United Nations High Commissioner for Refugees

Δελτία Τύπου 2008

Εκστρατεία “Gimme shelter” της Ύπατης Αρμοστείας: Κάλεσμα βοήθειας για το Κονγκό

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008

Με τις συγκρούσεις να μαίνονται στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ) και χωρίς να διαφαίνεται κάποια προοπτική λύσης για τους 250.000 Κονγκολέζους που έχουν αναγκαστεί να φύγουν από τα σπίτια τους λόγω των εχθροπραξιών, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μπεν Άφλεκ και ο Σερ Μικ Τζάγκερ κυκλοφορούν σήμερα μια ταινία μικρού μήκους με σκοπό να βοηθήσουν να συγκεντρωθεί το ποσό των 23 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ  για τους Πρόσφυγες μέσα στο 2009. Με αυτό το ποσό θα εξασφαλιστεί η αγορά πόσιμου νερού και πακέτων επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας για την περιοχή.

» Περισσότερα...

Ελπιδοφόρα ανταπόκριση δωρητών σε έκκληση για χρηματοδότηση υπέρ των προσφύγων

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008

Πρόκληση παραμένει η κάλυψη των παγκόσμιων αναγκών

ΓΕΝΕΥΗ — Καθώς συνεχίζεται να αυξάνεται ο αριθμός των προσφύγων και των εκτοπισμένων ανά τον κόσμο, δωρητές υποσχέθηκαν να καταβάλουν το ποσό των 463 εκατομμυρίων δολαρίων περίπου σε προγράμματα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες μέσα στο 2009. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο περίπου των συνολικών αναγκών του Οργανισμού μέσα στην επόμενη χρονιά, που υπολογίζονται σε 1,86 δισεκατομμύρια δολάρια. Το ποσό που υποσχέθηκαν φέτος οι δωρητές, κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνόδου δωρητών της Ύπατης Αρμοστείας στη Γενεύη, ήταν μικρότερο κατά 6% σε σύγκριση με το ποσό που συγκεντρώθηκε στην περσινή σύνοδο όταν οι δωρητές είχαν δεσμευτεί για σχεδόν 492 εκατομμύρια δολάρια, ανταποκρινόμενοι στη σχετική έκκληση της Ύπατης Αρμοστείας. 

» Περισσότερα...

Ύπατη Αρμοστεία:Σε αναζήτηση λύσεων για εκατομμύρια πρόσφυγες σε μακρόχρονη εξορία

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2008

ΓΕΝΕΥΗ - Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κ. Αντόνιο Γκουτέρες ξεκίνησε χθες διήμερο διεθνή διάλογο με σκοπό την αναζήτηση λύσεων για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε  καταστάσεις “παρατεταμένων προσφυγικών κρίσεων”, ζώντας χρόνια στην εξορία και χωρίς να διαφαίνεται η προοπτική λύσης.

» Περισσότερα...

Επίσκεψη της Ύπατης Αρμοστείας στην Πάτρα

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008

Αθήνα – Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα ανακοινώνει διήμερη επίσκεψη στην Πάτρα, την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη, 1 και 2 Δεκεμβρίου 2008.  Στην αποστολή θα μετέχουν ο Επικεφαλής του Γραφείου, κ. Γιώργος Τσαρμπόπουλος, η Υπεύθυνη του Τομέα Ενημέρωσης, κ. Καίτη Κεχαγιόγλου, η Υπεύθυνη του Τομέα Προστασίας, κ. Καλλιόπη Στεφανάκη, και η Βοηθός Προστασίας, κ. Δάφνη Καπετανάκη.

 

» Περισσότερα...

Διάσκεψη της Καμπούλ: Υποσχέσεις για βιώσιμη επιστροφή

19/11/2008

ΚΑΜΠΟΥΛ, Αφγανιστάν, 19 Νοεμβρίου - Υποσχέσεις για την ενίσχυση των προσπαθειών για τους επαναπατριζόμενους και τους εκτοπισμένους στο πλαίσιο της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής για το Αφγανιστάν έδωσαν η κυβέρνηση του Αφγανιστάν και το Γραφείο του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

» Περισσότερα...

