United Nations High Commissioner for Refugees

Εκστρατεία “Gimme shelter” της Ύπατης Αρμοστείας: Κάλεσμα βοήθειας για το Κονγκό

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008

Με τις συγκρούσεις να μαίνονται στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ) και χωρίς να διαφαίνεται κάποια προοπτική λύσης για τους 250.000 Κονγκολέζους που έχουν αναγκαστεί να φύγουν από τα σπίτια τους λόγω των εχθροπραξιών, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μπεν Άφλεκ και ο Σερ Μικ Τζάγκερ κυκλοφορούν σήμερα μια ταινία μικρού μήκους με σκοπό να βοηθήσουν να συγκεντρωθεί το ποσό των 23 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ  για τους Πρόσφυγες μέσα στο 2009. Με αυτό το ποσό θα εξασφαλιστεί η αγορά πόσιμου νερού και πακέτων επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας για την περιοχή.

» Περισσότερα...

Ελπιδοφόρα ανταπόκριση δωρητών σε έκκληση για χρηματοδότηση υπέρ των προσφύγων

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008

Πρόκληση παραμένει η κάλυψη των παγκόσμιων αναγκών

ΓΕΝΕΥΗ — Καθώς συνεχίζεται να αυξάνεται ο αριθμός των προσφύγων και των εκτοπισμένων ανά τον κόσμο, δωρητές υποσχέθηκαν να καταβάλουν το ποσό των 463 εκατομμυρίων δολαρίων περίπου σε προγράμματα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες μέσα στο 2009. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο περίπου των συνολικών αναγκών του Οργανισμού μέσα στην επόμενη χρονιά, που υπολογίζονται σε 1,86 δισεκατομμύρια δολάρια. Το ποσό που υποσχέθηκαν φέτος οι δωρητές, κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνόδου δωρητών της Ύπατης Αρμοστείας στη Γενεύη, ήταν μικρότερο κατά 6% σε σύγκριση με το ποσό που συγκεντρώθηκε στην περσινή σύνοδο όταν οι δωρητές είχαν δεσμευτεί για σχεδόν 492 εκατομμύρια δολάρια, ανταποκρινόμενοι στη σχετική έκκληση της Ύπατης Αρμοστείας. 

» Περισσότερα...

Ύπατη Αρμοστεία:Σε αναζήτηση λύσεων για εκατομμύρια πρόσφυγες σε μακρόχρονη εξορία

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2008

ΓΕΝΕΥΗ - Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κ. Αντόνιο Γκουτέρες ξεκίνησε χθες διήμερο διεθνή διάλογο με σκοπό την αναζήτηση λύσεων για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε  καταστάσεις “παρατεταμένων προσφυγικών κρίσεων”, ζώντας χρόνια στην εξορία και χωρίς να διαφαίνεται η προοπτική λύσης.

» Περισσότερα...

Η Ύπατη Αρμοστεία χαιρετίζει την προθυμία της Ε.Ε. για μετεγκατάσταση περισσότερων προσφύγων από το Ιράκ

Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2008

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) χαιρετίζει την προθυμία που εκφράζεται από τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) για τη μετεγκατάσταση περισσότερων προσφύγων από το Ιράκ στα κράτη μέλη της Ε.Ε. Το συμπέρασμα αυτό, που υιοθετήθηκε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες στις 27 Νοεμβρίου, αποτελεί θετική ανταπόκριση στην έκκληση της Υ.Α. για τη μετεγκατάσταση περισσότερων προσφύγων στην Ε.Ε. Η Υ.Α. έχει ζητήσει τη μετεγκατάσταση ιδιαίτερα των ευάλωτων προσφύγων από το Ιράκ, όπως είναι τα θύματα βασανιστηρίων, γυναίκες που κινδυνεύουν, ασυνόδευτα παιδιά ή ηλικιωμένοι χωρίς υποστήριξη.

» Περισσότερα...

Επίσκεψη της Ύπατης Αρμοστείας στην Πάτρα

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008

Αθήνα – Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα ανακοινώνει διήμερη επίσκεψη στην Πάτρα, την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη, 1 και 2 Δεκεμβρίου 2008.  Στην αποστολή θα μετέχουν ο Επικεφαλής του Γραφείου, κ. Γιώργος Τσαρμπόπουλος, η Υπεύθυνη του Τομέα Ενημέρωσης, κ. Καίτη Κεχαγιόγλου, η Υπεύθυνη του Τομέα Προστασίας, κ. Καλλιόπη Στεφανάκη, και η Βοηθός Προστασίας, κ. Δάφνη Καπετανάκη.

 

» Περισσότερα...

