United Nations High Commissioner for Refugees

Τελευταία Νέα

Η Συρία σε κρίσιμο σημείο, καθώς ο πόλεμος μπαίνει στο έβδομο έτος του

09 March 2017

© UNHCR

Καθώς πλησιάζει ένα ακόμα τραγικό ορόσημο στον ολέθριο πόλεμο της Συρίας, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) καλεί τη διεθνή κοινότητα να πολλαπλασιάσει τη γενναιόδωρη στήριξή της, ώστε να βοηθήσει να αντισταθμιστούν οι συνεχείς και αφόρητες κακουχίες που περνούν εκατομμύρια αθώοι άμαχοι στη χώρα τους και στην ευρύτερη περιοχή.

» Περισσότερα...

Μια γυναίκα πρόσφυγας σχεδιάζει το μέλλον της

08 March 2017

© UNHCR/Achilleas Zavallis

Έξι νεαρές Αφγανές κάθονται κάτω από μια ελιά έξω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ της Σάμου και τα μολύβια τους έχουν πάρει φωτιά κάνοντας σχέδια σε μπλοκ ζωγραφικής. Σε κάθε σελίδα υπάρχει μια ανθρώπινη φιγούρα πάνω στην οποία σχεδιάζουν περίτεχνα φορέματα, φούστες και μπλούζες.

» Περισσότερα...

A refugee woman designing her future

08 March 2017

© UNHCR/Achilleas Zavallis

Six young Afghan women sit beneath an olive tree outside Vathy, a government-run refugee site on this Greek island, their pencils flying across their sketchbooks. Each page contains a human figure on which they draw elaborate dresses, skirts and blouses.

» Περισσότερα...

Y.A. για το νέο Διάταγμα των ΗΠΑ: αναγκαία η ανθρωπιστική ανταπόκριση

07 March 2017

Με αφορμή το Διάταγμα της 6ης Μαρτίου σχετικά με το πρόγραμμα επανεγκατάστασης των ΗΠΑ, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) υπογραμμίζει ότι οι πρόσφυγες είναι καθημερινοί άνθρωποι που αναγκάστηκαν να διαφύγουν από τον πόλεμο, τη βία και τις διώξεις στην πατρίδα τους. Ανθρωποι που εξακολουθούν να έχουν άμεση ανάγκη ζωτικής βοήθειας και προστασίας.

» Περισσότερα...

Ένας πρόσφυγας βοηθάει με τις δεξιότητές του να βελτιωθεί η ζωή των άλλων

28 February 2017

© UNHCR/Achilleas Zavallis

 

Από τη στιγμή που ο Σύρος Mohamed Dhib πάτησε το πόδι του στο χώρο φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ της Λέσβου, καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να τον κάνει καλύτερο. Ακόμα και σήμερα, μήνες αφού μετακόμισε μαζί με την οικογένειά του σε ένα κοντινό διαμέρισμα, ο ηλεκτρολόγος επιστρέφει στο Καρά Τεπέ κάθε μέρα για να βοηθήσει την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) και τους εταίρους της στη βελτίωση της στέγασης των υπόλοιπων 900 προσφύγων και μεταναστών που μένουν εκεί.

» Περισσότερα...

Οι φτωχότερες χώρες φιλοξενούν την πλειοψηφία των αναγκαστικά εκτοπισμένων

27 February 2017

© UNHCR/Sam Tarling

Σύμφωνα με νέα έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.), οι συρράξεις, οι διώξεις και η βία έχουν οδηγήσει στον επιπλέον εκτοπισμό τουλάχιστον 3,2 εκατομμυρίων ανθρώπων μέσα στους πρώτους έξι μήνες του περασμένου έτους. Ταυτόχρονα, οι χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος ήταν αυτές που έπαιξαν τον μεγαλύτερο ρόλο στην υποδοχή των εκτοπισμένων όλου του κόσμου.

» Περισσότερα...

Μια οικογένεια διαλυμένη από τον πόλεμο της Συρίας βρίσκει καταφύγιο στην Ελλάδα

27 February 2017

© UNHCR/Achilleas Zavallis

Η Falak και η οικογένεια της είναι ανάμεσα στους χιλιάδες αιτούντες άσυλο, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί με τη βοήθεια της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) από τα νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα, όπου υπάρχουν καλύτερες συνθήκες στέγασης και υποδομές. Από τον Ιούνιο, η Υ.Α. έχει υποστηρίξει τη μεταφορά 5.556 αιτούντων άσυλο σε κέντρα φιλοξενίας υπό τη διαχείριση των Αρχών, καθώς και σε δομές στέγασης που στηρίζει ο Οργανισμός.

» Περισσότερα...

Πρόσφυγες και μετανάστες αντιμέτωποι με περισσότερους κινδύνους προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη

27 February 2017

©

Σε μια νέα έκθεση, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) περιγράφει με λεπτομέρεια τις επιπτώσεις των αυξημένων συνοριακών περιορισμών που άρχισαν να ισχύουν το 2016 στις μετακινήσεις των προσφύγων και των μεταναστών προς και εντός της Ευρώπης. Δείχνει ότι οι άνθρωποι συνεχίζουν να μετακινούνται αλλά επιχειρούν διαφορετικά και επικίνδυνα ταξίδια, που βασίζονται συχνά σε διακινητές λόγω της έλλειψης προσβάσιμων νόμιμων οδών για να φτάσουν στην Ευρώπη.

» Περισσότερα...

Περισσότεροι πρόσφυγες αφήνουν πίσω τους τις αποθήκες για καλύτερη στέγαση

21 February 2017

© UNHCR

Περίπου 120 πρόσφυγες και μετανάστες, που για μήνες έμεναν στην παλιά αποθήκη SK Market στη Βόρεια Ελλάδα, κοιμούνται πια, από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, στα κρεβάτια τους, σε δωμάτια ξενοδοχείων. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη μεταφορά προσφύγων από αποθήκες, σε καλύτερες συνθήκες φιλοξενίας, αυξάνοντας τον αριθμό των αποθηκών που έχουν μέχρι τώρα εκκενωθεί σε τρεις.

» Περισσότερα...

More refugees leave warehouse sites for better housing

21 February 2017

© UNHCR

Some 120 refugees and migrants that spent months in the old warehouse SK Market in the North of Greece are sleeping in hotel beds since earlier last week. This is the latest evacuation from warehouses to better accommodation bringing the number of warehouses closed for the time being up to three.

» Περισσότερα...

Παλαιότερα Νέα

2011

Νέα 2011

2010

Νέα 2010

2009

Νέα 2009

2008

Νέα 2008

URL: www.unhcr.gr/nea.html
copyright © 2001-2017 UNHCR - all rights reserved.