Βράβευση Μαθητών που Διακρίθικαν σε διαγωνισμό του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2008

Δελτίο Τύπου - Πρόσκληση


Με αφορμή την Ημέρα του ΟΗΕ που τιμάται κάθε χρόνο στις 24 Οκτωβρίου, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και η Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων σας προσκαλούν στην Τελετή Βράβευσης των μαθητών και μαθητριών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας του 2007, με θέμα τα «Παιδιά Πρόσφυγες».  Η τελετή αυτή πραγματοποιείται χάρη στην πολύτιμη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

» Περισσότερα...

Μέτρια χρονιά για την προστασία των προσφύγων, τονίζει η Βοηθός Ύπατου Αρμοστή

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2008

ΓΕΝΕΥΗ - Παρά την κάποια πρόοδο που σημειώθηκε την περασμένη χρονιά, μεγάλος αριθμός ακόμη προσφύγων και αιτούντων άσυλο συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τη μισαλλοδοξία και την άρνηση των δικαιωμάτων τους σε πολλά μέρη του κόσμου, δήλωσε την Τετάρτη η υπεύθυνη της Υ.Α. για την προστασία.

» Περισσότερα...

Ο Γκουτέρρες κάνει έκκληση για τους φτωχούς και εκτοπισμένους του κόσμου κατά την έναρξη των εργασιών της Εκτελεστικής Επιτροπής

Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2008

ΓΕΝΕΥΗ - Η ευημερία των φτωχών και ξεριζωμένων ατόμων βρίσκεται σε ολοένα μεγαλύτερο κίνδυνο καθώς η διεθνής κοινότητα αντιμετωπίζει ένα συνδυασμό δυσμενών οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών τάσεων που απειλούν να πυροδοτήσουν ακόμα περισσότερους εκτοπισμούς στα επόμενα χρόνια, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρρες.

» Περισσότερα...

Βραβείο Προσφύγων Νάνσεν 2008 στο Πρόγραμμα Αποναρκοθέτησης στο νότιο Λίβανο

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2008

ΒΗΡΥΤΤΟΣ – Το Βραβείο Προσφύγων Νάνσεν  για το 2008 θα απονεμηθεί στον Βρετανό επικεφαλής του Προγράμματος του ΟΗΕ για την Αποναρκοθέτηση στο νότιο Λίβανο και τα 990 μέλη της ομάδας του για το θάρρος που επέδειξαν κατά την απομάκρυνση τόνων θανάσιμων πυρομαχικών που αποτελούσαν εμπόδιο για την ασφαλή επιστροφή εκατοντάδων χιλιάδων εκτοπισμένων.

» Περισσότερα...

Η Ύπατη Αρμοστεία καλεί τις χώρες της ΕΕ να χτίσουν μια «Ευρώπη Ασύλου»

8 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΑΡΙΣΙ – Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρρες, κάλεσε τη Δευτέρα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για ένα εναρμονισμένο και αποτελεσματικό κοινό σύστημα ασύλου.

» Περισσότερα...

Κατάσταση ανομίας στη Γεωργία προκαλεί νέο βίαιο εκτοπισμό, σύμφωνα με καταγγελίες

27.08.2008

27 Αυγούστου 2008

ΓΕΝΕΥΗ - Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη της σύγκρουσης στη Νότια Οσετία να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να περιορίσουν περαιτέρω κρούσματα παρανομίας που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέες μετακινήσεις του πληθυσμού. Σε αυτό το πλαίσιο, ανησυχίες εξέφρασε την Τρίτη η Ύπατη Αρμοστεία σχετικά με καταγγελίες για νέες αναγκαστικές μετακινήσεις εξαιτίας λεηλασιών από πολιτοφύλακες βόρεια της γεωργιανής πόλης του Γκόρι κοντά στα σύνορα με την αποσχισθείσα περιοχή της Νότια Οσετίας.

» Περισσότερα...

Ο Γκουτέρρες ολοκληρώνει την αποστολή του σε Γεωργία και Ρωσία – Επίσκεψη στη Νότια Οσετία

25.08.2008

25 Αυγούστου 2008

ΤΣΚΙΝΒΑΛΙ, ΝΟΤΙΑ ΟΣΕΤΙΑ - Ολοκληρώνοντας την τετραήμερη αποστολή του στη Γεωργία και τη Ρωσία, λίγο μετά τον τερματισμό των συγκρούσεων στη Νότια Οσετία, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρρες συναντήθηκε την Παρασκευή με αρκετές οικογένειες στην πόλη Τσκινβάλι της Νότια Οσετίας και παρακολούθησε τη μαζική επιχείρηση της ρωσικής οργάνωσης επείγουσας παρέμβασης EMERCOM.

