United Nations High Commissioner for Refugees

Τελευταία Νέα

Η Διεθνής Αλληλεγγύη στην πράξη στη Σύνοδο Ηγετών για τους Πρόσφυγες

21 September 2016

© UN Photo/Rick Bajornas

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες καλωσορίζει τη σημαντική επιπλέον βοήθεια στην οποία δεσμεύτηκαν οι κυβερνήσεις για την ενίσχυση της προστασίας και την εξεύρεση λύσεων για τους πρόσφυγες στη Σύνοδο Ηγετών για το θέμα των Προσφύγων, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, υπό τον πρόεδρο των ΗΠΑ Barack Obama.

» Περισσότερα...

Οι αφίξεις στη Μεσόγειο έφτασαν τις 300.000 φέτος: η Υ.Α. καλεί για νόμιμες οδούς και επιτάχυνση της μετεγκατάστασης

20 September 2016

© A. Zavallis

Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που έφτασαν στις ακτές της Ευρώπης φέτος ξεπέρασε σήμερα τις 300.000, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας. Ο αριθμός αυτός είναι αισθητά πιο χαμηλός από τις 520.000 αφίξεις μέσω θαλάσσης που είχαν καταγραφεί μέσα στους εννέα πρώτους μήνες του 2015, αλλά μεγαλύτερος από τις 216.054 συνολικά αφίξεις καθόλη τη διάρκεια του 2014.

» Περισσότερα...

Η Ύπατη Αρμοστεία χαιρετίζει τη Δήλωση της Νέας Υόρκης

19 September 2016

© UN Photo/Cia Pak

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες χαιρετίζει την ιστορική υιοθέτηση της Δήλωσης της Νέας Υόρκης από 193 κυβερνήσεις στη σημερινή Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (Γ.Σ.) κατά τη διάρκεια της πρώτης στα χρονικά Συνόδου του ΟΗΕ για την Αντιμετώπιση των Μεγάλων Ροών Προσφύγων και Μεταναστών.

» Περισσότερα...

Η Ύπατη Αρμοστεία προσφέρει σχολικά είδη στα παιδιά της Σάμου

16 September 2016

© UNHCR/ Despoina Anagnostou

 

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2016-2017, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) προσέφερε 100 σακίδια με γραφική ύλη και δωροεπιταγές για την αγορά αθλητικών ειδών σε μαθητές της Σάμου. Η διανομή αυτών των αγαθών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, σε ειδική εκδήλωση στο Δημαρχείο, υπό την αιγίδα του Δημάρχου Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλου.

 

 

» Περισσότερα...

Νέα έκθεση της Υ.Α. : Η εκπαίδευση των παιδιών-προσφύγων σε κρίση

15 September 2016

© UNHCR/Achilleas Zavallis

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) δημοσιεύει σήμερα την έκθεση "Missing Out: Refugee education in crisis", που καταδεικνύει ότι περισσότερα από τα μισά από τα 6 εκατομμύρια παιδιά σχολικής ηλικίας που εμπίπτουν στην εντολή της, δηλαδή 3,7 εκατομμύρια παιδιά, δεν έχουν καν πρόσβαση σε σχολείο.

» Περισσότερα...

Η Ύπατη Αρμοστεία καλεί τα κράτη της Ε.Ε. να ενισχύσουν το πρόγραμμα μετεγκατάστασης

13 September 2016

© UNHCR/Roland Schönbauer

Πριν από έναν χρόνο, η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) και τα κράτη μέλη συμφώνησαν σε ένα διετές σχέδιο για τη μετεγκατάσταση 160.000 αιτούντων άσυλο κυρίως από την Ελλάδα και την Ιταλία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, ο αριθμός των θέσεων που δεσμεύθηκαν εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ανεπαρκής και η υλοποίηση αδικαιολόγητα αργή και δύσκολη.

» Περισσότερα...

H Cate Blanchett και γνωστοί πρωταγωνιστές σε νέο βίντεο που στηρίζει την εκστρατεία #WithRefugees

12 September 2016

© Rich Hardcastle

Η Cate Blanchett, Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Υ.Α., δημοσιεύει σήμερα αποκλειστικά στην πλατφόρμα του Facebook μία νέα ταινία για την υποστήριξη της εκστρατείας της Υ.Α. και της έκκλησης #WithRefugees.

» Περισσότερα...

Eκτοπισμένοι αθλητές γράφουν ιστορία ανοίγοντας τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο

08 September 2016

© UNHCR/Benjamin Loyseau

Ρίο, Βραζιλία - Με το πλήθος να χειροκροτεί ζωηρά και να επευφημεί όρθιο, δύο αθλητές με αναπηρία που έχουν ζήσει μία επιπλέον πρόκληση, αυτή του αναγκαστικού εκτοπισμού από την πατρίδα τους, άφησαν ιστορία ανοίγοντας την παρέλαση των αθλητών στην Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώγων του 2016 στο Ρίο.

» Περισσότερα...

Έλληνες εθελοντές μοιράζονται το Βραβείο Προσφύγων Νάνσεν

06 September 2016

© UNHCR/Gordon Welters

 

Μια ομάδα θαλάσσιας διάσωσης με 2.000 εθελοντές, χάρη στην οποία σώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι κατά την προσφυγική κρίση του 2015, και μια παθιασμένη υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία παρείχε ασφαλές καταφύγιο σε χιλιάδες από τους πλέον ευάλωτους πρόσφυγες που έφτασαν στις ελληνικές ακτές, κέρδισαν από κοινού το Βραβείο Προσφύγων Νάνσεν για το 2016 της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.).

 

 

» Περισσότερα...

Greek Volunteers share UNHCR Nansen Refugee Award

06 September 2016

© UNHCR/Gordon Welters

A 2,000 strong volunteer sea rescue team, credited with saving thousands of lives during the 2015 refugee crisis, and a passionate human rights activist who provided a safe haven for thousands of the most vulnerable refugees arriving on Greek shores, are the joint 2016 winners of the UN Refugee Agency (UNHCR)'s Nansen Refugee Award.

» Περισσότερα...

Παλαιότερα Νέα

2011

Νέα 2011

2010

Νέα 2010

2009

Νέα 2009

2008

Νέα 2008

URL: www.unhcr.gr/nea.html
copyright © 2001-2017 UNHCR - all rights reserved.