United Nations High Commissioner for Refugees

Τελευταία Νέα

Τελευταία ενημέρωση για τα δύο ναυάγια στην Κεντρική Μεσόγειο

09 May 2017

© UNHCR/F. Malavolta

Τις τελευταίες 24 ώρες έχουμε λάβει ανησυχητικές πληροφορίες για δύο νέα ναυάγια στην Κεντρική Μεσόγειο.

Το πρώτο ναυάγιο συνέβη την Παρασκευή το βράδυ (5 Μαΐου), όταν βυθίστηκε μια φουσκωτή βάρκα μετά από αρκετές ώρες που έπλεε στη θάλασσα με 132 επιβαίνοντες. Περίπου 50 άνθρωποι διασώθηκαν και αποβιβάστηκαν στο Pozzallo (Σικελία) την Κυριακή, 7 Μαΐου. Εκτιμάται ότι περίπου 82 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται.

» Περισσότερα...

Δήλωση του Filippo Grandi για τις αφίξεις στη Μεσόγειο μέσα στο Σαββατοκύριακο

07 May 2017

© UNHCR/Alfredo D’Amato

Από την Παρασκευή 5 Μαΐου, περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι διέσχισαν τη Μεσόγειο για να φτάσουν στην Ιταλία, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των αφίξεων φέτος στις 43.000. Αυτές οι μαζικές αφίξεις, καθώς και το γεγονός ότι περισσότεροι από 1.150 άνθρωποι αγνοούνται ή έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή του έτους στην προσπάθεια τους να φτάσουν στην Ευρώπη, καταδεικνύουν ότι η διάσωση στη θάλασσα παραμένει ζωτικής σημασίας.

» Περισσότερα...

Former children’s home opens doors to refugee families in western Greece

05 May 2017

© UNHCR/Christos Tolis

Minister for Migration Policy Ioannis Mouzalas and UNHCR's Representative in Greece Philippe Leclerc presided over an opening ceremony organized by UNHCR, the UN Refugee Agency, which renovated the accommodation facility, Agia Eleni, with funding from the European Commission (EC).

» Περισσότερα...

Η πρώην παιδόπολη «Αγία Ελένη» υποδέχεται τις πρώτες οικογένειες προσφύγων

05 May 2017

© UNHCR/Christos Tolis

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) στην Ελλάδα Philippe Leclerc καλωσόρισαν στα πλαίσια της εκδήλωσης, που οργάνωσε η Υ.Α., την έναρξη λειτουργίας της νέας δομής στέγασης "Αγία Ελένη", με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

» Περισσότερα...

Η Yusra Mardini, κολυμβήτρια από τη Συρία, νέα Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Υ.Α.

27 April 2017

© UNHCR/Susan Hopper

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) ανακοίνωσε σήμερα ότι η Yusra Mardini, πρόσφυγας από τη Συρία και Ολυμπιακή αθλήτρια, ανακηρύσσεται Πρέσβειρα Καλής Θέλησης.

» Περισσότερα...

Το πρόγραμμα στέγασης αιτούντων άσυλο ξεκινά στην Κρήτη

25 April 2017

Σε Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα, 25 Απριλίου, στο Δημαρχείο Ηρακλείου επισημοποιήθηκε η σύμβαση μεταξύ της Αναπτυξιακής Ηρακλείου και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.), για το Πρόγραμμα στέγασης αιτούντων άσυλο σε διαμερίσματα στην Κρήτη, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

» Περισσότερα...

Ναυάγιο με νεκρούς στα ανοιχτά της Λέσβου

24 April 2017

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αργά εχθές το βράδυ, όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε ανάμεσα στην Τουρκία και το νησί της Λέσβου. Δύο γυναίκες έχει επιβεβαιωθεί ότι διασώθηκαν, ανάμεσά τους μία έγκυος. Εννέα σοροί έχουν εντοπιστεί στα ελληνικά χωρικά ύδατα και άλλοι επτά στην Τουρκία.

» Περισσότερα...

Several die as boat sinks off Greece’s Lesvos island, pregnant woman saved

24 April 2017

At least 16 people drowned late last night when the boat they were on sank between Turkey and the Greek island of Lesvos, but two confirmed survivors were rescued, including a pregnant woman. Nine bodies from the boat were found in Greek waters and seven in Turkey.

» Περισσότερα...

Ένα σπίτι μακριά από την πατρίδα

19 April 2017

© UNHCR /Christos Tolis

Η άνοιξη είναι πλέον γεγονός και ο 30χρονος Haysam είναι σε πολύ καλή διάθεση καθώς τριγυρνά τους δρόμους της Λιβαδειάς, μιας μικρής πόλης στις παρυφές των χιονισμένων βουνών της κεντρικής Ελλάδας. Ο Haysam έχει τους λόγους του να είναι χαρούμενος. Μετά από τρία και πλέον χρόνια αβεβαιότητας στην Τουρκία και την Ελλάδα, ζει πλέον σε ένα διαμέρισμα που διατίθεται με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) όσο περιμένει τη στιγμή που θα συναντήσει την υπόλοιπη οικογένειά του στο Βέλγιο.

» Περισσότερα...

Ένα αγόρι από το Αφγανιστάν βυθισμένο στη σιωπή

13 April 2017

© UNHCR/Roland Schönbauer

Ο 8χρονος Farzad από το Αφγανιστάν βυθίστηκε στη σιωπή, αφότου χωρίστηκε από την οικογένειά του στην προσπάθειά τους να διασχίσουν μέσα στο χιόνι τα ορεινά σύνορα μεταξύ του Ιράν και της Τουρκίας.

» Περισσότερα...

Παλαιότερα Νέα

2011

Νέα 2011

2010

Νέα 2010

2009

Νέα 2009

2008

Νέα 2008

URL: www.unhcr.gr/nea.html
copyright © 2001-2017 UNHCR - all rights reserved.