United Nations High Commissioner for Refugees

Τελευταία Νέα

Ένας πρόσφυγας βοηθάει με τις δεξιότητές του να βελτιωθεί η ζωή των άλλων

28 February 2017

© UNHCR/Achilleas Zavallis

 

Από τη στιγμή που ο Σύρος Mohamed Dhib πάτησε το πόδι του στο χώρο φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ της Λέσβου, καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να τον κάνει καλύτερο. Ακόμα και σήμερα, μήνες αφού μετακόμισε μαζί με την οικογένειά του σε ένα κοντινό διαμέρισμα, ο ηλεκτρολόγος επιστρέφει στο Καρά Τεπέ κάθε μέρα για να βοηθήσει την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) και τους εταίρους της στη βελτίωση της στέγασης των υπόλοιπων 900 προσφύγων και μεταναστών που μένουν εκεί.

» Περισσότερα...

Οι φτωχότερες χώρες φιλοξενούν την πλειοψηφία των αναγκαστικά εκτοπισμένων

27 February 2017

© UNHCR/Sam Tarling

Σύμφωνα με νέα έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.), οι συρράξεις, οι διώξεις και η βία έχουν οδηγήσει στον επιπλέον εκτοπισμό τουλάχιστον 3,2 εκατομμυρίων ανθρώπων μέσα στους πρώτους έξι μήνες του περασμένου έτους. Ταυτόχρονα, οι χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος ήταν αυτές που έπαιξαν τον μεγαλύτερο ρόλο στην υποδοχή των εκτοπισμένων όλου του κόσμου.

» Περισσότερα...

Μια οικογένεια διαλυμένη από τον πόλεμο της Συρίας βρίσκει καταφύγιο στην Ελλάδα

27 February 2017

© UNHCR/Achilleas Zavallis

Η Falak και η οικογένεια της είναι ανάμεσα στους χιλιάδες αιτούντες άσυλο, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί με τη βοήθεια της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) από τα νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα, όπου υπάρχουν καλύτερες συνθήκες στέγασης και υποδομές. Από τον Ιούνιο, η Υ.Α. έχει υποστηρίξει τη μεταφορά 5.556 αιτούντων άσυλο σε κέντρα φιλοξενίας υπό τη διαχείριση των Αρχών, καθώς και σε δομές στέγασης που στηρίζει ο Οργανισμός.

» Περισσότερα...

Πρόσφυγες και μετανάστες αντιμέτωποι με περισσότερους κινδύνους προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη

27 February 2017

©

Σε μια νέα έκθεση, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) περιγράφει με λεπτομέρεια τις επιπτώσεις των αυξημένων συνοριακών περιορισμών που άρχισαν να ισχύουν το 2016 στις μετακινήσεις των προσφύγων και των μεταναστών προς και εντός της Ευρώπης. Δείχνει ότι οι άνθρωποι συνεχίζουν να μετακινούνται αλλά επιχειρούν διαφορετικά και επικίνδυνα ταξίδια, που βασίζονται συχνά σε διακινητές λόγω της έλλειψης προσβάσιμων νόμιμων οδών για να φτάσουν στην Ευρώπη.

» Περισσότερα...

Περισσότεροι πρόσφυγες αφήνουν πίσω τους τις αποθήκες για καλύτερη στέγαση

21 February 2017

© UNHCR

Περίπου 120 πρόσφυγες και μετανάστες, που για μήνες έμεναν στην παλιά αποθήκη SK Market στη Βόρεια Ελλάδα, κοιμούνται πια, από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, στα κρεβάτια τους, σε δωμάτια ξενοδοχείων. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη μεταφορά προσφύγων από αποθήκες, σε καλύτερες συνθήκες φιλοξενίας, αυξάνοντας τον αριθμό των αποθηκών που έχουν μέχρι τώρα εκκενωθεί σε τρεις.

» Περισσότερα...

More refugees leave warehouse sites for better housing

21 February 2017

© UNHCR

Some 120 refugees and migrants that spent months in the old warehouse SK Market in the North of Greece are sleeping in hotel beds since earlier last week. This is the latest evacuation from warehouses to better accommodation bringing the number of warehouses closed for the time being up to three.

» Περισσότερα...

Educational space LEDU, Leros

16 February 2017

© Save the Children

UNHCR, the UN Refugee Agency, and the International Organization Save the Children, inaugurated today Thursday, February 16, an educational space for refugee and migrant children on Leros island (Lepida area).

» Περισσότερα...

Εκπαιδευτικός χώρος LEDU, Λέρος

16 February 2017

© Save the Children

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και η Διεθνής Οργάνωση Save the Children εγκαινίασαν σήμερα, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, τον εκπαιδευτικό χώρο για παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέρο (περιοχή Λέπιδα).

» Περισσότερα...

Ανακοίνωση για την απώλεια ενός σπουδαίου οραματιστή και ξεχωριστού ανθρώπου

15 February 2017

Το Γραφείο και όλο το προσωπικό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους οικείους του Τζανέτου Αντύπα και όλους τους συνεργάτες του στην PRAKSIS.

» Περισσότερα...

Four walls to call home, and the boys play again

14 February 2017

© UNHCR/ Roland Schonbauer

"Life in the camp was difficult", says Mohamed Salem, 26 year old shoemaker from Aleppo, Syria as he looks at his wife Khadija. "Some people were screaming and there were unpleasant situations", he remembers their first days in the overcrowded Reception and Identification Centre Vathy on the Greek island of Samos which hosts 1,400 refugees and migrants while its capacity stands at about 700. "We were eight families in one room, it was too cold, even the water was cold and our little ones got eczemas".

» Περισσότερα...

Παλαιότερα Νέα

2011

Νέα 2011

2010

Νέα 2010

2009

Νέα 2009

2008

Νέα 2008

URL: www.unhcr.gr/nea.html
copyright © 2001-2017 UNHCR - all rights reserved.