Λέρος

16 February 2017

© Save the Children

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και η Διεθνής Οργάνωση Save the Children εγκαινίασαν σήμερα, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, τον εκπαιδευτικό χώρο για παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέρο (περιοχή Λέπιδα).

» Περισσότερα...

Κοινή Δήλωση ΥΑ-ΔΟΜ για την αντιμετώπιση των προσφυγικών/μεταναστευτικών μετακινήσεων κατά μήκος της K. Μεσογείου

02 February 2017

©

Εν όψει της άτυπης συνάντησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αύριο στη Βαλέτα, καλούμε τους Ευρωπαίους ηγέτες να λάβουν αποφασιστική δράση για την αντιμετώπιση των τραγικών απωλειών ανθρώπινων ζωών στην οδό της κεντρικής Μεσογείου και των απαράδεκτων συνθηκών για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στη Λιβύη.

» Περισσότερα...

Σάμος: Διαγωνισμός της Υ.Α. για την προσωρινή στέγαση ευάλωτων αιτούντων άσυλο

31 January 2017

© UNHCR/Roland Schoenbauer

Το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) έχει προκηρύξει διαγωνισμό για υποβολή προτάσεων από ιδιοκτήτες μικρής κλίμακας ξενοδοχειακών καταλυμάτων στη Σάμο με σκοπό την παροχή θέσεων προσωρινής στέγασης για ευάλωτους αιτούντες άσυλο. Η σχετική δράση εντάσσεται στην προσπάθεια της Υ.Α. στο πλαίσιο του Προγράμματος Παροχής Στέγασης να ανταποκριθεί στο αίτημα των ελληνικών Αρχών για στήριξη της δυνατότητας υποδοχής αιτούντων άσυλο στη χώρα.

» Περισσότερα...

Samos: UNHCR launches tender for temporary accommodation of vulnerable asylum seekers

31 January 2017

© UNHCR/Roland Schoenbauer

UNHCR on Samos intends to temporarily host vulnerable asylum seekers registered with the Asylum Service, prior to their transfer to the mainland for continuation of asylum procedures. This will primarily include pregnant women or with babies under 6 months, individuals with a serious medical conditions, elderly or persons with disabilities.

 

 

» Περισσότερα...

Ύπατη Αρμοστεία - ΔOM: Κοινή δήλωση σχετικά με το Διάταγμα για τους Πρόσφυγες του Προέδρου Trump

30 January 2017

© UNHCR

Η μακροχρόνια πολιτική φιλόξενης υποδοχής των ΗΠΑ απέναντι στους πρόσφυγες έχει αποφέρει πολλαπλά οφέλη, καθώς έχει σώσει τις ζωές κάποιων από τους πλέον ευάλωτους ανθρώπους στον πλανήτη, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν εμπλουτίσει και ενδυναμώσει τις νέες κοινωνίες υποδοχής τους. Η συνεισφορά των προσφύγων και των μεταναστών στις νέες τους πατρίδες σε όλο τον κόσμο έχει υπάρξει εξαιρετικά θετική.

» Περισσότερα...

Ζωτικής σημασίας η ταχύτερη μεταφορά αιτούντων άσυλο από τα νησιά στην ενδοχώρα

06 January 2017

© UNHCR/Achilleas Zavallis

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) επαναλαμβάνει σήμερα την έκκλησή της να επιταχυνθεί η μεταφορά αιτούντων άσυλο από τα νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα. Ακόμα και μετά τις πρόσφατες προσπάθειες βελτίωσης της κατάστασης, οι συνθήκες σε πολλούς χώρους φιλοξενίας στα νησιά παραμένουν ιδιαίτερα ελλιπείς. Η ανάγκη για καλύτερη παροχή προστασίας θα γίνει ακόμα πιο έντονη αυτό το σαββατοκύριακο, όταν αναμένεται να πέσει η θερμοκρασία στα νησιά, και αυτό μας έχει ανησυχήσει.

» Περισσότερα...

URL: www.unhcr.gr/nea/deltia-typoy.html
copyright © 2001-2018 UNHCR - all rights reserved.