United Nations High Commissioner for Refugees

Τελευταία Νέα

Η Υ.Α. ανησυχεί για τις συνθήκες στους νέους χώρους φιλοξενίας προσφύγων και απευθύνει έκκληση να βρεθούν εναλλακτικές

27 May 2016

© © UNHCR/Stella Nanou

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) εκφράζει σοβαρή ανησυχία για τις ανεπαρκείς συνθήκες που επικρατούν σε αρκετούς χώρους φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα όπου μεταφέρθηκαν πρόσφυγες και μετανάστες μετά την απομάκρυνσή τους από τον αυτοσχέδιο καταυλισμό στην Ειδομένη. Επίσης απευθύνει έκκληση στις ελληνικές αρχές να χρησιμοποιήσουν την οικονομική υποστήριξη που παρέχει η Ε.Ε. ώστε να βρουν και να κάνουν χρήση καλύτερων εναλλακτικών όσο το δυνατόν γρηγορότερα. 

» Περισσότερα...

Η Υ.Α. και ο Δήμος Θεσσαλονίκης υπογράφουν συμφωνία για 660 θέσεις στέγασης προσφύγων

20 May 2016

© UNHCR/St.Nanou

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) και ο Δήμος Θεσσαλονίκης υπέγραψαν σήμερα μια συμφωνία για την παροχή προσωρινής στέγασης σε πρόσφυγες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά και σε ευάλωτους αιτούντες άσυλο. 

» Περισσότερα...

Σεμινάρια Y.A. για την ενίσχυση του συντονισμού στο πλαίσιο της προσφυγικής ανταπόκρισης στην Ελλάδα

16 May 2016

© UNHCR/Achilleas Zavallis

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α) ξεκινάει αυτή την βδομάδα στην Ελλάδα μια σειρά από σεμινάρια που θα προσφέρουν πρόσθετα εργαλεία με σκοπό να ενισχυθεί ο συντονισμός μεταξύ των διάφορων εταίρων και να εξασφαλίσει ότι η συλλογική προσπάθειά τους, στηρίζοντας τις αρχές σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, θα βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης για τις δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες στη χώρα.  

» Περισσότερα...

Κοινό Δελτίο Τύπου: Ξεκινά η καταγραφή όσων βρίσκονται σε χώρους υποδοχής στην ενδοχώρα και επιθυμούν να ζητήσουν διεθνή προστασία

14 May 2016

© UNHCR/Yorgos Kyvernitis

Η Υπηρεσία Ασύλου θα υλοποιήσει πρόγραμμα προ-καταγραφής αιτούντων διεθνούς προστασίας στην ενδοχώρα από τα τέλη Μαΐου ως τα τέλη Ιουλίου, με την οικονομική ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Εσωτερικών).

» Περισσότερα...

Νέα Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας η Cate Blanchett

02 May 2016

© UNHCR/J. Matas

ΓΕΝΕΥΗ, 2 Μαΐου (Υ.Α.) – Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) ανακηρύχθηκε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Cate Blanchett, όπως ανακοίνωσε στις 2 Μαΐου ο Οργανισμός. 

» Περισσότερα...

Επιζώντες είδαν με τρόμο εκατοντάδες ανθρώπους να πνίγονται

02 May 2016

© UNHCR/A. Zavaliis

Το μόνο που μπορούσε να κάνει ο Yasin Osman Ibrahim με τον τρίχρονο γιο του Abdulrahman ήταν να βλέπουν με τρόμο πάνω από 500 πρόσφυγες και μετανάστες να πνίγονται μπροστά στα μάτια τους πριν από δύο εβδομάδες, σε ένα από τα χειρότερα ναυάγια που έχουν συμβεί στη Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια. 

» Περισσότερα...

Από τη Συρία στο Χαλάνδρι

27 April 2016

© UNHCR/Maria Daliani

Η εμπειρία μιας μητέρας-πρόσφυγα από τη Συρία, η οποία ξέφυγε από τον πόλεμο με τα δυο μικρά της παιδιά, αποτελεί μια τυπική ιστορία πολλών οικογενειών, οι οποίες καταφθάνουν στην Ελλάδα αναμένοντας μια φιλόξενη και θερμή ανταπόκριση από τους Έλληνες.

» Περισσότερα...

Κρατώντας την Ολυμπιακή Φλόγα

© UNHCR/Achilleas Zavallis.

Τίποτα δεν αποσπά την προσοχή του καθώς παίρνει θέση για να βουτήξει στην Ολυμπιακή πισίνα. Ο Ιμπραήμ Αλ Χουσεΐν είναι απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό που βλέπει μπροστά του. Από το μυαλό του κάθε άλλη σκέψη έχει παραμεριστεί: ο πόλεμος στη Συρία και το πώς διέφυγε πριν από τρία χρόνια, οι επώδυνες μνήμες για τους οικείους που έμειναν πίσω, ο τραυματισμός του από βόμβα το 2012 που τον άφησε με μερική αναπηρία στο δεξί του πόδι. Τώρα είναι μόνο εκείνος και το νερό. Δίνει μία και κάνει βουτιά.

» Περισσότερα...

Μαρτυρίες επιζώντων για μαζική απώλεια ζωών στην τελευταία τραγωδία στη Μεσόγειο

© Italian Navy/Massimo Sestini

Oμάδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) επισκέφτηκε και μίλησε την Τρίτη με επιζώντες πιθανόν μιας από τις χειρότερες τραγωδίες που αφορά πρόσφυγες και μετανάστες τον τελευταίο χρόνο. Εάν επιβεβαιωθεί, σχεδόν 500 άνθρωποι μπορεί να έχασαν τη ζωή τους όταν ένα μεγάλο σκάφος ναυάγησε στη Μεσόγειο σε άγνωστη τοποθεσία μεταξύ Λιβύης και Ιταλίας. Οι 41 επιζώντες (37 άνδρες, τρεις γυναίκες και ένα τρίχρονο παιδί) διασώθηκαν από ένα εμπορικό πλοίο και μεταφέρθηκαν στην Καλαμάτα στις 16 Απριλίου. Ανάμεσα στους επιζώντες ήταν 23 άτομα από τη Σομαλία, 11 από την Αιθιοπία, 6 από την Αίγυπτο και 1 από το Σουδάν. 

» Περισσότερα...

ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2015

© UNHCR / Yorgos Kyvernitis

Αθήνα, 19.4.2016 – Την ετήσια έκθεση για το 2015 παρουσίασε σήμερα το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας (www.rvrn.org), στην οποία αναλύονται τα ποσοτικά και ποιοτικά αποτελέσματα της καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας και εγκλημάτων μίσους από τις 35 οργανώσεις που συμμετέχουν στο Δίκτυο. 

» Περισσότερα...

Παλαιότερα Νέα

2011

Νέα 2011

2010

Νέα 2010

2009

Νέα 2009

2008

Νέα 2008

URL: www.unhcr.gr/nea.html
copyright © 2001-2017 UNHCR - all rights reserved.