United Nations High Commissioner for Refugees

Τελευταία Νέα

Y.A.: Ισχυρότερη συνεργασία για τη διασφάλιση βιώσιμης προσφυγικής ανταπόκρισης στην Ελλάδα

27 March 2017

© UNHCR/Achilleas Zavallis

Οι από κοινού προσπάθειες και μια πιο ισχυρή συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της κατάστασης για τους αιτούντες άσυλο και τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, δήλωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.), δημοσιεύοντας οχτώ συστάσεις* που θα βοηθήσουν στη διασφάλιση μιας βιώσιμης προσφυγικής ανταπόκρισης στη χώρα.

» Περισσότερα...

Σχόλιο του Διευθυντή του Γραφείου Ευρώπης της Υ.Α., Vincent Cochetel, για τα τελευταία ναυάγια ανοιχτά της Λιβύης

23 March 2017

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) ανησυχεί ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες αναφορές για τουλάχιστον δύο ναυάγια που συνέβησαν την Πέμπτη έξω από τις ακτές της Λιβύης. Σύμφωνα με πηγές από μη κυβερνητικές οργανώσεις, πέντε σοροί νεαρών ανδρών ανασύρθηκαν σήμερα σε απόσταση 14 μιλίων από τη Λιβυκή ακτή κοντά σε δύο άδειες και μερικώς βυθισμένες φουσκωτές βάρκες.

» Περισσότερα...

Μονόλογοι από το Αιγαίο: μια ελπίδα κατά των διακρίσεων​

21 March 2017

© UNHCR/ Υ. Κyvernitis

"Οι έφηβοι αυτοί μας συνεπήραν σε μία δυνατή τελετουργία ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης, καθώς έδιναν ζωή στις λέξεις των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων. Εντυπωσιάστηκα από την διαύγεια και την επιμέλεια στον τρόπο επικοινωνίας τους - αλλά κυρίως αυτό που μου έμεινε ήταν το αίσθημα ευθύνης τους ... η συλλογική τους επιθυμία να αναλάβουν δράση σε αυτούς του κρίσιμους καιρούς." Kathleen Gallagher, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο.

» Περισσότερα...

Τάκλιν στην ξενοφοβία

21 March 2017

© UNHCR/Christos Tolis

Ένα φιλικό παιχνίδι αλληλεγγύης που διοργάνωθηκε τη Δευτέρα 13 Μαρτίου ανάμεσα στις μικτές ακαδημίες της ΑΕΚ και στην Εθνική Ομάδα Προσφύγων του Σχιστού και του Ελαιώνα, αναδεικνύει έμπρακτα το μήνυμα της σημερινής Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων. Ότι οι διακρίσεις και η ξενοφοβία δεν μπορούν να έχουν θέση πουθένα, πόσο μάλλον στο ποδόσφαιρο.

» Περισσότερα...

Η Ειδική Απεσταλμένη Angelina Jolie ανανεώνει τη συνεργασία της με την Y.A.

16 March 2017

© UNHCR/Mark Henley

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στα κεντρικά γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) στη Γενεύη, η Angelina Jolie κάλεσε το προσωπικό της Υ.Α. να βγει μπροστά και να πει "ποιοι είμαστε και για ποιους αγωνιζόμαστε" καθώς και να εργαστεί ακόμα πιο σκληρά γι' αυτούς.

» Περισσότερα...

«Καταρρίψαμε κάποιους μύθους για τα αγόρια στα πάρκα της Αθήνας»

15 March 2017

© UNHCR/Roland Schoenbauer

Ο Suhail Abualsameed, ειδικός στην έμφυλη βία, συζητάει με τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας της Ύπατης Αρμοστείας Roland Schönbauer για το τι κρύβεται πίσω από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και το σεξ επιβίωσης των ασυνόδευτων παιδιών.

» Περισσότερα...

“We debunked some myths about the boys in the parks of Athens”

15 March 2017

© UNHCR/Roland Schoenbauer

Suhail Abualsameed, expert in gender-based violence, discusses with UNHCR Senior Communications Officer Roland Schönbauer what is behind the sexual exploitation and survival sex of unaccompanied children.

» Περισσότερα...

Φεστιβάλ σχολείων δίνουν φωνή στα όνειρα των ασυνόδευτων παιδιών

14 March 2017

Πάνω από 1000 μαθητές σε 69 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα αντλώντας έμπνευση από το βιβλίο "Μονόλογοι από το Αιγαίο - το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων" ζωντανεύουν δημιουργικά τις σκέψεις, τις αναμνήσεις και τα όνειρα των συνομήλικών τους ασυνόδευτων παιδιών. Από τις 18 μέχρι τις 31 Μαρτίου οι "Μονόλογοι από το Αιγαίο" ταξιδεύουν σε 7 πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Πάτρα, Τρίκαλα,), ενώνοντας τις δημιουργικές δυνάμεις της εκπαιδευτικής και τοπικής κοινότητας.

» Περισσότερα...

Η Συρία σε κρίσιμο σημείο, καθώς ο πόλεμος μπαίνει στο έβδομο έτος του

09 March 2017

© UNHCR

Καθώς πλησιάζει ένα ακόμα τραγικό ορόσημο στον ολέθριο πόλεμο της Συρίας, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) καλεί τη διεθνή κοινότητα να πολλαπλασιάσει τη γενναιόδωρη στήριξή της, ώστε να βοηθήσει να αντισταθμιστούν οι συνεχείς και αφόρητες κακουχίες που περνούν εκατομμύρια αθώοι άμαχοι στη χώρα τους και στην ευρύτερη περιοχή.

» Περισσότερα...

Μια γυναίκα πρόσφυγας σχεδιάζει το μέλλον της

08 March 2017

© UNHCR/Achilleas Zavallis

Έξι νεαρές Αφγανές κάθονται κάτω από μια ελιά έξω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ της Σάμου και τα μολύβια τους έχουν πάρει φωτιά κάνοντας σχέδια σε μπλοκ ζωγραφικής. Σε κάθε σελίδα υπάρχει μια ανθρώπινη φιγούρα πάνω στην οποία σχεδιάζουν περίτεχνα φορέματα, φούστες και μπλούζες.

» Περισσότερα...

Παλαιότερα Νέα

2011

Νέα 2011

2010

Νέα 2010

2009

Νέα 2009

2008

Νέα 2008

URL: www.unhcr.gr/nea.html
copyright © 2001-2017 UNHCR - all rights reserved.