United Nations High Commissioner for Refugees

Τελευταία Νέα

Η Ύπατη Αρμοστεία χαιρετίζει τη Δήλωση της Νέας Υόρκης

19 September 2016

© UN Photo/Cia Pak

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες χαιρετίζει την ιστορική υιοθέτηση της Δήλωσης της Νέας Υόρκης από 193 κυβερνήσεις στη σημερινή Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (Γ.Σ.) κατά τη διάρκεια της πρώτης στα χρονικά Συνόδου του ΟΗΕ για την Αντιμετώπιση των Μεγάλων Ροών Προσφύγων και Μεταναστών.

» Περισσότερα...

Η Ύπατη Αρμοστεία προσφέρει σχολικά είδη στα παιδιά της Σάμου

16 September 2016

© UNHCR/ Despoina Anagnostou

 

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2016-2017, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) προσέφερε 100 σακίδια με γραφική ύλη και δωροεπιταγές για την αγορά αθλητικών ειδών σε μαθητές της Σάμου. Η διανομή αυτών των αγαθών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, σε ειδική εκδήλωση στο Δημαρχείο, υπό την αιγίδα του Δημάρχου Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλου.

 

 

» Περισσότερα...

Νέα έκθεση της Υ.Α. : Η εκπαίδευση των παιδιών-προσφύγων σε κρίση

15 September 2016

© UNHCR/Achilleas Zavallis

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) δημοσιεύει σήμερα την έκθεση "Missing Out: Refugee education in crisis", που καταδεικνύει ότι περισσότερα από τα μισά από τα 6 εκατομμύρια παιδιά σχολικής ηλικίας που εμπίπτουν στην εντολή της, δηλαδή 3,7 εκατομμύρια παιδιά, δεν έχουν καν πρόσβαση σε σχολείο.

» Περισσότερα...

Η Ύπατη Αρμοστεία καλεί τα κράτη της Ε.Ε. να ενισχύσουν το πρόγραμμα μετεγκατάστασης

13 September 2016

© UNHCR/Roland Schönbauer

Πριν από έναν χρόνο, η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) και τα κράτη μέλη συμφώνησαν σε ένα διετές σχέδιο για τη μετεγκατάσταση 160.000 αιτούντων άσυλο κυρίως από την Ελλάδα και την Ιταλία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, ο αριθμός των θέσεων που δεσμεύθηκαν εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ανεπαρκής και η υλοποίηση αδικαιολόγητα αργή και δύσκολη.

» Περισσότερα...

H Cate Blanchett και γνωστοί πρωταγωνιστές σε νέο βίντεο που στηρίζει την εκστρατεία #WithRefugees

12 September 2016

© Rich Hardcastle

Η Cate Blanchett, Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Υ.Α., δημοσιεύει σήμερα αποκλειστικά στην πλατφόρμα του Facebook μία νέα ταινία για την υποστήριξη της εκστρατείας της Υ.Α. και της έκκλησης #WithRefugees.

» Περισσότερα...

Eκτοπισμένοι αθλητές γράφουν ιστορία ανοίγοντας τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο

08 September 2016

© UNHCR/Benjamin Loyseau

Ρίο, Βραζιλία - Με το πλήθος να χειροκροτεί ζωηρά και να επευφημεί όρθιο, δύο αθλητές με αναπηρία που έχουν ζήσει μία επιπλέον πρόκληση, αυτή του αναγκαστικού εκτοπισμού από την πατρίδα τους, άφησαν ιστορία ανοίγοντας την παρέλαση των αθλητών στην Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώγων του 2016 στο Ρίο.

» Περισσότερα...

Έλληνες εθελοντές μοιράζονται το Βραβείο Προσφύγων Νάνσεν

06 September 2016

© UNHCR/Gordon Welters

 

Μια ομάδα θαλάσσιας διάσωσης με 2.000 εθελοντές, χάρη στην οποία σώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι κατά την προσφυγική κρίση του 2015, και μια παθιασμένη υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία παρείχε ασφαλές καταφύγιο σε χιλιάδες από τους πλέον ευάλωτους πρόσφυγες που έφτασαν στις ελληνικές ακτές, κέρδισαν από κοινού το Βραβείο Προσφύγων Νάνσεν για το 2016 της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.).

 

 

» Περισσότερα...

Greek Volunteers share UNHCR Nansen Refugee Award

06 September 2016

© UNHCR/Gordon Welters

A 2,000 strong volunteer sea rescue team, credited with saving thousands of lives during the 2015 refugee crisis, and a passionate human rights activist who provided a safe haven for thousands of the most vulnerable refugees arriving on Greek shores, are the joint 2016 winners of the UN Refugee Agency (UNHCR)'s Nansen Refugee Award.

» Περισσότερα...

Μετά το θάνατο του μικρού Αlan Kurdi, ολοένα και αυξάνονται οι πνιγμοί στη Μεσόγειο

03 September 2016

© UNHCR/Hereward Holland

 

Την ίδια μέρα πέρυσι, όλος ο κόσμος είχε συγκινηθεί από τη φωτογραφία του μικρού αγοριού από τη Συρία Alan Kurdi που πνίγηκε όταν η οικογένειά του, όπως και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι πρόσφυγες, προσπαθούσαν μέσα στην απόγνωσή τους να φτάσουν στην ασφάλεια στην Ευρώπη. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) εκτιμά ότι μετά τον θάνατο του Alan περίπου 4.176 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται στη Μεσόγειο - κατά μέσο όρο 11 άνδρες, γυναίκες και παιδιά χάνονται κάθε μέρα τους τελευταίους 12 μήνες.

 

 

» Περισσότερα...

Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα - Οι πρώτοι πρόσφυγες συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

28 August 2016

© UNHCR | Y.Kyvernitis

 

Γενεύη - Οι αθλητές με αναπηρία συναγωνίζονται για τη δόξα στους Παραολυμπακούς Αγώνες από το 1960. Αυτό το καλοκαίρι όμως, είναι η πρώτη φορά που θα συμμετέχουν στους Αγώνες του Ρίο παραολυμπιακοί αθλητές που έχουν ζήσει μία επιπλέον πρόκληση, αυτή του αναγκαστικού εκτοπισμού από την πατρίδα τους. Η συμμετοχή τους θα γίνει με την Ανεξάρτητη Παραολυμπιακή Ομάδα.

 

 

» Περισσότερα...

Παλαιότερα Νέα

2011

Νέα 2011

2010

Νέα 2010

2009

Νέα 2009

2008

Νέα 2008

URL: www.unhcr.gr/nea.html
copyright © 2001-2017 UNHCR - all rights reserved.