United Nations High Commissioner for Refugees

Δελτία Τύπου

Η Υ.Α. εκφράζει την έντονη ανησυχία της για περιστατικό ρατσιστικής βίας κατά οικογένειας προσφύγων

03 November 2017

H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το περιστατικό ρατσιστικής βίας σήμερα τα ξημερώματα σε διαμέρισμα που στεγάζεται οικογένεια προσφύγων από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), εταίρο της Υ.Α.

» Περισσότερα...

UNHCR expresses serious concern over racist violence incident against refugee family

03 November 2017

UNHCR, the UN Refugee Agency, is seriously concerned about today’s racist violence incident at an apartment hosting a refugee family, which is rented by its partner, the Athens Development and Destination Management Agency (ADDMA).

 

 

» Περισσότερα...

Έκθεση της Υ.Α. παρουσιάζει τις διακρίσεις που επικρατούν στη ζωή των μειονοτήτων ανιθαγενών παγκοσμίως

03 November 2017

© UNHCR/Roger Arnold

Μια νέα έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) προειδοποιεί ότι οι διακρίσεις, ο αποκλεισμός και οι διώξεις συνιστούν τη σκληρή πραγματικότητα πολλών εκ των μειονοτήτων ανιθαγενών παγκοσμίως και καλεί για άμεση δράση προκειμένου να εξασφαλιστούν ίσα δικαιώματα στην ιθαγένεια για όλους. 

» Περισσότερα...

«Υπάρχουμε Μαζί»: Πρόσκληση συμμετοχής σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα τους πρόσφυγες

27 October 2017

H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων1, προκηρύσσουν τον 21ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας με θέμα τους πρόσφυγες για τη σχολική χρονιά 2017-2018 με τίτλο «Υπάρχουμε Μαζί»

» Περισσότερα...

Students invited to take part in national contest about refugees

27 October 2017

UNHCR Representation in Greece in cooperation with the Youth Awareness Committee*, is pleased to announce the launching of the 21st National Student Contest about refugees for the current school year 2017-2018 with the title “We live Together”. 

» Περισσότερα...

Η Ύπατη Αρμοστεία καλεί για επιτάχυνση της προετοιμασίας για τον χειμώνα στα νησιά του Αιγαίου

06 October 2017

© UNHCR/Alfredo D'Amato

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) καλεί τις ελληνικές αρχές να επιταχύνουν τις προετοιμασίες για τον χειμώνα στις δομές υπό την ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης στα νησιά του Αιγαίου, όπου επιδεινώνονται πολύ γρήγορα οι συνθήκες καθώς αυξάνουν οι αφίξεις, κι ενώ αναμένεται να χειροτερέψει ο καιρός με δυνατές βροχές και κρύο.

» Περισσότερα...

UNHCR calls for accelerated winter preparations on Greek Aegean islands

06 October 2017

© UNHCR/Alfredo D'Amato

UNHCR, the UN Refugee Agency, is calling on Greek authorities to accelerate winter preparations in government-run sites on the Aegean Sea islands, where conditions are quickly deteriorating amid increased arrivals while harsh, rainy and cold weather is expected. 

» Περισσότερα...

Ο Volker Türk της Υ.Α. προειδοποιεί ότι απειλείται το παγκόσμιο περιβάλλον ασύλου

05 October 2017

© UNHCR/Jean-Marc Ferré

Το 2017, παραβιάσεις του διεθνούς προσφυγικού δικαίου, όπως οι ένοπλες επιθέσεις και η αναγκαστική απομάκρυνση οικογενειών από τα σύνορα, έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων που έφυγαν κυνηγημένοι για να σωθούν, δήλωσε ο Βοηθός Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε θέματα Προστασίας.

» Περισσότερα...

Η Y.A. καλεί για τη συνέχιση του προγράμματος μετεγκατάστασης της Ε.Ε.

26 September 2017

© UNHCR/Y.Kyvernitis

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) απευθύνει έκκληση στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προχωρήσουν άμεσα στη μετεγκατάσταση όλων των αιτούντων άσυλο που εμπίπτουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης έκτακτης ανάγκης της Ε.Ε. και να συνεχίσουν το πρόγραμμα πέρα από τον αρχικό σχεδιασμό των δύο ετών. 

» Περισσότερα...

Ένας οραματιστής Νιγηριανός δάσκαλος βραβεύεται με το Βραβείο Προσφύγων Nάνσεν της Υ.Α.

18 September 2017

© UNHCR/Rahima Gambo

Ο άνθρωπος που μεσολάβησε για να βοηθήσει στην απελευθέρωση των κοριτσιών Chibok τιμάται με το ανθρωπιστικό βραβείο για τη δημιουργία σχολείων εν μέσω συρράξεων στη βορειοανατολική Νιγηρία.

» Περισσότερα...

Ο Ύπατος Αρμοστής καλεί από την Ουγγαρία για μεγαλύτερη πρόσβαση στο άσυλο, λήξη της κράτησης και περισσότερη αλληλεγγύη

13 September 2017

© UNHCR/Kitty McKinsey

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Filippo Grandi κάλεσε την Ουγγαρία να βελτιώσει την πρόσβαση για όσους επιθυμούν να ζητήσουν άσυλο και να βάλει ένα τέλος στις αποκαλούμενες συνοριακές «ζώνες διέλευσης», που είναι στην ουσία κέντρα κράτησης, όπως ανέφερε.

