United Nations High Commissioner for Refugees

Δελτία Τύπου

Σημαντικά κενά στα δεδομένα της μετανάστευσης θέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο παιδιά πρόσφυγες & μετανάστες

15 February 2018

© UNHCR/Caroline Irby

Το 2016, 28 εκατομμύρια παιδιά ζούσαν σε συνθήκες αναγκαστικού εκτοπισμού, ωστόσο τα πραγματικά νούμερα είναι πολύ μεγαλύτερα. Σημαντικά κενά στα δεδομένα της μετανάστευσης που αφορούν πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, μετανάστες και εσωτερικά εκτοπισμένους πληθυσμούς, διαπιστώνουν ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR), η UNICEF, η Eurostat και ο ΟΟΣΑ. 

» Περισσότερα...

Γυναίκες & παιδιά πρόσφυγες διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σεξουαλικής βίας εν μέσω εντάσεων & υπερπληθυσμού στις δομές υποδοχής στα νησιά

09 February 2018

© UNHCR/Yorgos Kyvernitis

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) ανησυχεί ιδιαίτερα για τις αναφορές αιτούντων άσυλο για σεξουαλική παρενόχληση και βία στα κέντρα υποδοχής στα νησιά όπου οι συνθήκες είναι ελλιπείς, παρά τα ευπρόσδεκτα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού και των άσχημων συνθηκών διαβίωσης.

» Περισσότερα...

Roundtable on Supported Independent Living for Unaccompanied Children

01 February 2018

© UNHCR/Christos Tolis

 

Over sixty experts attended a roundtable this week in Athens to support a new model of alternative care for unaccompanied children in Greece. The experts stressed the importance of Supported Independent Living (SIL) for older unaccompanied children as a model of care that would provide adolescents with housing, supported supervision and access to a range of protection services.

 

 

» Περισσότερα...

Στρογγυλή Τράπεζα για την Υποστηριζόμενη Ανεξάρτητη Διαβίωση για Ασυνόδευτους Ανηλίκους

01 February 2018

© UNHCR/Christos Tolis

Πάνω από εξήντα ειδικοί και εκπρόσωποι φορέων συμμετείχαν σε στρογγυλή τράπεζα αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα στηρίζοντας ένα νέο μοντέλο εναλλακτικής φροντίδας για τα ασυνόδευτα παιδιά στην Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες τόνισαν τη σημασία της Υποστηριζόμενης Ανεξάρτητης Διαβίωσης για τα ασυνόδευτα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας ως μοντέλου φροντίδας, που μπορεί να προσφέρει στους εφήβους στέγη, επίβλεψη καθώς και πρόσβαση σε μια σειρά από υπηρεσίες προστασίας.

» Περισσότερα...

Παγκόσμια έκθεση: οι 10 λιγότερο γνωστές ανθρωπιστικές κρίσεις του 2017

22 January 2018

© UNHCR/Georgina Goodwin

Η Έκθεση της οργάνωσης CARE ‘Suffering in Silence’ («Υποφέροντας στη Σιωπή») εστιάζει στις ανθρωπιστικές κρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο που δεν έλαβαν σχεδόν καθόλου δημοσιότητα, με την Βόρεια Κορέα, την Ερυθραία και το Μπουρούντι να έχουν τη λιγότερη κάλυψη από τα ΜΜΕ.

» Περισσότερα...

Η κατάσταση στα ελληνικά νησιά εξακολουθεί να είναι ζοφερή παρά την επιτάχυνση των μεταφορών

22 December 2017

© UNHCR/Yorgos Kyvernitis

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) παραμένει ιδιαίτερα ανήσυχη για την κατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών στα ελληνικά νησιά, κυρίως στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο. Στο πλαίσιο αυτό, η Υ.Α. καλωσορίζει τις σημαντικές προσπάθειες των τελευταίων εβδομάδων για την επιτάχυνση των μεταφορών προς την ενδοχώρα. 

» Περισσότερα...

Συστάσεις της Υ.Α. προς τη Βουλγαρική Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε.

18 December 2017

© UNHCR/Mark Henley

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) ανακοίνωσε τη Δευτέρα (18 Δεκεμβρίου) μια σειρά από συστάσεις προς τη Βουλγαρία που ανέλαβε την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.).

» Περισσότερα...

Οι Δήμαρχοι αναζητούν προοπτική για το πρόγραμμα στέγασης προσφύγων στην Ελλάδα μετά το 2018

13 December 2017

© UNHCR / Γ. Κυβερνήτης

Δήμαρχοι που συμμετείχαν σε ημερίδα ορόσημο αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα αναφέρθηκαν στις θετικές εμπειρίες τους από την υλοποίηση του προγράμματος στέγασης προσφύγων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.), αναζητώντας παράλληλα τρόπους για τη διασφάλιση της συνέχισής του μετά το τέλος του 2018.

» Περισσότερα...

Greek mayors seek future of refugee accommodation programme beyond 2018

13 December 2017

© UNHCR / Y.Kyvernitis

Greek mayors attending a landmark conference this week in Athens referred to their positive experiences as participants in the UNHCR-run refugee accommodation programme while seeking ways to ensure its continuation beyond 2018.

» Περισσότερα...

Η Υ.Α. καλεί για 1.300 επείγουσες θέσεις επανεγκατάστασης για ευάλωτους πρόσφυγες στη Λιβύη

11 December 2017

© UNHCR/Iason Foounten

H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) απηύθυνε σήμερα μια επείγουσα έκκληση για τη διάθεση 1.300 θέσεων επανεγκατάστασης μέχρι το τέλος του Μαρτίου του 2018 για εξαιρετικά ευάλωτους πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Λιβύη. 

