United Nations High Commissioner for Refugees

Τελευταία Νέα

Η Ύπατη Αρμοστεία καλεί για επιτάχυνση της προετοιμασίας για τον χειμώνα στα νησιά του Αιγαίου

06 October 2017

© UNHCR/Alfredo D'Amato

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) καλεί τις ελληνικές αρχές να επιταχύνουν τις προετοιμασίες για τον χειμώνα στις δομές υπό την ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης στα νησιά του Αιγαίου, όπου επιδεινώνονται πολύ γρήγορα οι συνθήκες καθώς αυξάνουν οι αφίξεις, κι ενώ αναμένεται να χειροτερέψει ο καιρός με δυνατές βροχές και κρύο.

» Περισσότερα...

UNHCR calls for accelerated winter preparations on Greek Aegean islands

06 October 2017

© UNHCR/Alfredo D'Amato

UNHCR, the UN Refugee Agency, is calling on Greek authorities to accelerate winter preparations in government-run sites on the Aegean Sea islands, where conditions are quickly deteriorating amid increased arrivals while harsh, rainy and cold weather is expected. 

» Περισσότερα...

Ο Volker Türk της Υ.Α. προειδοποιεί ότι απειλείται το παγκόσμιο περιβάλλον ασύλου

05 October 2017

© UNHCR/Jean-Marc Ferré

Το 2017, παραβιάσεις του διεθνούς προσφυγικού δικαίου, όπως οι ένοπλες επιθέσεις και η αναγκαστική απομάκρυνση οικογενειών από τα σύνορα, έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων που έφυγαν κυνηγημένοι για να σωθούν, δήλωσε ο Βοηθός Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε θέματα Προστασίας.

» Περισσότερα...

Ο Παραολυμπιακός αθλητισμός βοηθάει ένα αγόρι από τη Συρία να δει πέρα από την αναπηρία

05 October 2017

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο 13χρονος Najib από τη Συρία χρησιμοποιεί αμαξίδιο. Ο τραυματισμός του σε συνδυασμό με το γεγονός ότι άφησε την πατρίδα του, τον είχαν οδηγήσει στο να χάσει την πίστη του στο μέλλον.

» Περισσότερα...

Women torn from home in Africa risk death on the Aegean

03 October 2017

© UNHCR/L.Dobbs

On a fateful night earlier this year, two terrified women set off with more than 20 other people on a smuggler’s crowded dinghy that they had been told would take 15 minutes to ferry them to the Greek island of Lesvos from Turkey.

» Περισσότερα...

Γυναίκες ξεριζωμένες από την Αφρική ρισκάρουν τη ζωή τους στο Αιγαίο

03 October 2017

© UNHCR/L.Dobbs

Μια μοιραία νύχτα τον περασμένο Απρίλιο, δύο τρομοκρατημένες γυναίκες μπήκαν σε μια υπερφορτωμένη βάρκα μαζί με πάνω από είκοσι άτομα. Οι διακινητές τους είχαν πει ότι το ταξίδι θα διαρκούσε 15 λεπτά μέχρι να φτάσουν από την Τουρκία στο νησί της Λέσβου. 

» Περισσότερα...

Back to School for Refugee Children in Greece

28 September 2017

© GCR/Alkistis Markoulaki

Destiny, a Nigerian refugee living in Greece, has three young children aged 7, 9 and 10. Since arriving in the country, she has been actively seeking work to support her family. Though educated, she has been unable to find employment. She is beginning to doubt the value of sending her children to school and also worries that her children may be treated poorly by teachers and fellow students. 

» Περισσότερα...

Επιστροφή στο σχολείο για παιδιά πρόσφυγες στην Ελλάδα

28 September 2017

© GCR/Alkistis Markoulaki

Η Destiny, μια Νιγηριανή πρόσφυγας που ζει στην Ελλάδα, έχει τρία μικρά παιδιά ηλικίας 7, 9 και 10 ετών. Από τότε που έφτασε στην χώρα, ψάχνει δουλειά για να συντηρήσει την οικογένειά της. Όμως, αν και μορφωμένη, δεν έχει καταφέρει ως τώρα να βρει εργασία. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει την έχουν κάνει να αμφισβητεί την αξία του να στείλει τα παιδιά της στο σχολείο και, επιπλέον, ανησυχεί ότι μπορεί να μην έχουν την κατάλληλη αντιμετώπιση από τους δάσκαλους και τους συμμαθητές τους.  

» Περισσότερα...

H Y.A. εκφράζει την ανησυχία της για τις αναφορές βίας κατά μελών προσωπικού εταίρου της στη Σάμο

27 September 2017

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) εκφράζει την ανησυχία της για τις προχθεσινές αναφορές σχετικά με τη βία που ασκήθηκε κατά μελών προσωπικού της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ, εταίρου της Υ.Α. στη Σάμο.

» Περισσότερα...

Η Y.A. καλεί για τη συνέχιση του προγράμματος μετεγκατάστασης της Ε.Ε.

26 September 2017

© UNHCR/Y.Kyvernitis

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) απευθύνει έκκληση στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προχωρήσουν άμεσα στη μετεγκατάσταση όλων των αιτούντων άσυλο που εμπίπτουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης έκτακτης ανάγκης της Ε.Ε. και να συνεχίσουν το πρόγραμμα πέρα από τον αρχικό σχεδιασμό των δύο ετών. 

» Περισσότερα...

Παλαιότερα Νέα

2011

Νέα 2011

2010

Νέα 2010

2009

Νέα 2009

2008

Νέα 2008

URL: www.unhcr.gr/nea.html
copyright © 2001-2017 UNHCR - all rights reserved.