» Περισσότερα...

Έκθεση της Υ.Α. υπογραμμίζει την κρίση στην εκπαίδευση για τα παιδιά πρόσφυγες

12 September 2017

© UNHCR/Anthony Karumba

 

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύει σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.), περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια παιδιά πρόσφυγες ηλικίας 5 έως 17 ετών δεν είχαν την ευκαιρία να πάνε στο σχολείο το περασμένο ακαδημαϊκό έτος. 

 

» Περισσότερα...

H Y.A. εντείνει τις προσπάθειες για εναλλακτικά της κράτησης μέτρα στη Λιβύη και λύσεις για τους ευάλωτους πρόσφυγες

12 September 2017

© UNHCR/Iason Foounten

 

Η Λιβύη παραμένει μία από τις πιο πολύπλοκες καταστάσεις μικτής μετανάστευσης στον κόσμο, καθώς οι πρόσφυγες ακολουθούν μαζί με τους μετανάστες τις ίδιες επισφαλείς διαδρομές. Καταφέρνουν να διασχίσουν επικίνδυνες ερήμους και να επιζήσουν από μορφές κακοποίησης όπως η σεξουαλική βία, τα βασανιστήρια, η κράτηση σε απάνθρωπες συνθήκες και οι απαγωγές για λύτρα. Και όλα αυτά συμβαίνουν πριν ακόμα μπουν στις βάρκες που διασχίζουν τη θανατηφόρα Κεντρική Μεσόγειο, όπου ένας στους 39 κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του. Η Λιβύη βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο μιας σύρραξης που έχει εκτοπίσει εκατοντάδες χιλιάδες Λίβυους. 

 

» Περισσότερα...

Δήλωση της Υ.Α. για την απόφαση του Δικαστηρίου της Ε.Ε. για το πρόγραμμα μετεγκατάστασης

06 September 2017

@ UNHCR

"Η σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρόγραμμα μετεγκατάστασης στέλνει ένα πολύ ηχηρό μήνυμα για τη σημασία της αλληλεγγύης και της κατανομής των ευθυνών μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε."

» Περισσότερα...

Δήλωση της Υ.Α. για τα δύο χρόνια από τον θάνατο του Alan Kurdi

31 August 2017

© UNHCR/Yante Ismail

Σχεδόν δύο χρόνια από τότε που το άψυχο κορμάκι του τρίχρονου αγοριού από τη Συρία Alan Kurdi βρέθηκε στις ακτές της Τουρκίας, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) καλεί τη διεθνή κοινότητα να πάρει δραστικά μέτρα για την αποτροπή περισσότερων τραγωδιών.

» Περισσότερα...

Δήλωση του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Filippo Grandi για τη συνάντηση της 28ης Αυγούστου στο Παρίσι

28 August 2017

© UNHCR/Susan Hopper

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) καλωσορίζει τις δεσμεύσεις που έγιναν σήμερα στη συνάντηση για τη μετανάστευση και το άσυλο στο Παρίσι.

» Περισσότερα...

Ενώ μειώνονται οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη, επιμένουν οι αναφορές για κακοποιήσεις και οι θάνατοι

24 August 2017

© MOAS.eu

Σύμφωνα με νέα έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.), παρατηρείται μείωση του αριθμού των προσφύγων και των μεταναστών που έφτασαν στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο του 2017. Ωστόσο, χωρίς να έχουν στη διάθεσή τους νόμιμες οδούς, πολλοί εξακολουθούν να καταφεύγουν σε αδίστακτους διακινητές και δίκτυα εμπορίας ανθρώπων διακινδυνεύοντας να χάσουν τη ζωή τους ή να υποστούν κακομεταχείριση ή και τα δύο.

» Περισσότερα...

South Sudan refugees in Uganda pass 1 million mark, UNHCR renews call for help

17 August 2017

© UNHCR/Peter Caton

UNHCR, the UN Refugee Agency, is today reiterating its call to the international community for urgent additional support for the South Sudan refugee situation and Uganda in particular, where the number of refugees from South Sudan has now reached 1 million.

» Περισσότερα...

Οι πρόσφυγες από το Νότιο Σουδάν στην Ουγκάντα ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο

17 August 2017

© UNHCR/Peter Caton

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) επαναλαμβάνει σήμερα την έκκλησή της στη διεθνή κοινότητα για επείγουσα πρόσθετη βοήθεια για την προσφυγική κατάσταση του Νότιου Σουδάν και ειδικότερα για την Ουγκάντα, όπου ο αριθμός των προσφύγων από το Νότιο Σουδάν έχει πλέον φτάσει το ένα εκατομμύριο.

» Περισσότερα...

UNHCR saddened at deaths and injuries after earthquake on Kos island

21 July 2017

UNHCR, the UN Refugee Agency, today sent condolences and offered help after a strong earthquake left at least two people dead and more than 100 injured on the Greek island of Kos. It caused substantial damage in the port and old quarter of Kos town.

» Περισσότερα...

URL: www.unhcr.gr/nea/deltia-typoy.html
copyright © 2001-2017 UNHCR - all rights reserved.