United Nations High Commissioner for Refugees

Τελευταία Νέα

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου Παρουσίασης της Ετήσιας Έκθεσης 2015

© UNHCR/Dominic Nahr

Αθήνα – Το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας σας καλεί σε Συνέντευξη Τύπου με σκοπό την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από την καταγραφή περιστατικών βίας με ρατσιστικό κίνητρο από τα μέλη του Δικτύου κατά τη διάρκεια του 2015.

» Περισσότερα...

Η Y.A. χαιρετίζει την αλληλεγγύη του Πάπα στους πρόσφυγες

© EPA/O.Panagiotou

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) εξαίρει την ισχυρή επίδειξη αλληλεγγύης του Πάπα απέναντι στους πρόσφυγες κατά την επίσκεψή του στη Λέσβο το Σάββατο 16 Απριλίου και για την προσφορά φιλοξενίας σε τρεις οικογένειες από τη Συρία. 

» Περισσότερα...

Ανησυχία της Υ.Α. για τα περιστατικά βίας στην Ειδομένη

11 April 2016

© UNHCR/A.Zavallis

Τα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν χθες 10 Απριλίου στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ κοντά στην Ειδομένη και τα γεμάτα ένταση στιγμιότυπα που έχουμε δει όλοι με τη χρήση δακρυγόνων προκαλούν μεγάλη ανησυχία στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.). Την ίδια ανησυχία θα πρέπει να έχουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το πώς ανταποκρίνεται η Ευρώπη στην κατάσταση προσφύγων και μεταναστών. 

» Περισσότερα...

© UNHCR/A. Zavallis

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 5 Απριλίου (Υ.Α.) – Η κλήση είναι από Νέα Υόρκη, που είναι εφτά ώρες πίσω από την Αθήνα. Μια γυναίκα από τη Συρία που βρίσκεται στις ΗΠΑ προσπαθεί να εντοπίσει τον ξάδερφο και τον θείο της. Πιστεύει ότι έχασαν και οι δύο τη ζωή τους προσπαθώντας να διασχίσουν το Αιγαίο από την Τουρκία προς την Ελλάδα. Θέλει όμως να μάθει με σιγουριά, ώστε αν όντως ισχύει, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να επαναπατριστούν οι σοροί τους. 

» Περισσότερα...

Η Υ.Α. καλεί για την άμεση διασφάλιση εγγυήσεων πριν ξεκινήσουν οι επιστροφές στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας

01 April 2016

©Achilleas Zavallis

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) καλεί σήμερα τα συμβαλλόμενα μέλη στην πρόσφατη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να διασφαλίσουν ότι θα τεθούν σε ισχύ όλες οι εγγυήσεις πριν ξεκινήσουν οι επιστροφές, δεδομένων των συνεχών σοβαρών ελλείψεων και στις δύο χώρες.

» Περισσότερα...

Δεσμεύσεις για περισσότερες θέσεις επανεγκατάστασης και αναγνώριση των επικείμενων προκλήσεων μετά τη Διάσκεψη της Γενεύης

©UN/Jean-Marc Ferré

Μια διεθνής Διάσκεψη στη Γενεύη με θέμα τους Σύρους πρόσφυγες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν έληξε χθες παρέχοντας νέες δεσμεύσεις από τις κυβερνήσεις για θέσεις επανεγκατάστασης (resettlement) και άλλες θέσεις για εισδοχή για ανθρωπιστικούς λόγους. Στο πλαίσιο της Διάσκεψης δόθηκε επίσης έμφαση στις προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα επόμενα τρία χρόνια προκειμένου να μειωθεί το χάσμα ανάμεσα στον αριθμό των θέσεων που οι χώρες είναι πρόθυμες να προσφέρουν σε Σύρους πρόσφυγες και τον αριθμό που η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) πιστεύει ότι απαιτείται να καλυφθεί άμεσα. 

» Περισσότερα...

Περισσότερη βοήθεια για τους Σύρους πρόσφυγες ζητά ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ

30 March 2016

©UNHCR/A-L Lechat

ΓΕΝΕΥΗ, 30 Μαρτίου, (Υ.Α.) – Περισσότερες ενέργειες προς την επανεγκατάσταση (resettlement) των προσφύγων από τη Συρία, καθώς και την εξεύρεση περισσότερων εναλλακτικών λύσεων για τη δύσκολη κατάστασή τους ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Ban Ki-moon κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Διάσκεψη που έλαβε χώρα σήμερα (30 Μαρτίου) στη Γενεύη, με θέμα τους Σύρους πρόσφυγες. 

» Περισσότερα...

Απαραίτητη η επανεγκατάσταση για έναν στους δέκα Σύρους πρόσφυγες

29 March 2016

© UNHCR/G.Morales

ΓΕΝΕΥΗ, 29 Μαρτίου (Υ.Α.) – Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) διεξάγει την Τετάρτη 30 Μαρτίου μια Διάσκεψη σε ανώτατο επίπεδο στη Γενεύη με θέμα τους πρόσφυγες από τη Συρία και την ανάγκη για ουσιαστική αύξηση των θέσεων επανεγκατάστασης (resettlement) και άλλων λύσεων στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

» Περισσότερα...

Η Υ.Α. επαναπροσδιορίζει τον ρόλο της στην Ελλάδα καθώς τίθεται σε εφαρμογή η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

22 March 2016

© Achilleas Zavallis

Την προηγούμενη Κυριακή, τέθηκαν σε ισχύ οι διατάξεις που συμφωνήθηκαν μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας για τη μείωση των αφίξεων μεγάλης κλίμακας προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα και μετέπειτα στην Ευρώπη. Ήδη από το Σάββατο, οι ελληνικές αρχές επίσπευσαν τη μεταφορά στην ενδοχώρα περίπου 8.000 προσφύγων και μεταναστών που είχαν φτάσει στα νησιά πριν από τις 20 Μαρτίου. Αυτό έγινε προκειμένου να διαχωριστούν από αυτούς που θα έφταναν μετά από τις 20 Μαρτίου, οι οποίοι θα υπόκεινται στη νέα πολιτική επιστροφής.

» Περισσότερα...

Y.A. για τη Συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας: οι εγγυήσεις για το άσυλο πρέπει να υπερισχύσουν κατά την υλοποίηση

18 March 2016

© UNHCR/Hereward Holland

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) ενημερώθηκε για τη συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και της Τουρκίας που αφορά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη. 

Αναγνωρίζουμε την κοινή ανάγκη των κρατών να βρουν λύσεις για τη σωστή διαχείριση της παρούσας κατάστασης. Πράγματι, σε πολλές περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες, η Υ.Α. έχει απευθύνει προς την Ευρώπη τις δικές της συγκεκριμένες προτάσεις για το ζήτημα αυτό. Το χάος που κυριάρχησε από το 2015 έως και σήμερα δεν εξυπηρετεί ούτε τα συμφέροντα των ανθρώπων που διαφεύγουν από τον πόλεμο και χρήζουν ασφάλειας, ούτε την ίδια την Ευρώπη.

» Περισσότερα...

Παλαιότερα Νέα

2011

Νέα 2011

2010

Νέα 2010

2009

Νέα 2009

2008

Νέα 2008

URL: www.unhcr.gr/nea.html
copyright © 2001-2017 UNHCR - all rights reserved.