Διάσκεψη της Καμπούλ: Υποσχέσεις για βιώσιμη επιστροφή

19/11/2008

ΚΑΜΠΟΥΛ, Αφγανιστάν, 19 Νοεμβρίου - Υποσχέσεις για την ενίσχυση των προσπαθειών για τους επαναπατριζόμενους και τους εκτοπισμένους στο πλαίσιο της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής για το Αφγανιστάν έδωσαν η κυβέρνηση του Αφγανιστάν και το Γραφείο του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

» Περισσότερα...

Μαζική διανομή τροφίμων σε έξι καταυλισμούς της Υ.Α. στο Βόρειο Κίβου

06/11/2008

ΓΚΟΜΑ, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, 5 Νοεμβρίου (Υ.Α.) – Μαζική διανομή τροφίμων σε έξι καταυλισμούς της Υ.Α. στο Βόρειο Κίβου όπου φιλοξενούνται δεκάδες χιλιάδες εσωτερικά εκτοπισμένοι Κονγκολέζοι βρισκόταν σε εξέλιξη την Τετάρτη ενώ η Υ.Α. ετοιμαζόταν παράλληλα να μοιράσει τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας με σκηνές και είδη οικιακής χρήσης.

» Περισσότερα...

Βράβευση Μαθητών που Διακρίθικαν σε διαγωνισμό του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2008

Δελτίο Τύπου - Πρόσκληση


Με αφορμή την Ημέρα του ΟΗΕ που τιμάται κάθε χρόνο στις 24 Οκτωβρίου, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και η Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων σας προσκαλούν στην Τελετή Βράβευσης των μαθητών και μαθητριών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας του 2007, με θέμα τα «Παιδιά Πρόσφυγες».  Η τελετή αυτή πραγματοποιείται χάρη στην πολύτιμη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

» Περισσότερα...

Μέτρια χρονιά για την προστασία των προσφύγων, τονίζει η Βοηθός Ύπατου Αρμοστή

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2008

ΓΕΝΕΥΗ - Παρά την κάποια πρόοδο που σημειώθηκε την περασμένη χρονιά, μεγάλος αριθμός ακόμη προσφύγων και αιτούντων άσυλο συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τη μισαλλοδοξία και την άρνηση των δικαιωμάτων τους σε πολλά μέρη του κόσμου, δήλωσε την Τετάρτη η υπεύθυνη της Υ.Α. για την προστασία.

» Περισσότερα...

Ο Γκουτέρρες κάνει έκκληση για τους φτωχούς και εκτοπισμένους του κόσμου κατά την έναρξη των εργασιών της Εκτελεστικής Επιτροπής

Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2008

ΓΕΝΕΥΗ - Η ευημερία των φτωχών και ξεριζωμένων ατόμων βρίσκεται σε ολοένα μεγαλύτερο κίνδυνο καθώς η διεθνής κοινότητα αντιμετωπίζει ένα συνδυασμό δυσμενών οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών τάσεων που απειλούν να πυροδοτήσουν ακόμα περισσότερους εκτοπισμούς στα επόμενα χρόνια, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρρες.

» Περισσότερα...

Βραβείο Προσφύγων Νάνσεν 2008 στο Πρόγραμμα Αποναρκοθέτησης στο νότιο Λίβανο

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2008

ΒΗΡΥΤΤΟΣ – Το Βραβείο Προσφύγων Νάνσεν  για το 2008 θα απονεμηθεί στον Βρετανό επικεφαλής του Προγράμματος του ΟΗΕ για την Αποναρκοθέτηση στο νότιο Λίβανο και τα 990 μέλη της ομάδας του για το θάρρος που επέδειξαν κατά την απομάκρυνση τόνων θανάσιμων πυρομαχικών που αποτελούσαν εμπόδιο για την ασφαλή επιστροφή εκατοντάδων χιλιάδων εκτοπισμένων.

» Περισσότερα...

Η Ύπατη Αρμοστεία καλεί τις χώρες της ΕΕ να χτίσουν μια «Ευρώπη Ασύλου»

8 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΑΡΙΣΙ – Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρρες, κάλεσε τη Δευτέρα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για ένα εναρμονισμένο και αποτελεσματικό κοινό σύστημα ασύλου.

» Περισσότερα...

Αυξάνεται ο αριθμός των εκτοπισμένων που επιστρέφουν στα σπίτια τους στη Γεωργία

27/08/2008

ΓΚΟΡΙ, Γεωργία, 26 Αυγούστου – Γραφείο και προσωρινή αποθήκη άνοιξε η Ύπατη Αρμοστεία στην πόλη Γκόρι της Γεωργίας καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στα σπίτια τους έπειτα από την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων μετά την πρόσφατη σύγκρουση.

» Περισσότερα...

