United Nations High Commissioner for Refugees

Τελευταία Νέα

H Y.A. εκφράζει την ανησυχία της για τις αναφορές βίας κατά μελών προσωπικού εταίρου της στη Σάμο

27 September 2017

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) εκφράζει την ανησυχία της για τις προχθεσινές αναφορές σχετικά με τη βία που ασκήθηκε κατά μελών προσωπικού της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ, εταίρου της Υ.Α. στη Σάμο.

» Περισσότερα...

Η Y.A. καλεί για τη συνέχιση του προγράμματος μετεγκατάστασης της Ε.Ε.

26 September 2017

© UNHCR/Y.Kyvernitis

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) απευθύνει έκκληση στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προχωρήσουν άμεσα στη μετεγκατάσταση όλων των αιτούντων άσυλο που εμπίπτουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης έκτακτης ανάγκης της Ε.Ε. και να συνεχίσουν το πρόγραμμα πέρα από τον αρχικό σχεδιασμό των δύο ετών. 

» Περισσότερα...

Marking International Day of Peace with refugees in Thessaloniki

21 September 2017

© UNHCR/Sotiris Milionis

To mark International Day of Peace, UNHCR, the UN Refugee Agency, and its partner Solidarity Now, today took 30 refugees for a free tour of the White Tower, the imposing seaside symbol of Thessaloniki. The visitors all live in apartments managed by Solidarity Now under ESTIA, the Emergency Support to Integration and Accommodation programme, which is implemented by UNHCR and funded by the European Commission.

» Περισσότερα...

Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης: Μαζί με τους πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη

21 September 2017

© UNHCR/Sotiris Milionis

Για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟHE για τους Πρόσφυγες  (Y.A.) και η συνεργαζόμενη οργάνωση Solidarity Now, έδωσαν την δυνατότητα σε 30 πρόσφυγες να ξεναγηθούν δωρεάν στον Λευκό Πύργο, το επιβλητικό σύμβολο που δεσπόζει στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

» Περισσότερα...

Οι νησιώτες που άνοιξαν την καρδιά και τις επιχειρήσεις τους στους πρόσφυγες

21 September 2017

© UNHCR

Το μικρό ακριτικό νησί της Τήλου έχει πληθυσμό που δεν ξεπερνάει τα 800 άτομα. Κατάφερε όμως τον τελευταίο χρόνο να γίνει παράδειγμα σε όλο τον κόσμο, καθώς οι κάτοικοί του έχουν ανοίξει την καρδιά και τις επιχειρήσεις τους σε περίπου 10 οικογένειες προσφύγων ξεριζωμένες από τον πόλεμο στη Συρία.

» Περισσότερα...

Δικηγόρος που μεσολάβησε στην απελευθέρωση κοριτσιών Chibok κερδίζει το Βραβείο Προσφύγων Νάνσεν 2017

18 September 2017

© UNHCR/Rahima Gambo

Το ίδρυμα του Zannah Mustapha παρέχει εκπαίδευση σε ορφανά παιδιά και κρίσιμη βοήθεια σε γυναίκες που έχασαν τους άντρες τους στις ταραχές στη βορειοανατολική Νιγηρία.

» Περισσότερα...

Ένας οραματιστής Νιγηριανός δάσκαλος βραβεύεται με το Βραβείο Προσφύγων Nάνσεν της Υ.Α.

18 September 2017

© UNHCR/Rahima Gambo

Ο άνθρωπος που μεσολάβησε για να βοηθήσει στην απελευθέρωση των κοριτσιών Chibok τιμάται με το ανθρωπιστικό βραβείο για τη δημιουργία σχολείων εν μέσω συρράξεων στη βορειοανατολική Νιγηρία.

» Περισσότερα...

Ο Ύπατος Αρμοστής καλεί από την Ουγγαρία για μεγαλύτερη πρόσβαση στο άσυλο, λήξη της κράτησης και περισσότερη αλληλεγγύη

13 September 2017

© UNHCR/Kitty McKinsey

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Filippo Grandi κάλεσε την Ουγγαρία να βελτιώσει την πρόσβαση για όσους επιθυμούν να ζητήσουν άσυλο και να βάλει ένα τέλος στις αποκαλούμενες συνοριακές «ζώνες διέλευσης», που είναι στην ουσία κέντρα κράτησης, όπως ανέφερε.

» Περισσότερα...

Έκθεση της Υ.Α. υπογραμμίζει την κρίση στην εκπαίδευση για τα παιδιά πρόσφυγες

12 September 2017

© UNHCR/Anthony Karumba

 

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύει σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.), περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια παιδιά πρόσφυγες ηλικίας 5 έως 17 ετών δεν είχαν την ευκαιρία να πάνε στο σχολείο το περασμένο ακαδημαϊκό έτος. 

 

» Περισσότερα...

H Y.A. εντείνει τις προσπάθειες για εναλλακτικά της κράτησης μέτρα στη Λιβύη και λύσεις για τους ευάλωτους πρόσφυγες

12 September 2017

© UNHCR/Iason Foounten

 

Η Λιβύη παραμένει μία από τις πιο πολύπλοκες καταστάσεις μικτής μετανάστευσης στον κόσμο, καθώς οι πρόσφυγες ακολουθούν μαζί με τους μετανάστες τις ίδιες επισφαλείς διαδρομές. Καταφέρνουν να διασχίσουν επικίνδυνες ερήμους και να επιζήσουν από μορφές κακοποίησης όπως η σεξουαλική βία, τα βασανιστήρια, η κράτηση σε απάνθρωπες συνθήκες και οι απαγωγές για λύτρα. Και όλα αυτά συμβαίνουν πριν ακόμα μπουν στις βάρκες που διασχίζουν τη θανατηφόρα Κεντρική Μεσόγειο, όπου ένας στους 39 κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του. Η Λιβύη βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο μιας σύρραξης που έχει εκτοπίσει εκατοντάδες χιλιάδες Λίβυους. 

 

» Περισσότερα...

Παλαιότερα Νέα

2011

Νέα 2011

2010

Νέα 2010

2009

Νέα 2009

2008

Νέα 2008

URL: www.unhcr.gr/nea.html
copyright © 2001-2017 UNHCR - all rights reserved.