United Nations High Commissioner for Refugees

Δελτία Τύπου

Η Yusra Mardini, κολυμβήτρια από τη Συρία, νέα Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Υ.Α.

27 April 2017

© UNHCR/Susan Hopper

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) ανακοίνωσε σήμερα ότι η Yusra Mardini, πρόσφυγας από τη Συρία και Ολυμπιακή αθλήτρια, ανακηρύσσεται Πρέσβειρα Καλής Θέλησης.

» Περισσότερα...

Το πρόγραμμα στέγασης αιτούντων άσυλο ξεκινά στην Κρήτη

25 April 2017

Σε Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα, 25 Απριλίου, στο Δημαρχείο Ηρακλείου επισημοποιήθηκε η σύμβαση μεταξύ της Αναπτυξιακής Ηρακλείου και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.), για το Πρόγραμμα στέγασης αιτούντων άσυλο σε διαμερίσματα στην Κρήτη, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

» Περισσότερα...

Ναυάγιο με νεκρούς στα ανοιχτά της Λέσβου

24 April 2017

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αργά εχθές το βράδυ, όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε ανάμεσα στην Τουρκία και το νησί της Λέσβου. Δύο γυναίκες έχει επιβεβαιωθεί ότι διασώθηκαν, ανάμεσά τους μία έγκυος. Εννέα σοροί έχουν εντοπιστεί στα ελληνικά χωρικά ύδατα και άλλοι επτά στην Τουρκία.

» Περισσότερα...

Several die as boat sinks off Greece’s Lesvos island, pregnant woman saved

24 April 2017

At least 16 people drowned late last night when the boat they were on sank between Turkey and the Greek island of Lesvos, but two confirmed survivors were rescued, including a pregnant woman. Nine bodies from the boat were found in Greek waters and seven in Turkey.

» Περισσότερα...

Η UNICEF και η Υ.Α. καλωσορίζουν τις ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες για τα παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες

13 April 2017

© UNHCR/Y.Kyvernitis

Η UNICEF και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) χαιρετίζουν σήμερα τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως ένα ορόσημο για την προστασία των παιδιών μεταναστών και προσφύγων.

» Περισσότερα...

Η Υ.Α. εγκαινιάζει τη HELP, μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

07 April 2017

© UNHCR/Pavlos Avagianos

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) εγκαινιάζει σήμερα μια νέα πλατφόρμα ενημέρωσης για τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα. Στον σύνδεσμο help.unhcr.org/greece, οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο μπορούν να βρουν ειδικά προσαρμοσμένες και αξιόπιστες πληροφορίες για τη διαδικασία ασύλου στην Ελλάδα, για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους για όσο καιρό θα βρίσκονται στην χώρα, καθώς και για τις διαδικασίες της μετεγκατάστασης, της οικογενειακής επανένωσης και της εθελοντικής επιστροφής.

» Περισσότερα...

UNHCR launches HELP, new information platform for refugees in Greece

07 April 2017

© UNHCR/Pavlos Avagianos

UNHCR, the UN Refugee Agency, today launched a new information platform for refugees and asylum seekers in Greece. At help.unhcr.org/greece, refugees and asylum seekers can find tailored and reliable information about the asylum procedure in Greece, their rights and obligations while in the country, and processes such as relocation, family reunification and voluntary return. The Help site also lists the services where one can find help in Greece and provides clarifications about the role and activities of UNHCR. The information is available in Arabic, English, Farsi, French and Greek.

» Περισσότερα...

2016: Ετήσια Έκθεση Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας

04 April 2017

© UNHCR/Y. Kybernitis

Την ετήσια έκθεση για το 2016 παρουσίασε σήμερα το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, στην οποία αναλύονται τα ποσοτικά και ποιοτικά αποτελέσματα της καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας και εγκλημάτων μίσους από τις 37 οργανώσεις που συμμετέχουν στο Δίκτυο.

» Περισσότερα...

2016 Annual Report of the Racist Violence Recording Network

04 April 2017

© UNHCR/Y. Kyvernitis

The Racist Violence Recording Network (RVRN) presented today its 2016 annual report, analyzing the quantitative and qualitative findings of racist violence and hate crime recordings by the 37 organizations participating in the Network.

» Περισσότερα...

Δήλωση της Υ.Α. για τις μεταφορές από τα ξενοδοχεία στα Ιωάννινα

03 April 2017

© UNHCR/A. Zavallis

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) έχει φροντίσει για τη στέγαση εκατοντάδων ανθρώπων σε ξενοδοχεία στα Ιωάννινα καθώς και σε άλλες περιοχές της Βόρειας και Δυτικής Ελλάδας ως ένα προσωρινό μέτρο προστασίας κατά τη διάρκεια του χειμώνα για τις ευάλωτες οικογένειες που ζουν σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων.

» Περισσότερα...

UNHCR statement on transfers from hotels in Ioannina

03 April 2017

© UNHCR/A. Zavallis

 

UNHCR, the UN Refugee Agency, has arranged accommodation for hundreds of people in hotels in Ioannina, Epirus region, and other parts of Northern and Western Greece as a temporary protection measure, during the winter months, for vulnerable families living in sites.

 

» Περισσότερα...

Press Conference on 2016 Annual Report of the Racist Violence Recording Network

31 March 2017

© UNHCR/ Υ. Κyvernitis

Athens - The Racist Violence Recording Network is organizing a Press Conference for the presentation of its findings based on the recordings of 2016.