Κατάσταση ανομίας στη Γεωργία προκαλεί νέο βίαιο εκτοπισμό, σύμφωνα με καταγγελίες

27 Αυγούστου 2008

ΓΕΝΕΥΗ - Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη της σύγκρουσης στη Νότια Οσετία να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να περιορίσουν περαιτέρω κρούσματα παρανομίας που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέες μετακινήσεις του πληθυσμού. Σε αυτό το πλαίσιο, ανησυχίες εξέφρασε την Τρίτη η Ύπατη Αρμοστεία σχετικά με καταγγελίες για νέες αναγκαστικές μετακινήσεις εξαιτίας λεηλασιών από πολιτοφύλακες βόρεια της γεωργιανής πόλης του Γκόρι κοντά στα σύνορα με την αποσχισθείσα περιοχή της Νότια Οσετίας.

» Περισσότερα...

Ο Γκουτέρρες ολοκληρώνει την αποστολή του σε Γεωργία και Ρωσία – Επίσκεψη στη Νότια Οσετία

25 Αυγούστου 2008

ΤΣΚΙΝΒΑΛΙ, ΝΟΤΙΑ ΟΣΕΤΙΑ - Ολοκληρώνοντας την τετραήμερη αποστολή του στη Γεωργία και τη Ρωσία, λίγο μετά τον τερματισμό των συγκρούσεων στη Νότια Οσετία, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρρες συναντήθηκε την Παρασκευή με αρκετές οικογένειες στην πόλη Τσκινβάλι της Νότια Οσετίας και παρακολούθησε τη μαζική επιχείρηση της ρωσικής οργάνωσης επείγουσας παρέμβασης EMERCOM.

» Περισσότερα...

Δεύτερη αερομεταφορά της Ύπατης Αρμοστείας στη Γεωργία – Διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τιφλίδα

15 Αυγούστου 2008

ΓΕΝΕΥΗ - Η δεύτερη αερομεταφορά της Ύπατης Αρμοστείας κατέφθασε την Πέμπτη το πρωί στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, με 32 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας που θα διανεμηθούν σε χιλιάδες ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί από την κρίση στην αποσχισθείσα περιοχής της Νότιας Οσετίας.

» Περισσότερα...

Ελληνική βοήθεια στην Ύπατη Αρμοστεία για τον Καύκασο

14 Αυγούστου 2008

ΑΘΗΝΑ – Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εκφράζει τις ευχαριστίες της για την οικονομική ενίσχυση ύψους 100.000 ευρώ της Ελληνικής κυβέρνησης προς την Οργάνωση του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με στόχο την ανακούφιση των προσφύγων που ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους στη Νότια Οσσετία και βρήκαν καταφύγιο στο βορρά.  Επίσης, 14 τόνοι με είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν από το Υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και αρμόδιους κρατικούς φορείς, στάλθηκαν χθες με αεροσκάφος τύπου C-130 στη Γεωργία, για την ανακούφιση του εσωτερικά εκτοπισμένου άμαχου πληθυσμού.

» Περισσότερα...

Ύπατη Αρμοστεία: Σοκ και θλίψη από τον θάνατο ανθρωπιστικών υπαλλήλων της Διεθνούς Επιτροπής Διάσωσης στο Αφγανιστάν

14 Αυγούστου 2008

ΓΕΝΕΥΗ - Σοκ και θλίψη εξέφρασε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρρες για τον θάνατο στο Αφγανιστάν τεσσάρων ανθρωπιστικών υπαλλήλων της Διεθνούς Επιτροπής Διάσωσης (ΔΕΔ).

» Περισσότερα...

Η πρώτη αερομεταφορά της Ύπατης Αρμοστείας καταφτάνει στη Γεωργία - Αυξάνεται ο αριθμός των εκτοπισμένων

12/08/2008

ΓΕΝΕΥΗ, 12 Αυγούστου - Η πρώτη αερομεταφορά της Ύπατης Αρμοστείας με 34 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες από τις συγκρούσεις στη Νότια Οσετία έφθασε στη Γεωργία σήμερα το πρωί. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των ξεριζωμένων λόγω των συγκρούσεων έχει φτάσει τις 100.000.

» Περισσότερα...

Αερογέφυρα της Ύπατης Αρμοστείας για τους εκτοπισμένους της Νότιας Οσετίας

11 Αυγούστου 2008


ΓΕΝΕΥΗ – Αερογέφυρα στήνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για να ενισχύσει τα αποθέματα ανθρωπιστικής βοήθειας που διαθέτει στην περιοχή του Καυκάσου ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζεται η ανησυχία για την τύχη των αμάχων που έχουν εγκλωβιστεί στις συγκρούσεις στη Νότια Οσετία.

» Περισσότερα...

Η Ύπατη Αρμοστεία καλωσορίζει πληροφορίες για ασφαλείς διόδους στη Νότια Οσετία

10 Αυγούστου 2008

ΓΕΝΕΥΗ - Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες  Αντόνιο Γκουτέρρες καλωσόρισε σήμερα πληροφορίες ότι θα δημιουργηθούν δύο ασφαλείς δίοδοι για τους άμαχους που εγκλωβίστηκαν στις συγκρούσεις στην αποσχισθείσα περιοχή της Νότιας Οσετίας στη Γεωργία.