» Περισσότερα...

Δεύτερη αερομεταφορά της Ύπατης Αρμοστείας στη Γεωργία – Διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τιφλίδα

15.08.2008

15 Αυγούστου 2008

ΓΕΝΕΥΗ - Η δεύτερη αερομεταφορά της Ύπατης Αρμοστείας κατέφθασε την Πέμπτη το πρωί στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, με 32 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας που θα διανεμηθούν σε χιλιάδες ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί από την κρίση στην αποσχισθείσα περιοχής της Νότιας Οσετίας.

» Περισσότερα...

Ύπατη Αρμοστεία: Σοκ και θλίψη από τον θάνατο ανθρωπιστικών υπαλλήλων της Διεθνούς Επιτροπής Διάσωσης στο Αφγανιστάν

14.08.2008

14 Αυγούστου 2008

ΓΕΝΕΥΗ - Σοκ και θλίψη εξέφρασε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρρες για τον θάνατο στο Αφγανιστάν τεσσάρων ανθρωπιστικών υπαλλήλων της Διεθνούς Επιτροπής Διάσωσης (ΔΕΔ).

» Περισσότερα...

Ελληνική βοήθεια στην Ύπατη Αρμοστεία για τον Καύκασο

14.08.2008

14 Αυγούστου 2008

ΑΘΗΝΑ – Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εκφράζει τις ευχαριστίες της για την οικονομική ενίσχυση ύψους 100.000 ευρώ της Ελληνικής κυβέρνησης προς την Οργάνωση του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με στόχο την ανακούφιση των προσφύγων που ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους στη Νότια Οσσετία και βρήκαν καταφύγιο στο βορρά.  Επίσης, 14 τόνοι με είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν από το Υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και αρμόδιους κρατικούς φορείς, στάλθηκαν χθες με αεροσκάφος τύπου C-130 στη Γεωργία, για την ανακούφιση του εσωτερικά εκτοπισμένου άμαχου πληθυσμού.

» Περισσότερα...

Αερογέφυρα της Ύπατης Αρμοστείας για τους εκτοπισμένους της Νότιας Οσετίας

11.08.2008

11 Αυγούστου 2008


ΓΕΝΕΥΗ – Αερογέφυρα στήνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για να ενισχύσει τα αποθέματα ανθρωπιστικής βοήθειας που διαθέτει στην περιοχή του Καυκάσου ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζεται η ανησυχία για την τύχη των αμάχων που έχουν εγκλωβιστεί στις συγκρούσεις στη Νότια Οσετία.

» Περισσότερα...

Η Ύπατη Αρμοστεία καλωσορίζει πληροφορίες για ασφαλείς διόδους στη Νότια Οσετία

10.08.2008

10 Αυγούστου 2008

ΓΕΝΕΥΗ - Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες  Αντόνιο Γκουτέρρες καλωσόρισε σήμερα πληροφορίες ότι θα δημιουργηθούν δύο ασφαλείς δίοδοι για τους άμαχους που εγκλωβίστηκαν στις συγκρούσεις στην αποσχισθείσα περιοχή της Νότιας Οσετίας στη Γεωργία.

» Περισσότερα...

Ελεύθερη πρόσβαση για τις ανθρωπιστικές οργανώσεις και ασφαλές πέρασμα για τους αμάχους στην Οσετία ζητά ο Γκουτέρρες

10.08.2008

10 Αυγούστου 2008

ΓΕΝΕΥΗ – Τη σοβαρή ανησυχία του για το δράμα χιλιάδων αμάχων που εγκλωβίστηκαν στις συγκρούσεις που μαίνονται στην αποσχισθείσα περιοχή της Νότιας Οσετίας στη Γεωργία εξέφρασε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρρες.

» Περισσότερα...

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΛΑΙΣΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

24.07.2008

24 Ιουλίου 2008

KUALA LUMPUR, Μαλαισία, 24 Ιουλίου (Ύπατη Αρμοστεία)

Με την ολοκλήρωση της αποστολής στη Μαλαισία αυτή την εβδομάδα, η Δημοκρατία της Τσεχίας πρόκειται να γίνει το πρώτο κράτος του πρώην Ανατολικού Μπλοκ το οποίο θα γίνει χώρα μετεγκατάστασης προσφύγων.

