United Nations High Commissioner for Refugees

Τελευταία Νέα

«Εσύ τι θα έπαιρνες μαζί σου; Ξεριζωμός / Borders»

07 June 2016

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος  προσκαλεί σε μία  ασυνήθιστη και  βιωματική εικαστική έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής, εγκατάστασης και γραφής με τίτλο «Εσύ τι θα έπαιρνες μαζί σου; Ξεριζωμός / Borders», που θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 2 Ιουλίου

» Περισσότερα...

H Ύπατη Αρμοστεία χαιρετίζει την ανακοίνωση της Ολυμπιακής Ομάδας Προσφύγων

03 June 2016

© UNHCR

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) χαιρετίζει τη σημερινή ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Δ.Ο.Ε.) για τους πρόσφυγες που θα διαγωνιστούν ως ομάδα στους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Στην ομάδα περιλαμβάνονται δύο κολυμβητές από τη Συρία, δύο αθλητές τζούντο από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και έξι δρομείς από την Αιθιοπία και το Νότιο Σουδάν. Όλοι τράπηκαν σε φυγή από την πατρίδα τους λόγω της βίας και των διώξεων και αναζήτησαν καταφύγιο σε διάφορες χώρες, από το Βέλγιο, τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο μέχρι την Κένυα και τη Βραζιλία. 

» Περισσότερα...

Mεγάλες οι απώλειες ανθρώπινων ζωών στη Μεσόγειο το 2016, ανάμεσα σε 204.000 αφίξεις

31 May 2016

© UNHCR/A.Zavallis

Τα ναυάγια και οι ανατροπές πλοιαρίων που σημειώθηκαν την περασμένη βδομάδα στη Μεσόγειο έχουν πλέον στοιχίσει τη ζωή σε 880 ανθρώπους, σύμφωνα με νέες πληροφορίες που λάβαμε κατόπιν επικοινωνίας με τους επιζώντες στην Ιταλία. 

» Περισσότερα...

Η Υ.Α. ανησυχεί για τις συνθήκες στους νέους χώρους φιλοξενίας προσφύγων και απευθύνει έκκληση να βρεθούν εναλλακτικές

27 May 2016

© © UNHCR/Stella Nanou

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) εκφράζει σοβαρή ανησυχία για τις ανεπαρκείς συνθήκες που επικρατούν σε αρκετούς χώρους φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα όπου μεταφέρθηκαν πρόσφυγες και μετανάστες μετά την απομάκρυνσή τους από τον αυτοσχέδιο καταυλισμό στην Ειδομένη. Επίσης απευθύνει έκκληση στις ελληνικές αρχές να χρησιμοποιήσουν την οικονομική υποστήριξη που παρέχει η Ε.Ε. ώστε να βρουν και να κάνουν χρήση καλύτερων εναλλακτικών όσο το δυνατόν γρηγορότερα. 

» Περισσότερα...

Η Υ.Α. και ο Δήμος Θεσσαλονίκης υπογράφουν συμφωνία για 660 θέσεις στέγασης προσφύγων

20 May 2016

© UNHCR/St.Nanou

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) και ο Δήμος Θεσσαλονίκης υπέγραψαν σήμερα μια συμφωνία για την παροχή προσωρινής στέγασης σε πρόσφυγες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά και σε ευάλωτους αιτούντες άσυλο. 

» Περισσότερα...

Σεμινάρια Y.A. για την ενίσχυση του συντονισμού στο πλαίσιο της προσφυγικής ανταπόκρισης στην Ελλάδα

16 May 2016

© UNHCR/Achilleas Zavallis

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α) ξεκινάει αυτή την βδομάδα στην Ελλάδα μια σειρά από σεμινάρια που θα προσφέρουν πρόσθετα εργαλεία με σκοπό να ενισχυθεί ο συντονισμός μεταξύ των διάφορων εταίρων και να εξασφαλίσει ότι η συλλογική προσπάθειά τους, στηρίζοντας τις αρχές σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, θα βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης για τις δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες στη χώρα.  

» Περισσότερα...

Κοινό Δελτίο Τύπου: Ξεκινά η καταγραφή όσων βρίσκονται σε χώρους υποδοχής στην ενδοχώρα και επιθυμούν να ζητήσουν διεθνή προστασία

14 May 2016

© UNHCR/Yorgos Kyvernitis

Η Υπηρεσία Ασύλου θα υλοποιήσει πρόγραμμα προ-καταγραφής αιτούντων διεθνούς προστασίας στην ενδοχώρα από τα τέλη Μαΐου ως τα τέλη Ιουλίου, με την οικονομική ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Εσωτερικών).

» Περισσότερα...

Νέα Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας η Cate Blanchett

02 May 2016

© UNHCR/J. Matas

ΓΕΝΕΥΗ, 2 Μαΐου (Υ.Α.) – Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) ανακηρύχθηκε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Cate Blanchett, όπως ανακοίνωσε στις 2 Μαΐου ο Οργανισμός. 

» Περισσότερα...

Επιζώντες είδαν με τρόμο εκατοντάδες ανθρώπους να πνίγονται

02 May 2016

© UNHCR/A. Zavaliis

Το μόνο που μπορούσε να κάνει ο Yasin Osman Ibrahim με τον τρίχρονο γιο του Abdulrahman ήταν να βλέπουν με τρόμο πάνω από 500 πρόσφυγες και μετανάστες να πνίγονται μπροστά στα μάτια τους πριν από δύο εβδομάδες, σε ένα από τα χειρότερα ναυάγια που έχουν συμβεί στη Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια. 

» Περισσότερα...

Από τη Συρία στο Χαλάνδρι

27 April 2016

© UNHCR/Maria Daliani

Η εμπειρία μιας μητέρας-πρόσφυγα από τη Συρία, η οποία ξέφυγε από τον πόλεμο με τα δυο μικρά της παιδιά, αποτελεί μια τυπική ιστορία πολλών οικογενειών, οι οποίες καταφθάνουν στην Ελλάδα αναμένοντας μια φιλόξενη και θερμή ανταπόκριση από τους Έλληνες.

» Περισσότερα...

Παλαιότερα Νέα

2011

Νέα 2011

2010

Νέα 2010

2009

Νέα 2009

2008

Νέα 2008

URL: www.unhcr.gr/nea.html
copyright © 2001-2017 UNHCR - all rights reserved.