» Περισσότερα...

Ελεύθερη πρόσβαση για τις ανθρωπιστικές οργανώσεις και ασφαλές πέρασμα για τους αμάχους στην Οσετία ζητά ο Γκουτέρρες

10 Αυγούστου 2008

ΓΕΝΕΥΗ – Τη σοβαρή ανησυχία του για το δράμα χιλιάδων αμάχων που εγκλωβίστηκαν στις συγκρούσεις που μαίνονται στην αποσχισθείσα περιοχή της Νότιας Οσετίας στη Γεωργία εξέφρασε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρρες.

» Περισσότερα...

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΛΑΙΣΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

24 Ιουλίου 2008

KUALA LUMPUR, Μαλαισία, 24 Ιουλίου (Ύπατη Αρμοστεία)

Με την ολοκλήρωση της αποστολής στη Μαλαισία αυτή την εβδομάδα, η Δημοκρατία της Τσεχίας πρόκειται να γίνει το πρώτο κράτος του πρώην Ανατολικού Μπλοκ το οποίο θα γίνει χώρα μετεγκατάστασης προσφύγων.

» Περισσότερα...

Κάρτες Ταυτότητας της Υ.Α δίνουν στους Πρόσφυγες στο μπακλαντές ένα πρόσωπο.

23/07/2008

Καταυλισμός προσφύγων στην KUTUPALONG, Μπανγκλαντές, 23 Ιουλίου

Πολύ συχνά, οι γυναίκες στη συντηρητική μουσουλμανική κοινότητα αυτού του καταυλισμού προσφύγων θεωρούνται προσάρτημα των ανδρών συγγενών τους και εξαρτώνται από αυτούς ακόμα για τα απολύτως απαραίτητα καθημερινά τους δελτία σίτισης.

» Περισσότερα...

H Y.A. χαιρετίζει τις ενέργειες για δημιουργία κέντρου υποδοχής για ασυνόδευτους ανήλικους στη Λέσβο

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008

Το Γραφείο Ελλάδας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες χαιρετίζει τις προσπάθειες της Πολιτείας για βελτίωση των συνθηκών υποδοχής, σύμφωνα με τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα, των ασυνόδευτων ανηλίκων διαφόρων εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων μπορεί να υπάρχουν και αιτούντες άσυλο. Οι πρόσφατες ενέργειες για τη δημιουργία μιας ειδικής δομής υποδοχής στην Αγιάσο της Λέσβου, για τη φροντίδα των ασυνόδευτων παιδιών, είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι αξιέπαινη η μέχρι σήμερα δράση και προσφορά Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και εθελοντών στη λειτουργία αυτής της δομής. Όμως χρειάζεται άμεση στελέχωση του κέντρου, καθώς και επίλυση μιας σειράς ζητημάτων αναφορικά με τη διαχείριση και λειτουργία του.  

» Περισσότερα...

Ανησυχία της Υ.Α. για τους ανήλικους στο κέντρο κράτηση στη Λέσβο

Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2008


Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στη Λέσβο

Το βράδυ της Κυριακής, 22 Ιουνίου, ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκδηλώσεων που διοργάνωσε το Γραφείο Ελλάδας της Υ.Α. του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην πόλη της Μυτιλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, σε συνεργασία με τη Νομαρχία Λέσβου και το Δήμο Μυτιλήνης και με τη στήριξη της Πρωτοβουλίας υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών Λέσβου «Προς Φυγή». Οι εκδηλώσεις αυτές αγκαλιάστηκαν από την τοπική κοινωνία και αποτέλεσαν αφορμή για να αναδειχθούν ζητήματα που σχετίζονται με την υποδοχή των μικτών μεταναστευτικών ρευμάτων (μεταξύ των οποίων και αιτούντες άσυλο), που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά παρουσιάζουν σημαντική αύξηση στη Λέσβο, την κατάσταση στο κέντρο προσωρινής διαμονής (κράτησης) αλλοδαπών και τα προβλήματα που σχετίζονται με τους ασυνόδευτους ανηλίκους.

» Περισσότερα...

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων, ο Γκουτέρες επισημαίνει πως η προστασία των προσφύγων γίνεται όλο και πιο δύσκολη

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2008

ΓΕΝΕΥΗ- Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε την Παρασκευή πως η παροχή προστασίας στους πρόσφυγες σήμερα είναι πολύ πιο δύσκολη από ό,τι όταν ξεκίνησε το έργο της η Υ.Α., το 1951, προσπαθώντας να βρει λύσεις για τους Ευρωπαίους που είχαν εκτοπιστεί εξαιτίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

» Περισσότερα...

