United Nations High Commissioner for Refugees

Τελευταία Νέα

Η Υ.Α. μεταφέρει επειγόντως αιτούντες άσυλο σε ξενοδοχεία στη Λέσβο εν μέσω σφοδρών χιονοπτώσεων

09 January 2017

© UNHCR/Elena Marda

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) και ο εταίρος της Ηλιαχτίδα έχουν ξεκινήσει τη μεταφορά περίπου 130 ευάλωτων αιτούντων άσυλο, κυρίως οικογένειες με παιδιά που μένουν σε σκηνές, σε ξενοδοχεία με προνομιακή τιμή, ως ένα μέτρο έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των χιονοπτώσεων στη Λέσβο. Η ρύθμιση αποτελεί μέρος ενός βραχυπρόθεσμου προγράμματος εγκατάστασης που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

» Περισσότερα...

UNHCR urgently transfers vulnerable asylum-seekers to hotels on Lesvos in the midst of heavy snowfall

09 January 2017

© UNHCR/Elena Marda

 

UNHCR, the UN Refugee Agency, and its partner Iliaktida, have started the temporary transfer of some 130 vulnerable asylum-seekers, mainly families with children living in tents, to hotels at special rates, as an emergency measure due to the snowfall on Lesvos. The arrangement is part of a short-term accommodation scheme funded by the European Union.

 

 

» Περισσότερα...

Ζωτικής σημασίας η ταχύτερη μεταφορά αιτούντων άσυλο από τα νησιά στην ενδοχώρα

06 January 2017

© UNHCR/Achilleas Zavallis

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) επαναλαμβάνει σήμερα την έκκλησή της να επιταχυνθεί η μεταφορά αιτούντων άσυλο από τα νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα. Ακόμα και μετά τις πρόσφατες προσπάθειες βελτίωσης της κατάστασης, οι συνθήκες σε πολλούς χώρους φιλοξενίας στα νησιά παραμένουν ιδιαίτερα ελλιπείς. Η ανάγκη για καλύτερη παροχή προστασίας θα γίνει ακόμα πιο έντονη αυτό το σαββατοκύριακο, όταν αναμένεται να πέσει η θερμοκρασία στα νησιά, και αυτό μας έχει ανησυχήσει.

» Περισσότερα...

UNHCR: Faster movement of people from Greek islands to mainland essential

06 January 2017

© UNHCR/Achilleas Zavallis

UNHCR, the UN Refugee Agency, is today reiterating its call to accelerate the moving of asylum-seekers from the Aegean islands to the Greek mainland. Even with recent efforts to improve matters, conditions at many sites on the islands remain very poor. The need for better protection will become all the more acute this weekend when temperatures on the islands are expected to drop. We are worried.

» Περισσότερα...

Σύρια πρόσφυγας χρησιμοποιεί τις κολυμβητικές της ικανότητες για να σώσει ζωές

27 December 2016

© UNHCR/Achilleas Zavallis

Πάνω σε ένα σκάφος έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, η ναυαγοσώστρια Sarah Mardini κοιτάζει με τα κιάλια της τον ορίζοντα, ψάχνοντας για λέμβους που μεταφέρουν πρόσφυγες από την Τουρκία.

» Περισσότερα...

Διαδικτυακά μαθήματα γλωσσών για 1.000 αιτούντες άσυλο στη Λέσβο

21 December 2016

© UNHCR

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Λέσβο, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εγκαινίασαν στις 12 Δεκεμβρίου ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για διαδικτυακά μαθήματα ξένων γλωσσών για αιτούντες άσυλο (Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη - OLS).

» Περισσότερα...

Online language classes for 1,000 asylum seekers on Lesvos

21 December 2016

© UNHCR

The University of the Aegean and the UNHCR sub-office of Lesvos, with the support of the European Commission, launched on December 12, an educational program for online language classes for asylum seekers on Lesvos (Erasmus+ Online Linguistic Support).

» Περισσότερα...

Η Υ.Α. του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες παρέχει εκπαιδευτικό εξοπλισμό σε σχολεία στην Κω και την Κάλυμνο

20 December 2016

 

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο της Κω, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες παρέδωσε εκπαιδευτικό εξοπλισμό σε διάφορα δημοτικά σχολεία και γυμνάσια της Κω και της Καλύμνου, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης της γενναιοδωρίας και της υποστήριξης που έχουν δείξει οι τοπικές κοινότητες στους πρόσφυγες σε όλη τη διάρκεια της κρίσης και πέρα ​​από αυτήν.

 

 

» Περισσότερα...

Δήλωση του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, για την κατάσταση στο Χαλέπι

17 December 2016

© UNHCR / Mohamed Jertila

"Με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Χαλέπι, ο πόλεμος στη Συρία έχει φτάσει σε καταστροφικά επίπεδα άνευ προηγουμένου. Μια σπουδαία πόλη και ο πληθυσμός της έχουν συντριβεί και η συλλογική ανταπόκριση της διεθνούς κοινότητας έχει αποτύχει παταγωδώς".

» Περισσότερα...

Διευκρινίσεις της Ύπατης Αρμοστείας για τις συζητήσεις για τις πολιτικές εμβολιασμών των παιδιών προσφύγων στην Ελλάδα

15 December 2016

©

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) κατανοεί ότι η θέση της για τις πολιτικές και την πρακτική εμβολιασμού των παιδιών προσφύγων παρουσιάζεται λανθασμένα στην κοινή γνώμη και στη Βουλή και επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα σημεία

» Περισσότερα...

Παλαιότερα Νέα

2011

Νέα 2011

2010

Νέα 2010

2009

Νέα 2009

2008

Νέα 2008

URL: www.unhcr.gr/nea.html
copyright © 2001-2017 UNHCR - all rights reserved.