United Nations High Commissioner for Refugees

Τελευταία Νέα

Μετά το θάνατο του μικρού Αlan Kurdi, ολοένα και αυξάνονται οι πνιγμοί στη Μεσόγειο

03 September 2016

© UNHCR/Hereward Holland

 

Την ίδια μέρα πέρυσι, όλος ο κόσμος είχε συγκινηθεί από τη φωτογραφία του μικρού αγοριού από τη Συρία Alan Kurdi που πνίγηκε όταν η οικογένειά του, όπως και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι πρόσφυγες, προσπαθούσαν μέσα στην απόγνωσή τους να φτάσουν στην ασφάλεια στην Ευρώπη. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) εκτιμά ότι μετά τον θάνατο του Alan περίπου 4.176 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται στη Μεσόγειο - κατά μέσο όρο 11 άνδρες, γυναίκες και παιδιά χάνονται κάθε μέρα τους τελευταίους 12 μήνες.

 

 

» Περισσότερα...

Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα - Οι πρώτοι πρόσφυγες συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

28 August 2016

© UNHCR | Y.Kyvernitis

 

Γενεύη - Οι αθλητές με αναπηρία συναγωνίζονται για τη δόξα στους Παραολυμπακούς Αγώνες από το 1960. Αυτό το καλοκαίρι όμως, είναι η πρώτη φορά που θα συμμετέχουν στους Αγώνες του Ρίο παραολυμπιακοί αθλητές που έχουν ζήσει μία επιπλέον πρόκληση, αυτή του αναγκαστικού εκτοπισμού από την πατρίδα τους. Η συμμετοχή τους θα γίνει με την Ανεξάρτητη Παραολυμπιακή Ομάδα.

 

 

» Περισσότερα...

H Y.A. χαιρετίζει την ανακοίνωση της συμμετοχής δύο προσφύγων στην Ανεξάρτητη Παραολυμπιακή Ομάδα

26 August 2016

© UNHCR/Achilleas Zavallis

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) χαιρετίζει θερμά τη σημερινή ανακοίνωση της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) για τη συμμετοχή δύο προσφύγων που θα αγωνιστούν ως ομάδα στους προσεχείς Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

» Περισσότερα...

Ύπατος Αρμοστής: Η Ελλάδα χρειάζεται τη βοήθεια της Ε.Ε. για να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση

25 August 2016

© UNHCR/Achilleas Zavallis

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει ακόμα μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, ιδίως αν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) δεν ενισχύσουν τα προγράμματα μετεγκατάστασης και οικογενειακής επανένωσης, δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Filippo Grandi, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα την Τετάρτη, 24 Αυγούστου.

» Περισσότερα...

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Filippo Grandi επισκέπτεται την Ελλάδα

23 August 2016

© UNHCR/Achilleas Zavallis

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κ. Filippo Grandi επισκέπτεται την Ελλάδα από τις 23 έως τις 25 Αυγούστου 2016 προκειμένου να εκτιμήσει τις ανθρωπιστικές ανάγκες προσφύγων και μεταναστών, καθώς και τον τρόπο που θα μπορέσει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες να συνεισφέρει περαιτέρω στην ανθρωπιστική ανταπόκριση, στο πλαίσιο της στήριξης που παρέχει στις ελληνικές Αρχές.

» Περισσότερα...

Oλυμπιακοί Αγώνες για παιδιά πρόσφυγες στη Λέσβο

10 August 2016

© UNHCR/A. Zavallis

Με αφορμή την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο την Παρασκευή 5 Αυγούστου, περίπου 80 παιδιά είχαν την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε αγωνίσματα κλασικού στίβου στη δομή προσωρινής φιλοξενίας του Καρά Τεπέ στη Λέσβο.

» Περισσότερα...

Η Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων γράφει ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

05 August 2016

©UNHCR/Benjamin Loyseau

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία – Με το πλήθος να χειροκροτεί με ενθουσιασμό και να επευφημεί όρθιο, δέκα μέλη της πρώτης Ολυμπιακής Ομάδας Προσφύγων έγραψαν ιστορία την Παρασκευή το απόγευμα παρελαύνοντας στο πασίγνωστο Στάδιο Maracanã κατά την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2016 στο Ρίο

» Περισσότερα...

Ολοκληρώθηκε η ευρείας κλίμακας επιχείρηση προ-καταγραφής στην ηπειρωτική Ελλάδα

01 August 2016

© UNHCR/Roland Schönbauer

Η Υπηρεσία Ασύλου ανακοινώνει ότι η επιχείρηση για την προ-καταγραφή αιτημάτων διεθνούς προστασίας στην ηπειρωτική Ελλάδα, μέσω των ειδικών κέντρων προ-καταγραφής που είχαν τεθεί σε λειτουργία προσωρινά γι αυτό το σκοπό, έχει τελειώσει.

» Περισσότερα...

Μια ιστορία θάρρους και θλίψης από έναν Αφγανό έφηβο δημοσιογράφο

22 July 2016

© Omid Ahmadi

BAD FALLINGBOSTEL, Γερμανία - Συνηθίζουμε να πιστεύουμε ότι το νερό είναι ζωή, αλλά κάποιες φορές ισοδυναμεί με το αντίθετο: το θάνατο. Αυτό το σκεφτόμουν πολύ έντονα, όταν αντίκρυσα το θάνατο στη μέση των τρομακτικών και επικίνδυνων νερών μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, εκεί όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χαθεί. 

» Περισσότερα...

"Πρόσφυγας" ή "μετανάστης" - Ποιος όρος είναι ο σωστός;

11 July 2016

© UNHCR

Με περισσότερους από 65 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν εκτοπιστεί από τη βία παγκοσμίως και με τα πλοιάρια που διασχίζουν τη Μεσόγειο να εξακολουθούν τακτικά να βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα, βλέπουμε συχνά τους όρους 'πρόσφυγας' και ΄μετανάστης' να χρησιμοποιούνται χωρίς καμία διαφοροποίηση στα μέσα ενημέρωσης και στις δημόσιες συζητήσεις. Όμως, υπάρχει τελικά διαφορά ανάμεσα σε αυτούς τους δύο όρους, και αν ναι, έχει σημασία;

» Περισσότερα...

Παλαιότερα Νέα

2011

Νέα 2011

2010

Νέα 2010

2009

Νέα 2009

2008

Νέα 2008

URL: www.unhcr.gr/nea.html
copyright © 2001-2017 UNHCR - all rights reserved.