United Nations High Commissioner for Refugees

Τελευταία Νέα

Oλυμπιακοί Αγώνες για παιδιά πρόσφυγες στη Λέσβο

10 August 2016

© UNHCR/A. Zavallis

Με αφορμή την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο την Παρασκευή 5 Αυγούστου, περίπου 80 παιδιά είχαν την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε αγωνίσματα κλασικού στίβου στη δομή προσωρινής φιλοξενίας του Καρά Τεπέ στη Λέσβο.

» Περισσότερα...

Η Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων γράφει ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

05 August 2016

©UNHCR/Benjamin Loyseau

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία – Με το πλήθος να χειροκροτεί με ενθουσιασμό και να επευφημεί όρθιο, δέκα μέλη της πρώτης Ολυμπιακής Ομάδας Προσφύγων έγραψαν ιστορία την Παρασκευή το απόγευμα παρελαύνοντας στο πασίγνωστο Στάδιο Maracanã κατά την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2016 στο Ρίο

» Περισσότερα...

Ολοκληρώθηκε η ευρείας κλίμακας επιχείρηση προ-καταγραφής στην ηπειρωτική Ελλάδα

01 August 2016

© UNHCR/Roland Schönbauer

Η Υπηρεσία Ασύλου ανακοινώνει ότι η επιχείρηση για την προ-καταγραφή αιτημάτων διεθνούς προστασίας στην ηπειρωτική Ελλάδα, μέσω των ειδικών κέντρων προ-καταγραφής που είχαν τεθεί σε λειτουργία προσωρινά γι αυτό το σκοπό, έχει τελειώσει.

» Περισσότερα...

Μια ιστορία θάρρους και θλίψης από έναν Αφγανό έφηβο δημοσιογράφο

22 July 2016

© Omid Ahmadi

BAD FALLINGBOSTEL, Γερμανία - Συνηθίζουμε να πιστεύουμε ότι το νερό είναι ζωή, αλλά κάποιες φορές ισοδυναμεί με το αντίθετο: το θάνατο. Αυτό το σκεφτόμουν πολύ έντονα, όταν αντίκρυσα το θάνατο στη μέση των τρομακτικών και επικίνδυνων νερών μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, εκεί όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χαθεί. 

» Περισσότερα...

"Πρόσφυγας" ή "μετανάστης" - Ποιος όρος είναι ο σωστός;

11 July 2016

© UNHCR

Με περισσότερους από 65 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν εκτοπιστεί από τη βία παγκοσμίως και με τα πλοιάρια που διασχίζουν τη Μεσόγειο να εξακολουθούν τακτικά να βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα, βλέπουμε συχνά τους όρους 'πρόσφυγας' και ΄μετανάστης' να χρησιμοποιούνται χωρίς καμία διαφοροποίηση στα μέσα ενημέρωσης και στις δημόσιες συζητήσεις. Όμως, υπάρχει τελικά διαφορά ανάμεσα σε αυτούς τους δύο όρους, και αν ναι, έχει σημασία;

» Περισσότερα...

Περισσότεροι από 15.500 αιτούντες άσυλο έχουν ήδη προ-καταγραφεί στην ηπειρωτική Ελλάδα

02 July 2016

©

Στις 8 Ιουνίου 2016, η Υπηρεσία Ασύλου εγκαινίασε μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση για την προ-καταγραφή των αιτούντων άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.).

» Περισσότερα...

Θίο Τζέιμς: «Η Ελλάδα είναι μια ξεχωριστή χώρα»

26 June 2016

©UNHCR/Paul Wu

Ο διάσημος ελληνικής καταγωγής βρετανός ηθοποιός μιλάει στο ΒΗΜΑgazino για τη στάση της Ευρώπης απέναντι στους πρόσφυγες και για τις αξίες των διαφορετικών πολιτισμών. 

» Περισσότερα...

Τιμώντας τις ολυμπιακές αξίες μαζί με τους πρόσφυγες

23 June 2016

. © UNHCR/Achilleas Zavallis

Με παιδικές φωνές, γέλια, χρώματα και μουσικές, γέμισε χτες (22/6/16), το κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Get Active on #OlympicDay #WithRefugees, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων και την Ολυμπιακή Ημέρα. «Κορμός» της εκδήλωσης ήταν μία συμβολική σκυταλοδρομία με τη μορφή «Κοτινοδρομίας» (ο κότινος ήταν το κλαδί ελιάς, σύμβολο νίκης στους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες) στην οποία πήραν μέρος περισσότερα από 400 παιδιά-πρόσφυγες με τους γονείς τους και παιδιά από την Ελλάδα.

» Περισσότερα...

Πρόσκληση: Get Active on #OlympicDay #WithRefugees

21 June 2016

©

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (20 Ιουνίου) και την Ολυμπιακή Ημέρα (23 Ιουνίου), σας προσκαλούμε την Τετάρτη 22 Ιουνίου και ώρα 18:00 στην εκδήλωση Get Active on #OlympicDay #WithRefugees που θα ξεκινήσει με ΚΟΤΙΝΟΔΡΟΜΙΑ μπροστά από το Μουσείο της Ακρόπολης και θα καταλήξει στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου για Ολυμπιακά αθλήματα, εικαστικές δράσεις και μουσικά δρώμενα.

» Περισσότερα...

Δήλωση του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Filippo Grandi, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

20 June 2016

© UNHCR/Susan Hopper

Η 20ή Ιουνίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. Την ημέρα αυτή, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες τιμά το θάρρος και τη δύναμη των οικογενειών που αναγκάστηκαν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τις διώξεις. Κάθε χρόνο, η Υ.Α. αναζητά μια αχτίδα ελπίδας στα παγκόσμια στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύουμε, για να δείξουμε ότι ο κόσμος βρίσκει λύσεις ώστε να επουλωθεί το τραύμα που βιώνουν οι πρόσφυγες καθημερινά. Φέτος, όμως, τα ελπιδοφόρα σημάδια είναι δυσεύρετα.

» Περισσότερα...

Παλαιότερα Νέα

2011

Νέα 2011

2010

Νέα 2010

2009

Νέα 2009

2008

Νέα 2008

URL: www.unhcr.gr/nea.html
copyright © 2001-2017 UNHCR - all rights reserved.