» Περισσότερα...

Μελέτη της Υ.Α. αποκαλύπτει τη συγκλονιστική σεξουαλική βία στην οποία εκτίθενται άνδρες και αγόρια πρόσφυγες από τη Συρία

06 December 2017

© UNHCR/Dominic Nahr

Μελέτη σχετικά με την σεξουαλική βία κατά ανδρών και αγοριών προσφύγων από τη Συρία, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.),  καταδεικνύει ότι αυτού του είδους η βία, μπορεί να εκτείνεται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι θεωρούνταν μέχρι τώρα. 

» Περισσότερα...

Δωρητές προσφέρουν 857 εκατ. δολάρια για την παροχή προστασίας και βοήθειας στους πρόσφυγες για το 2018

05 December 2017

© UNHCR/Andrew McConnel

Κυβερνήσεις δωρητές δεσμεύτηκαν την Τρίτη να προσφέρουν σε πρώτο στάδιο 857 εκατομμύρια δολάρια στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) για την χρηματοδότηση της δράσης της με σκοπό την παροχή βοήθειας σε περίπου 67 εκατομμύρια εκτοπισμένους ή ανιθαγενείς σε όλο τον κόσμο για το 2018. 

» Περισσότερα...

Nέα έκθεση της Υ.Α. περιγράφει τις αλλαγές στις ριψοκίνδυνες διαδρομές προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη

23 November 2017

© UNHCR/Achilleas Zavallis

Μια νέα έκθεση που δημοσιεύεται σήμερα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α) αποτυπώνει τις αλλαγές στις διαδρομές που ακολούθησαν οι  πρόσφυγες και οι μετανάστες προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017.

» Περισσότερα...

"Face Forward ...into my home" opens its doors in Athens

22 November 2017

©

Face Forward …into my home is an interactive art project focused on the stories of people who have been forced to leave their homelands and are rebuilding their life in Greece. It includes storytelling workshops inspired by a selection of contemporary artworks from the collection of the National Museum of Contemporary Art, Athens (EMST), the photo shooting of portraits, and a photography exhibition about and with refugees and asylum-seekers, now living in the greater Athens area, benefitting from ESTIA, the Emergency Support To Integration and Accommodation programme implemented by UNHCR, the UN Refugee Agency, and funded by the European Commission. 

» Περισσότερα...

Το "Face Forward ...into my home" ξεκινά στην Αθήνα

22 November 2017

©

Το Face Forward …into my home αποτελεί διαδραστικό πρόγραμμα, το οποίο εστιάζει σε ιστορίες ανθρώπων που αναγκάστηκαν να αφήσουν την πατρίδα τους και προσπαθούν να ξαναχτίσουν τη ζωή τους στην Ελλάδα. Περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια αφήγησης στα οποία πρόσφυγες, με έναυσμα την παρουσίαση έργων από τη συλλογή του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), αφηγούνται προσωπικές τους ιστορίες, φωτογράφιση των συμμετεχόντων και έκθεση με τα φωτογραφικά πορτρέτα των συμμετεχόντων και ηχητικά κείμενα των προσωπικών ιστοριών τους.

» Περισσότερα...

Η Υ.Α. εκφράζει την έντονη ανησυχία της για περιστατικό ρατσιστικής βίας κατά οικογένειας προσφύγων

03 November 2017

H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το περιστατικό ρατσιστικής βίας σήμερα τα ξημερώματα σε διαμέρισμα που στεγάζεται οικογένεια προσφύγων από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), εταίρο της Υ.Α.

» Περισσότερα...

UNHCR expresses serious concern over racist violence incident against refugee family

03 November 2017

UNHCR, the UN Refugee Agency, is seriously concerned about today’s racist violence incident at an apartment hosting a refugee family, which is rented by its partner, the Athens Development and Destination Management Agency (ADDMA).

 

 

» Περισσότερα...

Έκθεση της Υ.Α. παρουσιάζει τις διακρίσεις που επικρατούν στη ζωή των μειονοτήτων ανιθαγενών παγκοσμίως

03 November 2017

© UNHCR/Roger Arnold

Μια νέα έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) προειδοποιεί ότι οι διακρίσεις, ο αποκλεισμός και οι διώξεις συνιστούν τη σκληρή πραγματικότητα πολλών εκ των μειονοτήτων ανιθαγενών παγκοσμίως και καλεί για άμεση δράση προκειμένου να εξασφαλιστούν ίσα δικαιώματα στην ιθαγένεια για όλους. 

» Περισσότερα...

«Υπάρχουμε Μαζί»: Πρόσκληση συμμετοχής σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα τους πρόσφυγες

27 October 2017

H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων1, προκηρύσσουν τον 21ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας με θέμα τους πρόσφυγες για τη σχολική χρονιά 2017-2018 με τίτλο «Υπάρχουμε Μαζί»

» Περισσότερα...

Students invited to take part in national contest about refugees

27 October 2017

UNHCR Representation in Greece in cooperation with the Youth Awareness Committee*, is pleased to announce the launching of the 21st National Student Contest about refugees for the current school year 2017-2018 with the title “We live Together”. 

» Περισσότερα...

URL: www.unhcr.gr/nea/deltia-typoy.html
copyright © 2001-2018 UNHCR - all rights reserved.