» Περισσότερα...

H Y.A. χαιρετίζει τις ενέργειες για δημιουργία κέντρου υποδοχής για ασυνόδευτους ανήλικους στη Λέσβο

11.07.2008

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008

Το Γραφείο Ελλάδας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες χαιρετίζει τις προσπάθειες της Πολιτείας για βελτίωση των συνθηκών υποδοχής, σύμφωνα με τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα, των ασυνόδευτων ανηλίκων διαφόρων εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων μπορεί να υπάρχουν και αιτούντες άσυλο. Οι πρόσφατες ενέργειες για τη δημιουργία μιας ειδικής δομής υποδοχής στην Αγιάσο της Λέσβου, για τη φροντίδα των ασυνόδευτων παιδιών, είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι αξιέπαινη η μέχρι σήμερα δράση και προσφορά Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και εθελοντών στη λειτουργία αυτής της δομής. Όμως χρειάζεται άμεση στελέχωση του κέντρου, καθώς και επίλυση μιας σειράς ζητημάτων αναφορικά με τη διαχείριση και λειτουργία του.  

» Περισσότερα...

Ανησυχία της Υ.Α. για τους ανήλικους στο κέντρο κράτηση στη Λέσβο

25.06.2008

Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2008


Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στη Λέσβο

Το βράδυ της Κυριακής, 22 Ιουνίου, ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκδηλώσεων που διοργάνωσε το Γραφείο Ελλάδας της Υ.Α. του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην πόλη της Μυτιλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, σε συνεργασία με τη Νομαρχία Λέσβου και το Δήμο Μυτιλήνης και με τη στήριξη της Πρωτοβουλίας υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών Λέσβου «Προς Φυγή». Οι εκδηλώσεις αυτές αγκαλιάστηκαν από την τοπική κοινωνία και αποτέλεσαν αφορμή για να αναδειχθούν ζητήματα που σχετίζονται με την υποδοχή των μικτών μεταναστευτικών ρευμάτων (μεταξύ των οποίων και αιτούντες άσυλο), που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά παρουσιάζουν σημαντική αύξηση στη Λέσβο, την κατάσταση στο κέντρο προσωρινής διαμονής (κράτησης) αλλοδαπών και τα προβλήματα που σχετίζονται με τους ασυνόδευτους ανηλίκους.

» Περισσότερα...

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων, ο Γκουτέρες επισημαίνει πως η προστασία των προσφύγων γίνεται όλο και πιο δύσκολη

20.06.2008

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2008

ΓΕΝΕΥΗ- Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε την Παρασκευή πως η παροχή προστασίας στους πρόσφυγες σήμερα είναι πολύ πιο δύσκολη από ό,τι όταν ξεκίνησε το έργο της η Υ.Α., το 1951, προσπαθώντας να βρει λύσεις για τους Ευρωπαίους που είχαν εκτοπιστεί εξαιτίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

» Περισσότερα...

Ο αριθμός των προσφύγων και των εκτοπισμένων ατόμων παγκοσμίως αυξάνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

19.06.2008

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008


Μια νέα παγκόσμια έρευνα αναφέρει ότι υπήρχαν 11.400.000 πρόσφυγες εκτός των χωρών τους και 26 ακόμα εκατομμύρια  εκτοπισμένοι από συγκρούσεις ή διώξεις στα τέλη του 2007, προκαλώντας έτσι έναν πρωτοφανή αριθμό ξεριζωμένων ατόμων υπό την προστασία της Υπηρεσίας Προσφύγων του ΟΗΕ.

» Περισσότερα...

Η ΦΕΤΙΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

18.06.2008

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2008 

Στην Ελλάδα  παρουσιάστηκε Έρευνα για Ασυνόδευτους Ανηλίκους Αιτούντες Άσυλο Εκδηλώσεις στη Μυτιλήνη, 20- 27 Ιουνίου