Ο αριθμός των προσφύγων και των εκτοπισμένων ατόμων παγκοσμίως αυξάνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008


Μια νέα παγκόσμια έρευνα αναφέρει ότι υπήρχαν 11.400.000 πρόσφυγες εκτός των χωρών τους και 26 ακόμα εκατομμύρια  εκτοπισμένοι από συγκρούσεις ή διώξεις στα τέλη του 2007, προκαλώντας έτσι έναν πρωτοφανή αριθμό ξεριζωμένων ατόμων υπό την προστασία της Υπηρεσίας Προσφύγων του ΟΗΕ.

» Περισσότερα...

Η ΦΕΤΙΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2008 

Στην Ελλάδα  παρουσιάστηκε Έρευνα για Ασυνόδευτους Ανηλίκους Αιτούντες Άσυλο Εκδηλώσεις στη Μυτιλήνη, 20- 27 Ιουνίου

ΑΘΗΝΑ – Σε όλο τον κόσμο, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) αφιερώνει τη φετινή Ημέρα Προσφύγων, που τιμάται στις 20 Ιουνίου, στο δικαίωμα προστασίας εκατομμυρίων ξεριζωμένων από τη βία και τις διώξεις. Το Γραφείο της Υ.Α. στην Ελλάδα παρουσίασε σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου,  παρουσία του Πρεσβευτή Καλής Θέλησης της Υ.Α., Γιώργου Νταλάρα, τα συμπεράσματα έρευνας για τους Ασυνόδευτους Ανηλίκους αιτούντες άσυλο στη χώρα μας.  Τιμώντας την Ημέρα Προσφύγων το Γραφείο της Υ.Α. στην Ελλάδα αποκεντρώνει τις φετινές εκδηλώσεις του και συμβολικά διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων στη Μυτιλήνη, σημείο εισόδου πολλών μικτών ομάδων, που περιλαμβάνουν και ανθρώπους που έχουν ανάγκη από διεθνή προστασία.

» Περισσότερα...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων που είναι αφιερωμένη στην Προστασία των προσφύγων διεθνώς,ο Επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα,  Γιώργος Τσαρμπόπουλος και ο Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της Υ.Α., Γιώργος Νταλάρας
σας προσκαλούν σε Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, 18 Ιουνίου και ώρα 12.30 στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδας, Ακαδημίας 23.

» Περισσότερα...

Επίσκεψη κλιμακίου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο Βόλο

Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2008

Στο πλαίσιο μιας σειράς επισκέψεων της Οργάνωσης του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στα κέντρα υποδοχής αιτούντων άσυλο και στα κέντρα φιλοξενίας αλλοδαπών ανηλίκων,ο επικεφαλής του Γραφείου Ελλάδας, κ. Γιώργος Τσαρμπόπουλος, και ο Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας, κ. Γιώργος Νταλάρας, επισκέπτονται αύριο

» Περισσότερα...

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανταποκρίνεται στην επείγουσα έκκληση της Κίνας για παροχή προσωρινής στέγασης στους πληγέντες από τoν πρόσφατο καταστροφικό σεισμό.

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2008

ΓΕΝΕΥΗ - Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες προσφέρει στην Κίνα 11.000 σκηνές, συμβάλλοντας στις προσπάθειες της χώρας να εξασφαλίσει προσωρινά καταλύματα στα 5 εκατομμύρια κατοίκων της τα οποία έμειναν χωρίς στέγη έπειτα από τον καταστροφικό σεισμό της προηγούμενης βδομάδας στην επαρχία Sichuan.

» Περισσότερα...

Εκστρατεία Ενημέρωσης της Υ.Α. - Εκδήλωση και Συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη(8-9 Μαΐου).

15 Μαΐου  2008

Εκδήλωση για τους πρόσφυγες διοργάνωσε τo Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, την Παρασκευή, 9 Μαΐου, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη. Μια μέρα πριν,  στις 8 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την εκστρατεία ενημέρωσης της Ύπατης Αρμοστείας για τα ζητήματα προστασίας των προσφύγων στην Ελλάδα, στην οποία συμμετείχε η Οργάνωση «Κοινωνική Αλληλεγγύη» που διατηρεί στέγη υποδοχής αιτούντων άσυλο στη Θεσσαλονίκη.

» Περισσότερα...

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια από ξηράς και αέρος στη Μυανμάρ.Έκκληση για οικονομική ενίσχυση απευθύνει το Γραφείο Ελλάδας.

Τρίτη, 13  Μαΐου 2008

ΓΕΝΕΥΗ – Η Ύπατη Αρμοστεία  του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έστειλε το Σάββατο το πρώτο κομβόι του ΟΗΕ με ανθρωπιστική βοήθεια στη Μυανμάρ από τη γειτονική Ταϊλάνδη, ενώ η αερομεταφορά των περίπου 100 τόνων  με επειγόντως αναγκαίες προμήθειες για προσωρινά καταλύματα ξεκίνησε από το Ντουμπάι.

