United Nations High Commissioner for Refugees

Τελευταία Νέα

Σύρια πρόσφυγας χρησιμοποιεί τις κολυμβητικές της ικανότητες για να σώσει ζωές

27 December 2016

© UNHCR/Achilleas Zavallis

Πάνω σε ένα σκάφος έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, η ναυαγοσώστρια Sarah Mardini κοιτάζει με τα κιάλια της τον ορίζοντα, ψάχνοντας για λέμβους που μεταφέρουν πρόσφυγες από την Τουρκία.

» Περισσότερα...

Διαδικτυακά μαθήματα γλωσσών για 1.000 αιτούντες άσυλο στη Λέσβο

21 December 2016

© UNHCR

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Λέσβο, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εγκαινίασαν στις 12 Δεκεμβρίου ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για διαδικτυακά μαθήματα ξένων γλωσσών για αιτούντες άσυλο (Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη - OLS).

» Περισσότερα...

Online language classes for 1,000 asylum seekers on Lesvos

21 December 2016

© UNHCR

The University of the Aegean and the UNHCR sub-office of Lesvos, with the support of the European Commission, launched on December 12, an educational program for online language classes for asylum seekers on Lesvos (Erasmus+ Online Linguistic Support).

» Περισσότερα...

Η Υ.Α. του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες παρέχει εκπαιδευτικό εξοπλισμό σε σχολεία στην Κω και την Κάλυμνο

20 December 2016

 

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο της Κω, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες παρέδωσε εκπαιδευτικό εξοπλισμό σε διάφορα δημοτικά σχολεία και γυμνάσια της Κω και της Καλύμνου, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης της γενναιοδωρίας και της υποστήριξης που έχουν δείξει οι τοπικές κοινότητες στους πρόσφυγες σε όλη τη διάρκεια της κρίσης και πέρα ​​από αυτήν.

 

 

» Περισσότερα...

Δήλωση του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, για την κατάσταση στο Χαλέπι

17 December 2016

© UNHCR / Mohamed Jertila

"Με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Χαλέπι, ο πόλεμος στη Συρία έχει φτάσει σε καταστροφικά επίπεδα άνευ προηγουμένου. Μια σπουδαία πόλη και ο πληθυσμός της έχουν συντριβεί και η συλλογική ανταπόκριση της διεθνούς κοινότητας έχει αποτύχει παταγωδώς".

» Περισσότερα...

Διευκρινίσεις της Ύπατης Αρμοστείας για τις συζητήσεις για τις πολιτικές εμβολιασμών των παιδιών προσφύγων στην Ελλάδα

15 December 2016

©

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) κατανοεί ότι η θέση της για τις πολιτικές και την πρακτική εμβολιασμού των παιδιών προσφύγων παρουσιάζεται λανθασμένα στην κοινή γνώμη και στη Βουλή και επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα σημεία

» Περισσότερα...

Η Y.A. και οι εταίροι της εργάζονται εντατικά για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για τους αιτούντες άσυλο

09 December 2016

© UNHCR/Achilleas Zavallis

Με τον ερχομό του χειμώνα, η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για τους αιτούντες άσυλο και τους μετανάστες εξακολουθεί να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τους φορείς ανθρωπιστικής δράσης στην Ελλάδα, αλλά και αποτελεί τεράστια πρόκληση. Οι άνθρωποι που ζουν σε σκηνές στο ύπαιθρο έχουν μεταφερθεί σε εναλλακτικές δομές στέγασης, και το πρόγραμμα στέγασης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.), που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει προσφέρει τις αναγκαίες 20.000 θέσεις για πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.

» Περισσότερα...

UNHCR moves 11 new-borns and other vulnerable asylum-seekers out of tents in Malakasa

05 December 2016

© UNHCR

"My baby could not sleep the whole night, it was very cold in our tent", says Shamsrahman Safai, Afghan asylum-seeker in the Malakasa refugee site in Greece. "My wife had to hold our daughter in her arm all night long."

» Περισσότερα...

Μαλακάσα: Η Ύπατη Αρμοστεία μεταφέρει 11 νεογέννητα και άλλους ευάλωτους αιτούντες άσυλο από σκηνές σε ξενοδοχεία

05 December 2016

© UNHCR

"Το μωρό μου δεν μπορούσε να κοιμηθεί όλη τη νύχτα, έκανε πολύ κρύο μέσα στη σκηνή μας", λέει ο Shamsrahman Safai, Αφγανός αιτών άσυλο στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μαλακάσα. "Η γυναίκα μου έπρεπε να κρατάει την κόρη μας στην αγκαλιά της όλη τη νύχτα".

» Περισσότερα...

Η Υ.Α. καλεί για ισχυρότερη ευρωπαϊκή δράση απέναντι στους πρόσφυγες

05 December 2016

© UNHCR/Achilleas Zavallis

Σε κείμενο που παρουσιάζει σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) καλεί την Ευρώπη να αναμορφώσει σημαντικά την παγκόσμια στάση της απέναντι στους πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένου και του ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου. Η Υ.Α. καλεί την Ευρώπη να παρέχει πιο στρατηγική και στοχευμένη υποστήριξη στις χώρες προέλευσης, ασύλου και διέλευσης προσφύγων, να επανεξετάσει τις προετοιμασίες έκτακτης ανάγκης για να ανταποκριθεί σε μεγάλες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών, και να εδραιώσει ένα πιο αποτελεσματικό και καλύτερα διαχειριζόμενο σύστημα ασύλου.

» Περισσότερα...

Παλαιότερα Νέα

2011

Νέα 2011

2010

Νέα 2010

2009

Νέα 2009

2008

Νέα 2008

URL: www.unhcr.gr/nea.html
copyright © 2001-2017 UNHCR - all rights reserved.