» Περισσότερα...

Συνέντευξη Τύπου: Ετήσια Έκθεση 2016 του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας

31 March 2017

© UNHCR/ Υ. Κyvernitis

Το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας σας καλεί σε Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από την καταγραφή περιστατικών βίας με ρατσιστικό κίνητρο από τα μέλη του Δικτύου κατά τη διάρκεια του 2016.

» Περισσότερα...

Y.A.: Ισχυρότερη συνεργασία για τη διασφάλιση βιώσιμης προσφυγικής ανταπόκρισης στην Ελλάδα

27 March 2017

© UNHCR/Achilleas Zavallis

Οι από κοινού προσπάθειες και μια πιο ισχυρή συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της κατάστασης για τους αιτούντες άσυλο και τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, δήλωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.), δημοσιεύοντας οχτώ συστάσεις* που θα βοηθήσουν στη διασφάλιση μιας βιώσιμης προσφυγικής ανταπόκρισης στη χώρα.

» Περισσότερα...

Σχόλιο του Διευθυντή του Γραφείου Ευρώπης της Υ.Α., Vincent Cochetel, για τα τελευταία ναυάγια ανοιχτά της Λιβύης

23 March 2017

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) ανησυχεί ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες αναφορές για τουλάχιστον δύο ναυάγια που συνέβησαν την Πέμπτη έξω από τις ακτές της Λιβύης. Σύμφωνα με πηγές από μη κυβερνητικές οργανώσεις, πέντε σοροί νεαρών ανδρών ανασύρθηκαν σήμερα σε απόσταση 14 μιλίων από τη Λιβυκή ακτή κοντά σε δύο άδειες και μερικώς βυθισμένες φουσκωτές βάρκες.

» Περισσότερα...

Η Ειδική Απεσταλμένη Angelina Jolie ανανεώνει τη συνεργασία της με την Y.A.

16 March 2017

© UNHCR/Mark Henley

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στα κεντρικά γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) στη Γενεύη, η Angelina Jolie κάλεσε το προσωπικό της Υ.Α. να βγει μπροστά και να πει "ποιοι είμαστε και για ποιους αγωνιζόμαστε" καθώς και να εργαστεί ακόμα πιο σκληρά γι' αυτούς.

» Περισσότερα...

Φεστιβάλ σχολείων δίνουν φωνή στα όνειρα των ασυνόδευτων παιδιών

14 March 2017

Πάνω από 1000 μαθητές σε 69 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα αντλώντας έμπνευση από το βιβλίο "Μονόλογοι από το Αιγαίο - το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων" ζωντανεύουν δημιουργικά τις σκέψεις, τις αναμνήσεις και τα όνειρα των συνομήλικών τους ασυνόδευτων παιδιών. Από τις 18 μέχρι τις 31 Μαρτίου οι "Μονόλογοι από το Αιγαίο" ταξιδεύουν σε 7 πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Πάτρα, Τρίκαλα,), ενώνοντας τις δημιουργικές δυνάμεις της εκπαιδευτικής και τοπικής κοινότητας.

» Περισσότερα...

Η Συρία σε κρίσιμο σημείο, καθώς ο πόλεμος μπαίνει στο έβδομο έτος του

09 March 2017

© UNHCR

Καθώς πλησιάζει ένα ακόμα τραγικό ορόσημο στον ολέθριο πόλεμο της Συρίας, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) καλεί τη διεθνή κοινότητα να πολλαπλασιάσει τη γενναιόδωρη στήριξή της, ώστε να βοηθήσει να αντισταθμιστούν οι συνεχείς και αφόρητες κακουχίες που περνούν εκατομμύρια αθώοι άμαχοι στη χώρα τους και στην ευρύτερη περιοχή.

» Περισσότερα...

Y.A. για το νέο Διάταγμα των ΗΠΑ: αναγκαία η ανθρωπιστική ανταπόκριση

07 March 2017

Με αφορμή το Διάταγμα της 6ης Μαρτίου σχετικά με το πρόγραμμα επανεγκατάστασης των ΗΠΑ, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) υπογραμμίζει ότι οι πρόσφυγες είναι καθημερινοί άνθρωποι που αναγκάστηκαν να διαφύγουν από τον πόλεμο, τη βία και τις διώξεις στην πατρίδα τους. Ανθρωποι που εξακολουθούν να έχουν άμεση ανάγκη ζωτικής βοήθειας και προστασίας.

» Περισσότερα...

Πρόσφυγες και μετανάστες αντιμέτωποι με περισσότερους κινδύνους προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη

27 February 2017

©

Σε μια νέα έκθεση, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) περιγράφει με λεπτομέρεια τις επιπτώσεις των αυξημένων συνοριακών περιορισμών που άρχισαν να ισχύουν το 2016 στις μετακινήσεις των προσφύγων και των μεταναστών προς και εντός της Ευρώπης. Δείχνει ότι οι άνθρωποι συνεχίζουν να μετακινούνται αλλά επιχειρούν διαφορετικά και επικίνδυνα ταξίδια, που βασίζονται συχνά σε διακινητές λόγω της έλλειψης προσβάσιμων νόμιμων οδών για να φτάσουν στην Ευρώπη.

» Περισσότερα...

URL: www.unhcr.gr/nea/deltia-typoy.html
copyright © 2001-2017 UNHCR - all rights reserved.