» Περισσότερα...

Μυανμαρ επειγουσα αναγκη για βοηθεια

8 Μαΐου  2008

Γενεύη, 7 Μαΐου (UNHCR) – Η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες έχει αναλάβει να παραδώσει 22 τόνους επειγουσών προμηθειών προς ανακούφιση των θυμάτων στη Μυανμάρ περνώντας τα σύνορα από το Μάε Στο, στη Βόρειο-Δυτική Ταϊλάνδη.

 « Συνεργαζόμαστε στενά με τις αρχές της Μυανμάρ προκειμένου να μεταφέρουμε τις προμήθειες προς ανακούφιση των θυμάτων στο εσωτερικό της Μυανμάρ οδικώς μέσα από την Ταϊλάνδη και επίσης εξετάζουμε τη δυνατότητα αποστολή περισσότερων επειγουσών προμηθειών για στέγαση  – κυρίως πλαστικά σκεπάσματα και μουσαμάδες – στην Γιανγκόν ( πρωτεύουσα της Μυανμάρ) αεροπορικώς από το Ντουμπάι ,» είπε η Τζάνετ Λιμ , διευθύντρια του Ασιατικού Ειρηνικού Γραφείου του UNHCR, την Τετάρτη στη Γενεύη.

» Περισσότερα...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2 Μαΐου 2008


Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα,το Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση  Κοινωνική Αλληλεγγύη σας προσκαλούν  στην εκδήλωση που διοργανώνουν την Παρασκευή,  9 Μαΐου και ώρα 6 μ.μ., στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού παρουσία του Πρεσβευτή Καλής Θέλησης της Υ.Α., κ. Γ. Νταλάρα,
στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα.

» Περισσότερα...

Παρουσίαση Εκστρατείας για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα

30 Απριλίου 2008

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Επικεφαλής του  Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα,  κ. Γιώργος Τσαρμπόπουλος σας προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου  την Πέμπτη 8 Μαΐου και ώρα 12.00,
στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού  (Λεωφ. Στρατού 2, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 868570) με αφορμή την εκστρατεία ενημέρωσης της Ύπατης Αρμοστείας  για τα ζητήματα προστασίας των προσφύγων στην Ελλάδα.  Θα μιλήσει επίσης η κ. Νόνα Νιγριτινού από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Ανθρωπιστικής Βοήθειας «Κοινωνική Αλληλεγγύη».

» Περισσότερα...

Η Yπατη Αρμοστεία συνιστά στα ευρωπαϊκά κράτη να σταματήσουν τις επιστροφές προσφύγων στην Ελλάδα βάσει του Κανονισμού του Δουβλίνου

22 Απριλίου 2008

Την Τετάρτη 15.4.2008, η Υπατη Αρμοστεία δημοσιοποίησε θέση σχετικά με την "Επιστροφή των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα κατ'εφαρμογήν του Κανονισμού του Δουβλίνου". Η θέση αυτή συμπληρώνει και αναθεωρεί τη αντίστοιχη θέση της Υπατης Αρμοστείας που εκδόθηκε τον Ιούλιο 2007 και διευρύνει τις πληροφορίες που περιέχονται στη «Μελέτη της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για την εφαρμογή της Οδηγίας για τον Καθορισμό του Καθεστώτος του Πρόσφυγα» (Νοέμβριος 2007)

» Περισσότερα...

Συγκίνηση και προβληματισμός για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα σε εκδήλωση χθες στο Λαύριο

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2008

«Ασήκωτη μυλόπετρα η ζωή των προσφύγων»

Εκδήλωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με το Δήμο Λαυρεωτικής και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό πραγματοποιήθηκε χθες στο Παλαιό Μηχανουργείο Λαυρίου, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για τα ζητήματα προστασίας των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα.  Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αναδείξει μέρος των ζητημάτων της εκστρατείας, που σχετίζονται με τις δομές υποδοχής αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα και να αποτελέσει πλατφόρμα συζήτησης και προτάσεων για να βρεθούν λύσεις.

» Περισσότερα...

Εκδήλωση για τους Πρόσφυγες στο Λαύριο

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008

Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα,σε συνεργασία με το Δήμο Λαυρεωτικής και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει στο Παλαιό Μηχανουργείο Λαυρίου,την Τρίτη, 15 Απριλίου  και ώρα 6 μ.μ.,παρουσία του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δ. Αβραμόπουλου και του Πρεσβευτή Καλής Θέλησης της Υ.Α. κ. Γ. Νταλάρα, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα.

» Περισσότερα...

