United Nations High Commissioner for Refugees

Τελευταία Νέα

Σημαντικά κενά στα δεδομένα της μετανάστευσης θέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο παιδιά πρόσφυγες & μετανάστες

15 February 2018

© UNHCR/Caroline Irby

Το 2016, 28 εκατομμύρια παιδιά ζούσαν σε συνθήκες αναγκαστικού εκτοπισμού, ωστόσο τα πραγματικά νούμερα είναι πολύ μεγαλύτερα. Σημαντικά κενά στα δεδομένα της μετανάστευσης που αφορούν πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, μετανάστες και εσωτερικά εκτοπισμένους πληθυσμούς, διαπιστώνουν ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR), η UNICEF, η Eurostat και ο ΟΟΣΑ. 

» Περισσότερα...

Γυναίκες & παιδιά πρόσφυγες διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σεξουαλικής βίας εν μέσω εντάσεων & υπερπληθυσμού στις δομές υποδοχής στα νησιά

09 February 2018

© UNHCR/Yorgos Kyvernitis

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) ανησυχεί ιδιαίτερα για τις αναφορές αιτούντων άσυλο για σεξουαλική παρενόχληση και βία στα κέντρα υποδοχής στα νησιά όπου οι συνθήκες είναι ελλιπείς, παρά τα ευπρόσδεκτα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού και των άσχημων συνθηκών διαβίωσης.

» Περισσότερα...

Roundtable on Supported Independent Living for Unaccompanied Children

01 February 2018

© UNHCR/Christos Tolis

 

Over sixty experts attended a roundtable this week in Athens to support a new model of alternative care for unaccompanied children in Greece. The experts stressed the importance of Supported Independent Living (SIL) for older unaccompanied children as a model of care that would provide adolescents with housing, supported supervision and access to a range of protection services.

 

 

» Περισσότερα...

Στρογγυλή Τράπεζα για την Υποστηριζόμενη Ανεξάρτητη Διαβίωση για Ασυνόδευτους Ανηλίκους

01 February 2018

© UNHCR/Christos Tolis

Πάνω από εξήντα ειδικοί και εκπρόσωποι φορέων συμμετείχαν σε στρογγυλή τράπεζα αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα στηρίζοντας ένα νέο μοντέλο εναλλακτικής φροντίδας για τα ασυνόδευτα παιδιά στην Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες τόνισαν τη σημασία της Υποστηριζόμενης Ανεξάρτητης Διαβίωσης για τα ασυνόδευτα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας ως μοντέλου φροντίδας, που μπορεί να προσφέρει στους εφήβους στέγη, επίβλεψη καθώς και πρόσβαση σε μια σειρά από υπηρεσίες προστασίας.

» Περισσότερα...

Παγκόσμια έκθεση: οι 10 λιγότερο γνωστές ανθρωπιστικές κρίσεις του 2017

22 January 2018

© UNHCR/Georgina Goodwin

Η Έκθεση της οργάνωσης CARE ‘Suffering in Silence’ («Υποφέροντας στη Σιωπή») εστιάζει στις ανθρωπιστικές κρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο που δεν έλαβαν σχεδόν καθόλου δημοσιότητα, με την Βόρεια Κορέα, την Ερυθραία και το Μπουρούντι να έχουν τη λιγότερη κάλυψη από τα ΜΜΕ.

» Περισσότερα...

Cate Blanchett: Συγκλονισμένη αλλά και πιο "πλούσια" από την εμπειρία της με τους πρόσφυγες

17 January 2018

© UNHCR/Susan Hopper

ΓΕΝΕΥΗ – Η Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) Cate Blanchett δήλωσε σήμερα ότι  είναι συγκλονισμένη αλλά και πιο «πλούσια» από την εμπειρία της με τους πρόσφυγες, ενώ εξήρε την Υ.Α. λέγοντας ότι αποτελεί μια «πυξίδα ηθικής» εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης αναγκαστικού εκτοπισμού.

» Περισσότερα...

Najib starts new journey through Para sport

26 December 2017

Two years ago, Najib Alhaj Ali was at his home in Homs, Syria, when a bomb attack left him with a spinal cord injury, unable to feel anything below his naval. His father took him to a make-shift clinic after the attack but did not manage to get treatment.

» Περισσότερα...

Μια νέα αρχή για τον Najib μέσω του Παραολυμπιακού αθλητισμού

26 December 2017

Πριν δύο χρόνια, ο Najib βρισκόταν στο σπίτι του στη Χομς, όταν μια βομβιστική επίθεση τον τραυμάτισε στη σπονδυλική στήλη και οδήγησε στην αναπηρία του από τη μέση και κάτω. Μετά τον τραυματισμό του, νοσηλεύτηκε σε μια αυτοσχέδια κλινική, αλλά δεν ήταν δυνατό να του παρασχεθεί η κατάλληλη θεραπεία.

» Περισσότερα...

Tαχύτεροι ρυθμοί είναι αναγκαίοι για όσους πρόσφυγες παραμένουν στα ελληνικά νησιά

22 December 2017

© UNHCR/T.Alexellis

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) βοήθησε να μεταφερθούν πρόσφατα δώδεκα οικογένειες από τις βρεγμένες γεμάτες λάσπη σκηνές στο κέντρο υποδοχής της Λέσβου σε ξενοδοχεία, αλλά οι μεταφορές στην ενδοχώρα πρέπει να επιταχυνθούν καθώς οι συνθήκες διαβίωσης επιδεινώνονται.

» Περισσότερα...

Η κατάσταση στα ελληνικά νησιά εξακολουθεί να είναι ζοφερή παρά την επιτάχυνση των μεταφορών

22 December 2017

© UNHCR/Yorgos Kyvernitis

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) παραμένει ιδιαίτερα ανήσυχη για την κατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών στα ελληνικά νησιά, κυρίως στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο. Στο πλαίσιο αυτό, η Υ.Α. καλωσορίζει τις σημαντικές προσπάθειες των τελευταίων εβδομάδων για την επιτάχυνση των μεταφορών προς την ενδοχώρα. 

» Περισσότερα...

Παλαιότερα Νέα

2011

Νέα 2011

2010

Νέα 2010

2009

Νέα 2009

2008

Νέα 2008

URL: www.unhcr.gr/nea.html?L=0
copyright © 2001-2018 UNHCR - all rights reserved.