ΑΘΗΝΑ – Σε όλο τον κόσμο, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) αφιερώνει τη φετινή Ημέρα Προσφύγων, που τιμάται στις 20 Ιουνίου, στο δικαίωμα προστασίας εκατομμυρίων ξεριζωμένων από τη βία και τις διώξεις. Το Γραφείο της Υ.Α. στην Ελλάδα παρουσίασε σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου,  παρουσία του Πρεσβευτή Καλής Θέλησης της Υ.Α., Γιώργου Νταλάρα, τα συμπεράσματα έρευνας για τους Ασυνόδευτους Ανηλίκους αιτούντες άσυλο στη χώρα μας.  Τιμώντας την Ημέρα Προσφύγων το Γραφείο της Υ.Α. στην Ελλάδα αποκεντρώνει τις φετινές εκδηλώσεις του και συμβολικά διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων στη Μυτιλήνη, σημείο εισόδου πολλών μικτών ομάδων, που περιλαμβάνουν και ανθρώπους που έχουν ανάγκη από διεθνή προστασία.

» Περισσότερα...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

12.06.2008

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων που είναι αφιερωμένη στην Προστασία των προσφύγων διεθνώς,ο Επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα,  Γιώργος Τσαρμπόπουλος και ο Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της Υ.Α., Γιώργος Νταλάρας
σας προσκαλούν σε Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, 18 Ιουνίου και ώρα 12.30 στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδας, Ακαδημίας 23.

» Περισσότερα...

Επίσκεψη κλιμακίου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο Βόλο

04.06.2008

Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2008

Στο πλαίσιο μιας σειράς επισκέψεων της Οργάνωσης του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στα κέντρα υποδοχής αιτούντων άσυλο και στα κέντρα φιλοξενίας αλλοδαπών ανηλίκων,ο επικεφαλής του Γραφείου Ελλάδας, κ. Γιώργος Τσαρμπόπουλος, και ο Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας, κ. Γιώργος Νταλάρας, επισκέπτονται αύριο

» Περισσότερα...

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανταποκρίνεται στην επείγουσα έκκληση της Κίνας για παροχή προσωρινής στέγασης στους πληγέντες από τoν πρόσφατο καταστροφικό σεισμό.

21.05.2008

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2008

ΓΕΝΕΥΗ - Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες προσφέρει στην Κίνα 11.000 σκηνές, συμβάλλοντας στις προσπάθειες της χώρας να εξασφαλίσει προσωρινά καταλύματα στα 5 εκατομμύρια κατοίκων της τα οποία έμειναν χωρίς στέγη έπειτα από τον καταστροφικό σεισμό της προηγούμενης βδομάδας στην επαρχία Sichuan.

» Περισσότερα...

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια από ξηράς και αέρος στη Μυανμάρ.Έκκληση για οικονομική ενίσχυση απευθύνει το Γραφείο Ελλάδας.

13.05.2008

Τρίτη, 13  Μαΐου 2008

ΓΕΝΕΥΗ – Η Ύπατη Αρμοστεία  του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έστειλε το Σάββατο το πρώτο κομβόι του ΟΗΕ με ανθρωπιστική βοήθεια στη Μυανμάρ από τη γειτονική Ταϊλάνδη, ενώ η αερομεταφορά των περίπου 100 τόνων  με επειγόντως αναγκαίες προμήθειες για προσωρινά καταλύματα ξεκίνησε από το Ντουμπάι.

» Περισσότερα...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

02.05.2008

2 Μαΐου 2008


Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα,το Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση  Κοινωνική Αλληλεγγύη σας προσκαλούν  στην εκδήλωση που διοργανώνουν την Παρασκευή,  9 Μαΐου και ώρα 6 μ.μ., στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού παρουσία του Πρεσβευτή Καλής Θέλησης της Υ.Α., κ. Γ. Νταλάρα,
στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα.

» Περισσότερα...

Παρουσίαση Εκστρατείας για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα

30.04.2008

30 Απριλίου 2008

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Επικεφαλής του  Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα,  κ. Γιώργος Τσαρμπόπουλος σας προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου  την Πέμπτη 8 Μαΐου και ώρα 12.00,
στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού  (Λεωφ. Στρατού 2, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 868570) με αφορμή την εκστρατεία ενημέρωσης της Ύπατης Αρμοστείας  για τα ζητήματα προστασίας των προσφύγων στην Ελλάδα.  Θα μιλήσει επίσης η κ. Νόνα Νιγριτινού από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Ανθρωπιστικής Βοήθειας «Κοινωνική Αλληλεγγύη».

» Περισσότερα...

URL: www.unhcr.gr/nea/deltia-typoy/2008.html
copyright © 2001-2018 UNHCR - all rights reserved.