H Ύπατη Αρμοστεία και η Google παρουσιάζουν νέο πρόγραμμα χαρτογράφησης για τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις

Τετάρτη, 9 Απριλίου 2008

ΓΕΝΕΥΗ - Εκπρόσωποι της Google και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες παρουσίασαν την Τρίτη ένα νέο διαδικτυακό πρόγραμμα χαρτογράφησης που θα προβάλει από κοντά και με ευκρίνεια εικόνες από ορισμένες από τις μεγαλύτερες αναγκαστικές μετακινήσεις πληθυσμών στον κόσμο, καθώς και τις ανθρωπιστικές προσπάθειες που έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τα θύματα.(www.unhcr.org/googleearth)

» Περισσότερα...

Η κρίση στο Ιράκ προκαλεί αύξηση των αιτούντων άσυλο στις βιομηχανικές χώρες

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2008

Γενεύη - Η επί πενταετίας πτωτική τάση των αιτήσεων για άσυλο στις βιομηχανικές χώρες αντιστράφηκε το 2007, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της αύξησης του αριθμού των Ιρακινών αιτούντων άσυλο, σύμφωνα με προσωρινά στατιστικά στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, βασισμένα σε πληροφορίες από τις κυβερνήσεις

» Περισσότερα...

Υπάρχουν γύρω μας φαντάσματα…Εκστρατεία του Γραφείου του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες

Αθήνα, Τρίτη 4 Μαρτίου 2008


Εκστρατεία γύρω από επτά βασικά ζητήματα προστασίας των προσφύγων στην Ελλάδα παρουσιάστηκαν σήμερα, παρουσία του Υφυπουργού Υγείας κ. Γιώργου Παπαγεωργίου , του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Εσωτερικών , κ. Αθανάσιου Ανδρεουλάκου και του Συνηγόρου του Πολίτη, κ. Γιώργου Καμίνη, σε Συνέντευξη Τύπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες , στην Αίθουσα Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

» Περισσότερα...

Πρόσκληση σε Θεατρική Παράσταση για τις Γυναίκες Πρόσφυγες

Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2008

Πρόσκληση σε Θεατρική Παράσταση για τις Γυναίκες Πρόσφυγες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση «Παράπλευρες Απώλειες» της Υβ ‘Ενσλερ, σε μετάφραση Μίνας Χειμώνα και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου,την  Πέμπτη , 6 Μαρτίου και ώρα 21.30 στον Πολυχώρο ΑLTERA PARS, (Μεγάλου Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός),σε μια ξεχωριστή βραδιά, αφιερωμένη στις γυναίκες πρόσφυγες.

» Περισσότερα...

Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2008

Παρουσίαση Εκστρατείας για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα

» Περισσότερα...

Μία έφηβη από τη Σομαλία που παραμορφώθηκε από πυρά πυροβολικού χρειάζεται απεγνωσμένα βοήθεια για τις πληγές της. Όμως αυτό το θύμα πολέμου αναρωτιέται αν ο αγώνας για επιβίωση αξίζει τελικά.

21 Φεβρουαρίου, 2008
Των Kisut Gebre Egziabher, ed. Jack Redden/Leo Dobbs

ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ TEFERIBER, Αιθιοπία, 21 Φεβρουαρίου (UNHCR) – Η Hamda Mohamed Yusuf κατάφερε να επιβιώσει από τις βολές του πυροβολικού και τα εγκαύματα στο μεγαλύτερο μέρος του προσώπου και του σώματός της. Όμως, η 13χρονη Σομαλή πρόσφυγας, παραμορφωμένη  λόγω της ανεπαρκούς ιατρικής φροντίδας στο ελλιπώς εξοπλισμένο νοσοκομείο του Mogadishu και αντιμετωπίζοντας μία ζωή γεμάτη πόνο, αναρωτιέται συχνά εάν θέλει να συνεχίσει να ζει.

» Περισσότερα...

Η Ύπατη Αρμοστεία ζητά 63 εκατομμύρια δολάρια για τον επαναπατρισμό προσφύγων στο Νότιο Σουδάν

12 Φεβρουάριου 2008

ΓΕΝΕΥΗ – Έκκληση για 63 εκατομμύρια δολάρια απηύθυνε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις της στο Νότιο Σουδάν για το 2008, συμπεριλαμβανομένου του εθελοντικού επαναπατρισμού και της επανένταξης 80.000 Σουδανών προσφύγων που τώρα βρίσκονται σε γειτονικές χώρες.

» Περισσότερα...

Χιλιάδες πρόσφυγες τρέπονται σε φυγή εξαιτίας επιθέσεων στο Νταρφούρ και καταφεύγουν στο Τσαντ

11 Φεβρουάριου 2008

ΓΕΝΕΥΗ – Χιλιάδες πρόσφυγες από το Νταρφούρ έχουν διασχίσει τα σύνορα για το ανατολικό Τσαντ από την Παρασκευή προκειμένου να διαφύγουν από φονικές επιθέσεις της πολιτοφυλακής, τις οποίες στηρίζουν Σουδανικές δυνάμεις, εναντίον χωριών στο Δυτικό Νταρφούρ, καθώς η κατάσταση στην περιοχή επιδεινώνεται δραματικά. 

» Περισσότερα...

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εκφράζει ανησυχία για τους αλλοδαπούς ανηλίκους και αιτούντες άσυλο στον καταυλισμό της Πάτρας.

7 Φεβρουάριου 2008

Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα εκφράζει την ανησυχία του σχετικά με τα πρόσφατα αστυνομικά μέτρα για την εκκένωση του άτυπου καταυλισμού της Πάτρας, όπου αιτούντες άσυλο και άλλοι μετανάστες, κυρίως από το Αφγανιστάν, διαμένουν εδώ και χρόνια. Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας κάνει έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες αρχές να διασφαλίσουν ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν βίαια μέσα για την απομάκρυνση των αλλοδαπών από τον καταυλισμό.

» Περισσότερα...

Ύπατη Αρμοστεία: Έντονη ανησυχία για τους πρόσφυγες λόγω των αναταραχών στο Τσαντ

1 Φεβρουαρίου 2008

ΑΜΠΕΣΕ, Τσαντ – Σειρά ένοπλων επιθέσεων κατά της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες αλλά και άλλων ανθρωπιστικών οργανώσεων ανάγκασε την Ύπατη Αρμοστεία να απομακρύνει τα περισσότερα μέλη του προσωπικού της από το γραφείο της στη Γκερέντα, στο Ανατολικό Τσαντ.

» Περισσότερα...

Επιθέσεις στο Ανατολικό Τσαντ–Η Ύπατη Αρμοστεία απομακρύνει προσωπικό

1 Φεβρουαρίου 2008

ΑΜΠΕΣΕ, Τσαντ – Σειρά ένοπλων επιθέσεων κατά της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες αλλά και άλλων ανθρωπιστικών οργανώσεων ανάγκασε την Ύπατη Αρμοστεία να απομακρύνει τα περισσότερα μέλη του προσωπικού της από το γραφείο της στη Γκερέντα, στο Ανατολικό Τσαντ.

» Περισσότερα...

Φύλαξη, διάσωση και Προστασία Προσφύγων στα Ευρωπαϊκά θαλάσσια σύνορα.

31 Ιανουαρίου 2008

Ημερίδα με θέμα: «Φύλαξη, Διάσωση και Προστασία Προσφύγων στα Ευρωπαϊκά Θαλάσσια Σύνορα», διοργανώθηκε χθες, Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2008, από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με το Ελληνικό Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και υπό την αιγίδα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.  Σκοπός της ημερίδας ήταν να συζητηθούν τα επίκαιρα θέματα της διάσωσης μετακινούμενων ανθρώπων στη θάλασσα - προσφύγων ή μεταναστών - καθώς και της παροχής διεθνούς προστασίας κατά τα οριζόμενα στο διεθνές και εθνικό δίκαιο.

» Περισσότερα...

Εκστρατεία του Αραβικού Συνδέσμου για τους Ιρακινούς πρόσφυγες

11 Ιανουαρίου 2008

ΚΑΙΡΟ - Ο Σύνδεσμος Αραβικών Κρατών, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ξεκινούν σήμερα μια μεγάλη εκστρατεία με σκοπό την ευαισθητοποίηση και τη συγκέντρωση πόρων. Η εκστρατεία, με τίτλο "Οι Άραβες χέρι-χέρι με τους Ιρακινούς", στόχο έχει να βοηθήσει τους εκτοπισμένους Ιρακινούς σε γειτονικές χώρες.

» Περισσότερα...

Έκκληση 261 εκατομμυρίων δολαρίων της Ύπατης Αρμοστείας

Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2008

ΓΕΝΕΥΗ - 261 εκατομμύρια δολάρια ζητά φέτος η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για τα προγράμματά της προς όφελος ορισμένων από τα περίπου 4 εκατομμύρια ξεριζωμένων από τον πόλεμο στο Ιράκ.

» Περισσότερα...

Η Ύπατη Αρμοστεία προσφέρει βοήθεια σε 100.000 εκτοπισμένους Κενυάτες

5 Ιανουαρίου 2008

Γενεύη - Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δήλωσε το Σάββατο (5/1) ότι θα προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης σε 100.000 Κενυάτες που έχουν εκτοπιστεί από τις πρόσφατες αναταραχές στην ανατολική αφρικανική χώρα, όπου η Ύπατη Αρμοστεία ήδη φροντίζει για περισσότερους από 270.000 πρόσφυγες από άλλα μέρη της Αφρικής.

» Περισσότερα...

URL: www.unhcr.gr/nea/2008.html?L=0
copyright © 2001-2017 UNHCR - all rights reserved.